Άλλα λέω και άλλα κάνω, πώς να σου το πω…Το λαϊκό αυτό άσμα άριστα ταιριάζει με τα λόγια και τις πράξεις των κυβερνώντων. Οι αυταπάτες φαίνεται δεν έχουν τελειώσει.

Έξι μήνες πέρα –δώθε (έξοδα στο Χίλτον, έξοδα στα ταξίδια) για να μας ενημερώσουν ότι βγήκε λευκός καπνός για την Αξιολόγηση. Μαύρος όμως κατάμαυρος για την ψυχή των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων.
Ένας μισθός λιγότερος για τους εργαζόμενους και δύο συντάξεις για τους συνταξιούχους.
Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται: Άλλα λέμε, άλλα κάνουμε.
Σ’ αυτή τη νέα ιστορία της αξιολόγησης, λίγο διάστημα πριν ο κ. Πρωθυπουργός βεβαίωνε δημοσίως ότι «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα» δεν θα δεχθεί να ψηφίσει στη Βουλή. Φορτώνει προς το παρόν τους πολίτες με 3,6 δισ., τους παρηγορεί ότι όπου να’ ναι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Παράλληλα ψηφίζει με θεατρινισμούς και επικοινωνιακά κόλπα «αντίμετρα» για το μέλλον το 2019 και το 2020. Προσπαθεί να στριμώξει την αντιπολίτευση που δεν ψηφίζει και δεν πανηγυρίζει. Για να διασκεδάσει δε τη κοινή γνώμη προδικάζει με πολύ φαντασία, αλλά όχι πειστικότητα, ότι η επόμενη εξαετία ανήκει στη ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ διακυβέρνηση!!!. Και οι πιστοί χειροκτοτάνε. Πίστευα ότι οι αυταπάτες είχαν τελειώσει. Αλλά όπως λέει ο λαός η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Η έκπτωση στην αξιοπιστία του δημόσιου λόγου συνεχίζεται: Ο κ. Υπουργός των Οικονομικών δημοσίως είχε δεσμευτεί ότι αν το αφορολόγητο από τις 9.860 μειωνόταν αυτός δεν θα ήταν υπουργός και σήμερα σφυράει κλέφτικα!!! Η παραίτηση βέβαια χρειάζεται κουράγιο, αλλά ούτε ένα δημόσιο συγνώμη; Πώς μπορεί ο κόσμος να εμπιστευτεί το λόγο σας όταν συνεχίζεται το κρεσέντο «Άλλα λέω και άλλα κάνω, πως να σου το πω»;
Η τρελή αλήθεια, το παλαβό της ιστορίας είναι ότι ενώ για 1.1 εκ. συνταξιούχους καταργείται η προσωπική διαφορά, πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες, διότι η μείωση λέει θα είναι μόλις 18% στην κύρια και άλλο 18% στην επικουρική. Θαρρείς και τα χρήματα δεν αφαιρούνται από την ίδια τσέπη!!!.
Σύντροφοι σοβαρευτείτε. Το επικοινωνιακό κόλπο για τα αντίμετρα που θα εφαρμοσθούν το 2019 και το 2020 υπό την αίρεση ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα ξεπερνούν το 3,6 %, δεν μπορεί να γλυκάνουν τα χείλη των πολιτών, ούτε βέβαια να συγκρατήσουν την οργή του εκλογικού σώματος. Χόρτασε ο κόσμος από «παράλληλα» προγράμματα και υποσχέσεις. Το «ιδού η Ρόδος και ιδού το πήδημα», το σκίσιμο των μνημονίων, θα χτυπάμε τα ταμπούρλα και θα χορεύουν πεντοζάλη και όλες οι άλλες φαντασιώσεις τελείωσαν:
Σύντροφοι:
* Το χάσμα κράτους και κοινωνίας μεγαλώνει.
* Οι θεσμοί δεν λειτουργούν για να ενώνουν το λαό στην κοινή προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Η πολιτική σας διακυβέρνηση γίνεται όλο και περισσότερο αναξιόπιστη και στρώνετε το δρόμο για την παλινόρθωση της δεξιάς.
Τα νέα μέτρα δεν αποτελούν ΕΞΙΤΗΡΙΟ από τα μνημόνια. Φοβάμαι ότι δεν έχετε κατανοήσει ότι ο τόπος χρειάζεται Αξιόπιστη Πολιτική Διεύθυνση, που οι πολιτικές της να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Φοβάμαι ότι δεν έχετε κατανοήσει ότι έξοδος από τα μνημόνια μπορεί να υπάρξει μονάχα με ισχυρή Παραγωγή και Απασχόληση των δεκάδων, εκατοντάδων
εργαζόμενων. Φοβάμαι ότι δεν έχετε κατανοήσει ότι η Περιφερειακή Ανάπτυξη δεν γίνεται με την επίσκεψη των Περιφερειαρχών στο Μαξίμου.
Η Παραγωγή για να πάρει μπροστά χρειάζεται η πολιτική ηγεσία να εξασφαλίσει θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον και επενδύσεις. Όλα τ’ άλλα είναι ευχολόγια για πολιτικό θέατρο. Δεν είναι τα συσσίτια στα σχολεία που θα σώσουν την «παρτίδα», αλλά η Απασχόληση των νέων και των εκατοντάδων, χιλιάδων ανέργων, που θα δίνουν τη δυνατότητα σε αυτούς να ταΐζουν τα παιδιά τους και να νιώθουν περήφανοι.
Δείτε την κατάσταση στην κοινωνία και την οικονομία. Αφήστε τα μελλούμενα και προσγειωθείτε στα εφήμερα. Και αυτό τα γαϊτανάκι με το πλεόνασμα πρέπει να πάρει τέλος.
Όπως και το θέατρο της ψήφισης άρθρο –άρθρο για τα αντίμετρα!! Ενώ μονορούφι το πικρό ποτήρι των 3,6 δισ.
Επειδή η χώρα δεν έχει ανάγκη από νέα κινήματα αγανακτισμένων (όπως ανησυχεί ο κ. Πρωθυπουργός που δεν τα βλέπει), αλλά από υπεύθυνες πολιτικές ηγεσίες και ενεργούς πολίτες.
Είναι ώρα των αποφάσεων. Των τολμηρών βημάτων της ξανασυσπείρωσης των κατακερματισμένων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης. Όποιοι και όπως, φορείς, άτομα, κινήσεις συμβάλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση, θα προσφέρουν μοναδικό, ιστορικό, πολύτιμο εθνικό έργο για τη χώρα μας. Ο κόσμος είναι έτοιμος να αλλάξει το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό πρόσωπο της Ελλάδας. Έχει κουραστεί την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για το χειρότερο.
Καθημερινά το έλλειμμα της Πολιτικής Διεύθυνσης της χώρας και της Παραγωγής γίνεται πιο έντονο. Ο φόβος, η αγωνία, η αβεβαιότητα φωλιάζει στους πολίτες. Η φαινομενική, απόλυτη ησυχία του κόσμου, ίσως είναι η αναμονή πριν ξεσπάσει η μεγάλη μπόρα.