Στο αφήγημα της συζύγου του Πρωθυπουργού, όπως δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ή ακούστηκε στα ηχητικά αποσπάσματα που μοιράστηκαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς και ραδιόφωνα, τα μέσα ενημέρωσης είναι μέρος του κακού, τμήμα του παλιού, εργαλείο του συστήματος. «Οι δανειστές-δυνάστες είχαν θέσεις άτεγκτες, ήταν σαν μια τιμωρητική φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι, να σε πατήσει κάτω. Αυτή την αντιμετώπιση είχαμε έξω, ενώ μέσα τον τόνο έδιναν η τρομοκρατία των ΜΜΕ και η πίεση του συστήματος, για να υποκύψεις, να μην προσπαθήσεις να αρθρώσεις τη φωνή του λαού σου…». Και ποιο είναι το χειρότερο όλων, αυτό που η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να τους συγχωρήσει, όπως λέει χαρακτηριστικά; «…η απαίτησή τους να παραιτηθούμε από το δικαίωμα να έχουμε γνώμη πάνω στη μοίρα μας…». Αυτά έκαναν τα Μέσα-προδότες, για κάποιον ακατανόητο λόγο, εργάζονταν για τη δυστυχία των Ελλήνων. Και ποιοι, παρακαλώ, είναι οι ιδιοκτήτες τους; «Τα Μέσα τα είχαν και τα έχουν ακόμη οι παλαιοί» μας διαβεβαιώνει η Μπέτυ Μπαζιάνα, κάνοντας ακόμα μια φορά αυτή τη χιλιοπαιγμένη απλοϊκή αντίστιξη του κακού παλιού με το καλό καινούργιο.
Η εκ βαθέων εξομολόγηση, χαμηλών τόνων, αλλά και αρκετών λυρικών εξάρσεων, της κυρίας Μπαζιάνα υπήρξε με άλλα λόγια, με τρόπο απλούστερο, πιο καθημερινό, μια επανάληψη της ρητορικής που έφερε το κόμμα του άντρα της στην εξουσία, αλλά και της αφήγησης με την οποία προσπαθεί, δυο χρόνια τώρα, να δικαιολογήσει την πυρηνική τούμπα, τις απέραντες ψευδαισθήσεις.
Οι κακοί ξένοι, ο πουλημένος Τύπος, οι εχθροί και οι υπερασπιστές του λαού πρωταγωνιστούν σε αυτή τη συνέντευξη που γίνεται ενδιαφέρουσα όταν δεν αφορά την πολιτική.
Ας υπενθυμίσουμε πάντως δοθείσης ευκαιρίας στην κυρία Μπαζιάνα ότι τα μέσα ενημέρωσης είχαν πάντα ποικίλες απόψεις. Οτι στις δημοκρατίες οι απόψεις είναι απλώς διαφορετικές και κυρίως ότι δεν χρεοκόπησαν την Ελλάδα τα Μέσα, δεν υπέγραψαν μνημόνια, δεν γύρισαν τη χώρα σε ύφεση το 2015 και το 2016, δεν έκλεισαν τις τράπεζες, δεν επέβαλαν capital controls, δεν έκοψαν συντάξεις. Προειδοποίησαν, αντιθέτως, από πολύ νωρίς για την επερχόμενη καταστροφή και επέμειναν μετά ότι η χώρα έπρεπε να κάνει εδώ και χρόνια αυτό που τώρα καμαρώνει ότι πέτυχε το οικονομικό επιτελείο του συζύγου της. Κλείνει τις αξιολογήσεις και τελειώνει τα μνημόνια. Γράφαμε εμείς οι εχθροί του λαού για την ανάπτυξη ως μόνη λύση, τώρα ορκίζεται ο Αλέξης Τσίπρας στις επενδύσεις.
Για την ιστορία, να θυμίσω επίσης στη σύζυγο του Πρωθυπουργού ότι πολλά Μέσα έχουν επιλέξει φιλική ή πολύ φιλική στάση απέναντι στην κυβέρνηση: «Εφημερίδα των Συντακτών», «Εθνος», «Νέα Σελίδα», «Αυγή», «Documento». Επίσης, εκτός από την ΕΡΤ, στάση τουλάχιστον φιλική προς την κυβέρνηση επιδεικνύουν τρία ακόμα δελτία ειδήσεων. Περισσότερα Μέσα «φίλους του λαού» θα βρει κανείς μόνο στην Κούβα του συχωρεμένου του Φιντέλ, που η κυρία Μπαζιάνα δήλωσε ότι θαυμάζει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ