Στην «Αποκάλυψη του Ιωάννη» του Θεολόγου, όσες αποκαλύψεις, γεγονότα και προβλέψεις καταγράφονται, γίνονται κατόπιν εντολής του θεού.

Ο Απόστολος Ιωάννης ξαφνικά, οραματίζεται (χωρίς αυταπάτες) ότι βρίσκεται ενώπιον του θρόνου του θεού. Παίρνει εντολές να γράψει επτά επιστολές προς τις εκκλησίες της Ανατολής, για τα μελλούμενα. Τα κακά του κόσμου που έρχονται. Την κυριαρχία του θείου λόγου απέναντι στις σατανικές δυνάμεις του κακού. Ο ατελεύτητος πόλεμος του καλού και του κακού μέχρι την τελική κρίση. Όλα γίνονται κατ΄ εντολή του Θεού, για να τα μάθει το «ποίμνιο» της εκκλησίας.

Στην προκειμένη περίπτωση, στις «Αποκαλύψεις του Ιωάνη» Βαρουφάκη, δεν υπάρχει η συναίνεση του επίγειου αρχηγού για να τα μάθει το «ποίμνιο» των εκλογέων. Όλα στο «δωμάτιο των ενηλίκων» μαρτυρούνται από την «κλειδαρότρυπα» (ουδείς, πλην Ιωάννη γνωρίζει αν είναι και καταγεγραμμένα). Διαβάζουμε πράγματα και θαύματα. Γεγονότα και σχεδιασμούς (πλάνο Β για έξοδο από την ευρωζώνη και το παράλληλο νόμισμα), meacoulpa, λέει ο επίγειος αρχηγός. Σε έντυπο διεθνούς κυκλοφορίας,κάνοντας αυτοκριτική, μίλησε για τα μεγάλα λάθη στις επιλογές του πολιτικού προσωπικού σε νευραλγικές θέσεις.Στα εθνικά μέσα ευχήθηκε ειρωνικά «καλές πωλήσεις».

Δεν θέλησε να ανοίξει διάλογο με το μόλις μέχρι χθες «ήρωα» οικονομολόγο που είχε τρελάνει τους ευρωπαίους ομόλογούς του!!!

Για την «ταμπακιέρα», την προετοιμασία του πλάνου Β, για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, έδωσε μία χλιαρή απάντηση ότι ήταν γενικό, αόριστο και ανάξιο λόγου το σχέδιο. Κοινώς το πλάνο Β ήταν αναξιόπιστο. Τότε όμως το 2015 ακούγαμε δια στόματος του αρχηγού, ότι οι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι τα’ χανεχαμένα από τη σοφία και τη δεξιότητα του Γιάνη. Περασμένα, ξεχασμένα φαίνεται λένε οι κυβερνόντες. Ο αρχηγός μάλιστα εξομολογείται, ότι μετά από δύο χρόνια στην εξουσία αρχίζει να συνειδητοποιεί, τις δυσκολίες στη διαχείρισή της εξουσίας. Γι’ αυτό τα έκανε «πλακάκια» με τους δανειστές και άνοιξε φιλίες δυνατές με τους μέχρι εχθές δυνάστες του λαού μας!!

Το κόμμα και αρκετά κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απεφάνθηκανότι δεν συζητάνε για τις ελαφρότητες και τα κουτσομπολιά του Γιάνη!! Δηλαδή, του μόλις χθες ήρωα του ριζοσπαστισμού και της αριστεράς. Ορισμένα στελέχη μάλιστα τον κατηγορούν ότι συμβιβάστηκε με την εσωτερική «τρόικα»,ότι παίζει το παιχνίδι της Ν.Δ. και γενικότερα αυτών που αντιπολιτεύονται την Κυβέρνηση. Αναρωτιέται όμως ο λαός:

Εδώ βρε σύντροφοι, ο επίγειος Θεός, αρχηγός σας συμβιβάστηκε με την εξωτερική «τρόικα» και το κάνατε γαργάρα, το Γιάνη γιατί τον πετροβολάτε; Κατηγορείτε τώρα τον Γιάννη, επειδή αποκαλύπτει ένα παρασκήνιο «παιδικής χαράς» που ονειρεύονταν ότι θα γκρεμίσει το «τείχος» του καπιταλιστικού συστήματος με σφενδόνες;

Κατηγορείτε σύσσωμη την αντιπολίτευση, ότι ασχολείται με το τι λέει ο Γιάνης και έχει βαλθεί να αποδομήσει τον μύθο των αυταπατών που σας έφερε στην εξουσία; Δυστυχώς, δεν αλλάξατε νοοτροπία.Γιατί ξεχνάτε τόσο γρήγορα γεγονότα και «θεοποιημένες» σκέψεις της παράταξης;Μόλις πριν δύο χρόνια η ριζοσπαστική αριστερά είχε μεγάλες ιδέες και «αφηγήματα» πολλά για το μέλλον της οικονομίας και της πατρίδας μας όπως:

Η «Αριστερή πλατφόρμα» του Π. Λαφαζάνη, ονειρεύονταν το γκρέμισμα του καπιταλιστικού συστήματος, με έξοδο από την ευρωζώνη, με εφόδους στα «χειμερινά ανάκτορα» (το νομισματοκοπείο), και στήριξη από Ρωσία, Κίνα, Βενεζουέλα κ.α.

• Ο Γιάνης με το Πλαν Β την έξοδο από την ευρωζώνη, το παράλληλο νόμισμα και των όσων άλλων διηγείται.

• Τα αφηγήματα των μικρών κομμουνιστικών κινήσεων, λαϊκίστικων στελεχών,στεγάζονταν στην κοινή στέγη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν το μεγάλο χωρισμό. Οι σκέψεις τους πετούσαν στα σύννεφα. Έκαναν επαναστατική γυμναστική… πάντα όμως με ασφάλεια και ανοχή μιας κατακερματισμένης κοινωνίας και μιας πολιορκημένης Πολιτείας.

• Βέβαια υπήρχε και η πλειοψηφούσα συμμαχία του αρχηγού του κ. Τσίπρα, η οποία ένωσε όλες αυτές τις κινήσεις χάριν της εξουσίας.

Όλα αυτά τα «αφηγήματα» έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015. Τον έκτο μήνα της εξουσίας χώρισαν, αποχώρισαν όλα αυτά τα «αφηγήματα» και το πολιτικό προσωπικό. Τώρα ακούμε «αριστερές κορώνες» από τους «53», αλλά ο επικεφαλής τους κ. Τσακαλώτος υλοποιεί τα πιο σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα. Εδώ πραγματικά δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά.!!

Όλα δηλαδή αυτά τα παράδοξα των «Αποκαλύψεων του Γιάνη» το πρώτο εξάμηνο του 2015 έφεραν τη χώρα στο χείλος και του γκρεμού (η οικονομία ήδη βρίσκονταν στην εντατική), των capitalcontrols (που μας ακολουθούν μέχρι σήμερα) και πολλοί ειδικοί μιλάνε για ζημία στην οικονομία 80 με 100 δισ. ευρώ.

Όλα αυτά τα αφηγήματα και τις συνέπειές τους, προσπαθούν οι κυβερνόντες να τα «ξεπλύνουν» με το γάργαρο νερό των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 !!! Ξεχνάνε όμως τα γεγονότα. Το κόστος στην οικονομία και την κοινωνία από τις κυβερνητικές αδεξιότητες αυτές της περιόδου. Τα γεγονότα και οι συνέπειες δεν αλλάζουν. Οι «Αποκαλύψεις του Γιάνη» φωτίζουν κάποιες εικόνες, συζητήσεις στο «Δωμάτιο ενηλίκων» της κυβερνώσας αριστεράς.

Δεν γνώριζε, ούτε φανταζόταν ο κόσμος, ότι η ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ διακυβέρνηση θα γίνονταν η μητέρα των σκληρότερων μνημονιακών δεσμεύσεων.

Δεν γνώριζε, ούτε φανταζόταν ο λαός ότι θα έχει μία «διπρόσωπη» διακυβέρνηση. Άλλα λέει στο εξωτερικό με τους δανειστές και άλλα να λέει στο εθνικό πεδίο.Δεν πίστευαν οι πολίτες ότι οι συνέπειες από τις «αυταπάτες» και τα «αφηγήματα» θα ήταν τόσο οδυνηρές.

Γνωρίζουν όμως οι κυβερνώντες ότι η νομιμοποιητική βάση της σημερινής διακυβέρνησης έχει επικίνδυνα συρρικνωθεί. Στις εκλογές του 2015 το 40% και πλέον των εκλογών (2 εκ. πολίτες) γύρισε τις πλάτες στην κάλπη.
Όσο λοιπόν οι κυβερνόντες επιχειρούν να αποδομήσουν τις «Αποκαλύψεις του Γιάνη», της «Αριστερής πλατφόρμας» του Π. Λαφαζάνη (νυν ΛΑΕ), της «Πλεύσης Ελευθερίας» της Ζ. Κωνσταντοπούλου κ.α. εκτίθενται. Ο ομφάλιος λώρος των μυθιστορημάτων και των «αφηγημάτων» δεν έχει κοπεί. Στην πράξη η αριστερά (ας την πούμε αριστερά) δεν γνωρίζει τι ποιεί η νυν δεξιά διακυβέρνηση.

Πραγματικά τα μυθεύματα και οι φαντασιώσεις της κυβερνώσας παράταξης φοβάμαι πως δεν έχουν τελειωμό.
Πριν προλάβει να στεγνώσει η μελάνη για την Αξιολόγηση ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις του Ιωάνηκαι ξαφνικά προέκυψε νέο μέτωπο φανταστικών εχθρών της κυβέρνησης. Η Δικαιοσύνη, επειδή δεν υποτάσσεται άκριτα στις αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Πρέπει οι κυβερνώντες να κατανοήσουν την πραγματικότητα.

Έχω πολλές φορές βάσιμα υποστηρίξει ότι σε όλη τη μνημονιακή περίοδο η εκτελεστική εξουσία έχει μαζί με τους δανειστές, ασφυκτικά, ανυπόφορα και κυριαρχικά περιορίσει τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία. Το να απαιτούν σεβασμό στη λειτουργία τους οι τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας μας είναι καθήκον και υποχρέωσή τους. Η εκτελεστική εξουσία οφείλει να κατανοήσει ότι δεν έχει υπογράψει λευκή επιταγή με τον λαό.

Η Δικαιοσύνη αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για την προστασία της συνταγματικής νομιμότητας και της κανονικότητας. Οι αποφάσεις της κρίνονται, αλλά οι λειτουργοί δεν αποδοκιμάζονται. Ο θεσμικός « πόλεμος» φτωχαίνει τη Δημοκρατία μας και τη «νύφη» την πληρώνει ο λαός.

Και σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω «παρατράγουδα», των ημερών με τα «απομνημονεύματα» του Γιάνη και τις «καντρίλιες» της εκτελεστικής εξουσίας με τη Δικαιοσύνη, πέφτεις από τα σύννεφα όταν ακούς τον Πρωθυπουργό να λέει ότι έξω περπατώντας βλέπει «γελαστά πρόσωπα». Καλά τις δημοσκοπήσεις δεν τις διαβάζουν ότι το 80% του πληθυσμού δηλώνει βαθύτατα απογοητευμένο και θυμωμένο;