Η προσπάθεια διαστροφής της πραγματικότητας ήταν και είναι ένα μόνιμο χαρακτηριστικό της τακτικής του Σύριζα αλλά και προσωπικά του ίδιου του κ.Τσίπρα. Έτσι και χθες στη Μυτιλήνη, που βρισκόταν υπό τον…υγειονομικό κλοιό των ΜΑΤ και της αστυνομίας, προσπάθησε για μια φορά ακόμα να παραπλανήσει τους πολίτες με το σύνηθες πλέον μοτίβο της μαύρης προπαγάνδας, της αντιπολίτευσης και των μέσων ενημέρωσης που όμως δεν μπορούν να κρύψουν την… πραγματικότητα των επιτυχιών του.

Πράγματι η πραγματικότητα είναι εδώ, αμείλικτη και αποκαλυπτική δυστυχώς για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του. Το «μαύρο μέτωπο» της προπαγάνδας και της συκοφαντίας είναι αποδεδειγμένο ότι εκπορεύεται όχι από την αντιπολίτευση και τους… ολιγάρχες, αλλά από τα υπόγεια του Μαξίμου. Από εκεί εκτοξεύεται ο οχετός της λάσπης, εκεί ενδημούν οι αλλεργίες στο διάλογο την κριτική και την ελευθερία του τύπου.

Δεν τον αφορά είπε η σκιαμαχία χαρακωμάτων, αλλά το μόνο κάνει είναι να στήνει αντιδημοκρατικά χαρακώματα μήπως και διασωθεί. Με μεθόδους και πρακτικές που δεν προσιδιάζουν σε ένα ηγέτη και σε ένα κόμμα που αποδέχεται και σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας.
Τον διαψεύδει όμως και η πραγματικότητα της οικονομίας. Η πολύφερνη καθαρή έξοδος εμφανίζει όσο φτάνουμε προς το τέλος όλο και περισσότερες σκιές. Πέρα από τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, πέρα από τα προβλήματα που ομολογούνται στη ρύθμιση του χρέους, η ανάπτυξη, ο μόνος ουσιαστικός δρόμος για να αλλάξει η πραγματικότητα των πολιτών, καταγράφεται όλο και πιο ασθενική.
Οι δημόσιες επενδύσεις συμπιέζονται συνεχώς, η υπερφορολόγηση στραγγίζει όλο και περισσότερο τα εισοδήματα ενώ οι επενδύσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα καρκινοβατούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και των ιδεοληψιών.
Αυτή είναι δυστυχώς για τον πρωθυπουργό η πραγματικότητα και για αυτήν δεν ευθύνονται ούτε η αντιπολίτευση, ούτε τα μέσα ενημέρωσης που δεν παρουσιάζουν, όπως θα τον βόλευε, τις μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης του. Με βάση αυτή την πραγματικότητα, που τη βιώνουν άλλωστε καθημερινά, θα τον κρίνουν οι πολίτες και δεν πρόκειται να την σκεπάσουν τα σύννεφα λάσπης και συκοφαντίας που εκτοξεύουν τα φερέφωνα του…


ΤΟ ΒΗΜΑ