από metereologos.gr
Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018
 
 

Σκόπια: Ελπίδες και παγίδες

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η επί το δημοκρατικότερον αλλαγή της Σκοπιανής ηγεσίας, μετά τον αλυτρωτικό οίστρο του ανεκδιήγητου Γκρουέφσκι και το άνοιγμα, τόσο του νέου προέδρου όσο και του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, αντιστοίχως Γκιόρκι Ιβανόφ και Ζόραν Ζάεφ προς την Ελλάδα, αλλά και τη Βουλγαρία και την Αλβανία, η νέα αυτή στροφή των Σκοπίων κατ’ αρχήν και θεωρητικά φαίνεται να προοιωνίζεται ένα σταδιακό ξεκαθάρισμα του θολού πολιτικού ορίζοντα των γειτόνων μας της Βαλκανικής.

Η για πρώτη φορά ευθεία πρόσκληση της Ελλάδας από τα Σκόπια για ανεύρεση, με κοινή απόφαση, μιας ονομασίας που θα διαδεχθεί τις ονομασίες ΠΓΔΜ και «Μακεδονία» φαίνεται να δικαιώνει μερικώς την ελληνική πλευρά, για την εμμονή της, για κατάργηση της αυθαίρετης και εξ υφαρπαγής ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Οι οποιεσδήποτε όμως επιφυλάξεις της Ελλάδας για την «καλή διάθεση» των Σκοπίων, θα πρέπει, ν’ αναζητηθούν στην έλλειψη μόνιμων ασφαλιστικών δικλείδων και κυρίως του ΝΑΤΟ που κατά κανόνα ενεργεί περισσότερο ως υπερατλαντικών συμφερόντων «εγγυήτρια» επιθετικοαμυντική «συμμαχία» και καταφανώς ολιγότερο υπέρ των καλώς νοουμένων αμυντικών συμφερόντων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ευθύνη για την ελλιπέστατη πρωτοκαθεδρία του υπερατλαντικού ΝΑΤΟ στην υποχρέωσή του για τη θεμελίωση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας, ασφαλώς και φέρει η ευρωπαϊκή Κομισιόν, ως κυρίαρχος θεσμός για τη λειτουργία της έστω και χαλαράς άτυπης συνομοσπονδίας των χωρών-μελών της Ε.Ε. Αρκεί, για το επιχείρημά μας αυτό, να επικαλεστούμε την αδράνεια αμέτρηρων συμφωνιών που έχουν συνομολογηθεί μεταξύ των χωρών-μελών της Ε.Ε. για ένα αμιγώς ευρωπαϊκό σύμφωνο άμυνας και ασφάλειας που δυνητικώς θα συνδέεται και με το ΝΑΤΟ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα σχολάζοντος αμυντικού οργανισμού της Ε.Ε. η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Άμυνας (ΕΟΑ), που τη συνυπέγραψαν 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. τον Ιούλιο του 2004, εκτός της Δανίας. Η ΕΟΑ, μεταξύ των άλλων θεσμοθετεί:

- Τη βελτίωση των αμυντικών συστημάτων στις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε.

- Την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και τεχνολογίας στον τομέα των εξοπλισμών. Με άλλα λόγια ενεργοποίηση και προγενέστερων συμφωνιών για αμιγώς «συνεταιριστικό» σύστημα παραγωγής ευρωπαϊκού αμυντικού εξοπλισμού, που θα μπορούσε να απορροφήσει τις υπάρχουσες πολεμικές βιομηχανίες της Ευρώπης, στη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.α, χαμηλώνοντας και το κόστος λειτουργίας τους αλλά και τις τελικές τιμές των προϊόντων τους, ελαφρύνοντας έτσι σημαντικά τις σημερινές δυσβάσταχτες αμυντικές δαπάνες για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Η σχετικώς μακρά παραπάνω παρένθεση για τη απαράδεκτη έλλειψη αμιγώς ευρωπαϊκού αμυντικού συμφώνου κρίθηκε απαραίτητη για να αιτιολογήσει τον ενδεχόμενο ρόλο ενός Ποντίου Πιλάτου, από την πλευρά του ΝΑΤΟ και μάλιστα ενόψει της επίσκεψης του Γ.Γ. του Οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ στις 17 και 18 Ιανουαρίου στα Σκόπια. Και ας μην ξεχνάμε, ότι ο τύποις αυτός «θεματοφύλακας» της ευρωπαϊκής ασφάλειας, γ.γ. του ΝΑΤΟ, στις 18 Μαΐου 2015 απεκάλεσε την ΠΓΔΜ… «Μακεδονία»!

Όμως, οι φαρσοκωμωδίες αυτές είναι συχνά επαναλαμβανόμενες με:

- Την… περιφρούρηση από τα νατοϊκά σκάφη όχι των ελληνικών θαλασσίων συνόρων προς ανατολάς, αλλά των τουρκικών πολεμικών σκαφών που συστηματικά αλωνίζουν το ελληνικό αρχιπέλαγος!

- Την περιφρόνηση, εκ μέρους του ΝΑΤΟ, του αυτονόητου διεθνοπολιτικού θεσμού, σύμφωνα με τον οποίο στα σύνορα της Ε.Ε. εντάσσονται και τα ελληνικά και κυπριακά θαλάσσια σύνορα και οι αδιαμφισβητήτως οριοθετημένες ελληνο-κυπριακές ΑΟΖ (Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες) του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου. Ερώτηση: Πότε και πώς περιεφρούρησε το ΝΑΤΟ αυτά τα ευρωπαϊκά σύνορα;

Ας φανταστούμε λοιπόν τι θα γίνει, εάν τηρουμένων των αναλογιών, για το ρόλο του νατοϊκού Ποντίου Πιλάτου και στο πρόβλημα των σχέσεων Αθήνας-Σκοπίων για τη μετονομασία της ΠΓΔΜ, επανέλθουν στην εξουσία των γειτόνων μας Σκοπιανών τα γεράκια του επεκτατικού αλυτρωτισμού και της παραχάραξης μιας ιστορίας που είναι και η πεμπτουσία της διαχρονικής μας παρουσίας. Θα αποβάλει ή όχι κλωτσηδόν από τους κόλπους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ ο οποιοσδήποτε Στόλτενμπεργκ τους οποιουσδήποτε ταραξίες της ειρηνικής συνύπαρξης στα Βαλκάνια;
Εμείς οι Έλληνες και οι αδελφοί μας Κύπριοι, εάν το ΝΑΤΟ υπερηφανεύεται, βλέποντας μια Κύπρο αλυσσοδεμένη με τα τουρκικά τείχη του αίσχους από τις αιματηρές επιδρομές του Αττίλα 1 και 2, εμείς λοιπόν οι δύο ισότιμες κοινωνίες-μέλη της Ε.Ε., «Δεν ξεχνούμε». Και με τη δισύλλαβη αυτή φράση οριοθετούμε το αιματοβαμμένο 38% της κυπριακής επικράτειας από την επιδρομή του Αττίλα 1 και 2, στο «χρυσοπράσινο φύλλο το ριγμένο στη θάλασσα».
Στην Κύπρο.

Όμως η προειδοποίηση αυτή αφορά και τις Βρυξέλλες που ανέχονται, (εν ονόματι των ανατολίτικων παζαριών) με τον νέο-σουλτάνο Ερντογάν την ύπαρξη του μοναδικού τείχους του διχασμού στην Ευρώπη. Το τείχος της Κύπρου. Ένα τείχος ισοδύναμο μ’ εκείνο του Βερολίνου. Ντροπή λοιπόν και για τα άτυπα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων που ανέχονται τα τείχη της ντροπής του 21ου αιώνα! Φτάνει πια!


Και οίκοθεν νοείται ότι εάν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Κομισιόν ειλικρινά προτίθενται να συμβάλλουν σε μια τίμια λύση του «Μακεδονικού» θα πρέπει να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, αλλά και του ελληνικού λαού.


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (28)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΑΣ ΕΚΒΙΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ | 13/01/2018 13:17
  Που ποτε δεν μας βοηθησε ουτε με την Κυπρο και τις σημερινες προκλησεις της Τουρκιας. Το Νατο κρυβετε πισω απο τα Σκοπια αυτος ειναι κυρίως εχθρος της χωρας μας απο ανεκαθεν το ΝΑΤΟ αυτοι και κυριως οι Αγγλοαμερικανοι αυτοι ειναι τα καρκινωματα, οχι τοσο πολυ η Γερμανια που απο οτι βλεπω καποια στιγμη θα ακολουθηση το νομο της βαρυτητας. Θα υποστηριζα ευχαριστως μια καμπανια εκβιασμου του Νατο με το ακολουθο διηλειμα Η αναγκαζετε να σκοπια να αλλαξουν οτιδηποτε εχει το ονομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο κρατιδιο τους, η φευγουμε εμεις απο το Νατο και βαλτε τους στον κωλο σας μελος του ΝΑΤΟ το κρατος σε μεγεθος πρωκτικης οπης και πληθυσμο οσο και το ενα τριτο της Αθηνας και με 9 φανταρους με λιανοντουφεκα
  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
  απάντηση20
   
   
  Το παράδειγμα του Ντε Γκώλ | 11/01/2018 12:24
  Το έτος 1966 ο τότε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Σάρλ ντε Γκωλ απέσυρε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ την Γαλλία. Αιτία αυτής της συνταρακτικής απόφασης η αναρμόδια ανάμειξη ενός στρατιωτικού οργανισμού στην εσωτερική πολιτική κατάσταση των χωρών-μελών της Κοινής Αγοράς. Ο Γάλλος ηγέτης θεώρησε την ανάμειξη αυτή άκρως διαλυτική στην προσπάθεια για την ενοποίηση της Ευρώπης. Το ιστορικό αυτό χρονικό ας φρονηματίσει όσους ρέπουν σε επιπόλαιες αποφάσεις...
  Μνήμων
  απάντηση110
   
   
  Αποπροσανατολισμός | 11/01/2018 12:16
  Δεν είναι τυχαίο το ότι η κυβέρνηση έθεσε το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα υπο την κρίσιν των 300 της Βουλής αλλά και του ελληνικού λαού με την απαράδεκτη προθεσμία ολίγων μόνων 24ώρων. Πως είναι δυνατόν να μελετηθούν 399 άρθρα σε 1500 σελίδες Α4 στην εκβιαστική αυτή προθεσμία; Η απάντηση είναι ότι με την σπουδή αυτή δημιουργείται ένας πανικός, πρόσφορος για τον αποπροσανατολισμό της Κοινής Γνώμης από την παγίδα τηςονομασίας για το Μακεδονικό. Σε αυτά τα τεχνάσματα της μεθοδευόμενης μειοδοσίας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βαθμολογούνται με άριστα.
  Φύλακες γρηγορείτε!
  απάντηση101
   
   
  Κάποιοι θορυβούνται... | 11/01/2018 11:53
  Δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιοι τρολλ υπερθεματίζουν την ανάμειξη του ΓΓ του ΝΑΤΟ στον διμερή διάλογο Αθήνας-Σκοπίων για την τελική ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων. Ενοχλούνται ότι σε αυτό το θέμα, η Ελλάδα κατοχυρωμένη όχι μόνον με το αίμα των αγωνιστών Μακεδονομάχων, αλλά και με τις διεθνείς Συνθήκες δικαιούται ένα διαρκές βέτο σε κάθε απόπειρα σφαιτερισμού των πολιτιστικών της κεκτημένων. ΄Ενα από τα κεκτημένα αυτά είναι η ονομασία Μακεδονία.Οποιαδήποτε λοιπόν κυβερνητικά παζάρια πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού εναντίον των κεκτημένων αυτών ισοδυναμεί με αυτοκατάργηση της πολιτικής οντότητας όλων αυτών που προιμοδοτούν την παραχάραξη της ιστορίας.
  Κ.Χριστόπουλος,Πάτρα
  απάντηση71
   
   
   
  Κυρ πετρ. | 10/01/2018 21:15
  Γιατι φοβόμαστε της σκιές .;;;..και εμεις σήμερα οι Έλληνες ··σκιές είμαστε από αρχαια αγάλματα.. ένος αρχαίου πολιτισμού .ας τους αφήσουμε και αυτούς να φτιάξουν την δικιά τους σκιά ..
  Christos
  απάντηση46
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Καμμια υπογραφη | 10/01/2018 15:00
  Οτιδήποτε περιεχει τον ορο Μακεδονια πρεπει να είναι μη υπογραψιμο. Ο ορος Μακεδονια στην αναγνωριση των Σκοπιων, σημαινει αλθτρωτα πατριωτικα εδάφη. Αρκετα αυτοκτονούμε εθελουσιως από χρονια. Αρκει, αρκετο αιμα χυθηκε.
  Βασιλης
  απάντηση214
   
   
   
  Οταν εγραφα προχτες για την μοναδικη γενναια αποφαση | 10/01/2018 12:55
  Του Κωνσταντινου Καραμανλη να αποχωρηση η Ελλαδα απο το ΝΑΤΟ εφοσων μας συμπεριφερονται σαν ειλωτες, με ρημαξαν τα τρολλ και οι γυφτοι στα ντισλαϊκς.... Εχει ομως τα κοτσια ο ΖΗΤΟΥΛΑΣ καρεκλοκενταυρος Αλεξιος ο Μικρος και το χαρεμι του με τα γιουσουφακια να σηκωσει κεφαλι στους .....μεγαλους...του ΚΩΛΟΥ ...ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΗ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΚΥΡΙΕ ΜΑΚΡΗ.
  Ενας απλος πολιτης
  απάντηση177
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  κε Μακρη, κανετε το κλασσικο ελληνικο λαθος και ριχνετε την ευθυνη στους ξενους (ΝΑΤΟ) | 10/01/2018 12:20
  η εισοδος στο ΝΑΤΟ ειναι απο μονη ασφαλιστικη δικλειδα για την επιλυση προβληματων και των αλυτρωτικων προσπαθειων καποιων (Σκοπια, Αλβανια). Αν η Ελλαδα ειναι ανικανη να περιφρουρησει τα αυτονοητα, δεν προκειται να το κανει κανεις για εμας γιατι απλα ολοι κοιτανε το συμφερον τους εκτος απο εμας που το παιζουμε 'ανθρωπιστες και διεθνιστες'!? Καναμε το λαθος και δεν επιλυσαμε τα προβληματα μας με την Αλβανια (ελληνες της Β.Ηπειρου, κατοχυρωση συνορων και ΑΟΖ) πριν συμφωνησουμε για την εισοδο της στο ΝΑΤΟ και τωρα το πληρωνουμε αφου οι αλβανοι κατοχυρωμενοι εντος ΝΑΤΟ διεκδικουν ελληνικα εδαφη, ΑΟΖ και κυνηγουν τους εκει ελληνες. Θα κανουμε το ιδιο λαθος και με τα Σκοπια δινοντας τους ΟΝΟΜΑ?
  Σπυρος
  απάντηση2314
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Το παράδειγμα του Κων. Καραμανλή | 10/01/2018 10:59
  Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μολονότι εκφραστής του δυτικού δημοκρατικού φιλελευθερισμού δεν εδίστασε ν' αποσύρει την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, το 1975, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με όπλα του ΝΑΤΟ!
  Δ.Σκ.
  απάντηση2810
   
   
  Με όπλο το ΝΑΤΟ | 10/01/2018 10:54
  Κάτι το σημαντικό παραλείψατε στο σημερινό σημαντικό άρθρο σας: Το ότι οι τουρκικές επιδρομές του Αττίλα 1 και 2 στην ηρωϊκή και μαρτυρική Κύπρο έγιναν με όπλα του ΝΑΤΟ και Τούρκους στρατιώτες ορκισμένους για τα συμφέροντα της Ατλαντικής Συμμαχίας.
  K.O.Π.
  απάντηση301
   
   
  Με την ανεκτή λύση διαωνίζεται ο Αλυτρωτισμός και..και,.. | 10/01/2018 10:53
  Ζητάμε ανεκτή λύση για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά ο κύριος Ζάεφ ξεκαθαρίζει τι ακριβώς επιδιώκει! Η πρόσφατη φράση του τα λέει όλα : H ΠΓΔΜ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ !. Προσωπικά του λέω ότι αφού αισθάνεται τόσο Μακεδόνας,είναι εύκολο και δεν χρειάζονται διαπραγματεύσεις για την Ονομασία.Αφού ισχυρίζεται ότι είναι Μακεδόνας πρέπει να ομολογήσει ότι είναι και Ελληνας και τον καλωσορίζουμε στην Πατρίδα του τηνΕλλάδα.Αν δεν του είναι εύκολο να περάσει τον Ρουβικώνα τότε είναι Σλάβος και δεν είναι προσβλητικό να είσαι Σλάβος.Προσβολή είναι να μην αποδέχεσαι την Σλαβική σου καταγωγή.Οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία πρέπει τότε να αρχίσουν από μηδενική βάση
  Γεώργιος Βλάχος
  απάντηση454
   
   
  Ν' αποσυρθεί | 10/01/2018 10:46
  Ο σημερινός γεν. γραμματέας του ΝΑΤΟ το φρονιμότερο που θα όφειλε να πράξει θα ήταν ν'αποσυρθεί από τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Η οποιαδήποτε ανάμιξή του μάλλον, είναι εκ του πονηρού και όπως σωστά υπαινίσεσθε θα περιπλέξει αντί να εξομαλύνει τα πράγματα, εάν ακολουθήσει το ΝΑΤΟ τη στάση έναντι των τούρκων εισβολέων στην Κύπρο το1974.
  Δ.ΖΚ
  απάντηση321
   
   
  Σταυροφορίες | 10/01/2018 10:30
  Το ΝΑΤΟ, αντί να προασπίσει τα συμφέροντα των δυτικών φιλελεύθερων δημοκρατιών, με υποδειγματική δημοκρατική συμπεριφορά, απεναντίας συνέδραμε τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και εν μέρει τη Γαλλία στις εναντίον αμάχων επιδρομές τους στο Ιράκ, τη Λιβύη αλλά και τη μαρτυρική Σερβία. Στους πολέμους αυτούς δολοφονήθηκαν οι Σαντάμ Χουσεΐν και Μοαμάρ Καντάφι για τους οποίους η ίδια η εισαγγελέας του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης είχε αποφανθεί ότι ήταν θύματα των δυτικών "Σταυροφόρων"
  Μπεναρόγια
  απάντηση246
   
   
  Η αλεπού | 10/01/2018 10:16
  Απολύτως ορθή η παρατήρησή σας, σύμφωνα με την οποία το ΝΑΤΟ εκφράζει κυρίως τα υπεραντλαντικά συμφέροντα (κυρίως των ΗΠΑ) και εντελώς..συμπτωματικά την άμυνα και ασφάλεια στην ΕΕ. Θα προσέθετα στην παρατήρησή σας αυτή, ότι το ΝΑΤΟ θα όφειλε να αυτοδιαλυθεί το 1990, όταν αυτόκατέρευσε το αντίρροπο κουμουνιστικό Σύμφωνο της Βαρσοβίας, που αριθμούσε περίπου 12 κράτη του ανατολικού μπλόκ .Έπραξε όμως το αντίθετο: Αντί ν' αναδιπλωθεί στον γεωστρατηγικό χώρο της Βόρειας Αμερικής ή ν' απορροφηθεί μερικώς από την Ευρώπη, απεναντίας εφόρμησε σαν την αλεπού στο Ευρωπαϊκό παζάρι. Και ιδού πως πληρώνει τους τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, ολόκληρη η Ευρώπη.
  Ισίδωρος Π.
  απάντηση2410
   
   
  Δαρδανία (2) | 10/01/2018 10:05
  Θα επιθυμούσα να διανθίσω το τόσο μεστό πολιτικό σας κείμενο με ορισμένες φιλολογικές, ιστορικές μαρτυρίες για το πολιτιστικό παρελθόν της Δαρδανίας, δηλαδή του σημερινού γεωγραφικού χώρου της ΠΓΔΜ. Οπωσδήποτε, στο χώρο αυτό, κατά την κλασσική αρχαιότητα ήταν η μεγάλη επαρχία της Δαρδανίας που την κατοίκησαν διάφορα θρακικά φύλα. Εικάζεται ότι γλώσσα των Δαρδανών ήταν η αλβανική, την οποία και επέβαλαν οι Δαρδανοί στους κατοίκους της βόρειας Ηπείρου. Από την γλωσσική αυτή επιμειξία προήλθε το αρβανίτικο γλωσσικό ιδίωμα, το οποίο προς τιμήν των Αρβανιτών, δεν επηρέασε το ελληνικό τους φρόνημα.
  Φιλίστωρ
  απάντηση189
   
   
  συνέχεια του "Δαρδανία (1) | 10/01/2018 09:57
  Με λίγα λόγια οι Δαρδανοί ήταν πρωτόγονοι αλλά και φιλόμουσοι.
  Φιλίστωρ
  απάντηση1011
   
   
  Δαρδανία(1) | 10/01/2018 09:54
  Από άλλες φιλολογικές μαρτυρίες προκύπτουν ορισμένα σκωπτικά ευτράπελα αλλά και σοβαρότερα στοιχεία για τους Δαρδανούς ή Δαρδανείς, όπως η εξής φράση που αποδίδεται στον πατέρα της Ιστορίας Ηρόδοτο: "΄Απαξ του βίου λέλουται ώσπερ Δαρνανεύς", δηλαδή έχει λουστεί μια φορά στη ζωή του, όπως ένας Δαρδανός. "Οι Δαρδανοί την πρόσορον Μακεδονίαν εκακούργουν" (Οι Δαρδανοί κακοποιούσαν την όμορη με αυτούς Μακεδονία. Ιωάννου Ζωναρά, Ιστορία Β΄ τόμος σελ.294.Εκδόσεις Λειψίας). Ο Στράβων στα ιστορικά του (2,313) γράφει: ' Αγριοι όντεςοι Δαρδανοί τελείως ωσθ' υπό ταις κυπρίαις ορύξαντες σπήλαια ενταύθα δίαιταις ποιείσθαι, μουσικής δ΄όμως επιμελήθησαν αεί χρώμενοι και αυλοίς και τοις εντατοίς οργάνοις".
  Φιλίστωρ
  απάντηση119
   
   
   
  Ανεκτή λύση χρειάζεται | 10/01/2018 07:26
  Η τίμια λύση είναι μια απολύτως σχετική έννοια. Αν δοθεί μια λύση την οποία μπορούν να ανεχθούν και τα δύο μέρη υπάρχει περίπτωση η δυναμική που θα δημιουργηθεί στις μεταξύ μας σχέσεις να είναι τόσο μεγάλη που από μόνη της να δώσει τις λύσεις σε όλα τα θέματα. Μην ξεχνάμε ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι απαραίτητο για το εμπόριο της FYROM και η Ελλάδα σαν μέλος της ΕΕ μπορεί να βοηθήσει το κράτος αυτό σε πολλά θέματα. Αργά ή γρήγορα θα γίνει οικονομική ενδοχώρα της Ελλάδας νομοτελειακά. Όσο για την θέση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε αυτά τα θέματα είναι γνωστό ότι η ομοσπονδιοποίηση της ΕΕ δυστυχώς αργεί επομένως το ΝΑΤΟ έχει τον πρώτο λόγο
  ΧΒ
  απάντηση249
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Στο δια ταύτα | 10/01/2018 07:01
  Όταν οι πολιτικοί μας επί 74 χρόνια αδρανούν πως να μην πιστέψουμε ότι πρόκειται περι προδοτών; Εντάξει η σταλινική αριστερά το έχει δηλώσει ξεκάθαρα άλλωστε πολέμησε επίσης κ ένα μεγάλο μέρος ρομαντικών κεντρώων που αυτοταλαντεύονται αυταπατώμενοι κ αυτοϊκανοποιούμενοι σίγουρα πάντως δεν μπορείς να τους εμπιστεύεσαι. Όμως η Δεξιά; Τι συνέβη; Τι εκβιασμοί θα μπορούσαν να κάμψουν την υπέρτατη υποχρέωση για προστασία φύλαξη κ αγάπη για την πατρίδα τους; Τα γνωστά βέτο ή τραβάτε με κι ας κλαίω είναι επιεικώς προπέτασμα καπνού. Κρινόμενοι εκ του αποτελέσματος, το φτύσιμο θα είναι υπερκομματικό.Καλύτερη από μιά κακή λύση με την υπογραφή μας είναι η μή λύση. Γιατί θέλουν την υπογραφή μας αφού όπως λένε όλοι τους έχουν αναγνωρίσει; Δεν υπογράφουμε τίποτα, δεν αναγνωρίζουμε τίποτα. Να δώ ποιός πατριώτης ή κόμμα θα προτείνει να γίνει δημοψήφισμα...
  Katsikis
  απάντηση2810
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων