Ακέφαλο παραμένει το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μετά την παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη. Ωστόσο θεωρείται επιβεβλημένος ο άμεσος διορισμός του, όχι γιατί αλλιώς δεν μπορεί να λειτουργήσει το Κέντρο –μια που τον αντικαθιστά ο διευθύνων σύμβουλος-, αλλά για να μην υπάρχουν κενά από την εκκίνηση. Και επειδή η επιστροφή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου αναμενόταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ο διορισμός όλα δείχνουν ότι μετατίθεται από βδομάδα.
nnn
Το προφίλ του νέου προέδρου, λένε οι γνωρίζοντες, πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές, ξεκινώντας από την ακτινοβολία του ονόματός του. Παράλληλα πρέπει να έχει σχέση τόσο με τις τέχνες όσο και με τη διανόηση και τα γράμματα. Και φυσικά δεν θεωρείται απαραίτητο να προέρχεται από τον χώρο του θεάτρου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται ότι στο πρόσωπο ενός καθηγητή, με ευρεία αναγνώριση, ίσως βρεθεί ο καταλληλότερος για τη θέση του προέδρου.
nnn
Οσο για τη συζήτηση περί διεθνούς διαγωνισμού που είχε ανοίξει με αφορμή το όνομα του Γιώργου Κιμούλη, το ερώτημα που τίθεται είναι και πρακτικό. Οταν οι μεικτές απολαβές τόσο του διευθύνοντος συμβούλου όσο και του προέδρου δεν ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε τα μισά του μικρότερου πενταψήφιου ποσού, ποιος εκ των ξένων θα δηλώσει συμμετοχή; Που σημαίνει ότι ο κύκλος της αναζήτησης παραμένει ελληνικός.
nnn
Αν το Κοινωφελές Ιδρυμα Νιάρχος αποβλέπει σε έναν διεθνούς φήμης υποψήφιο πρόεδρο, αν όχι τώρα, αλλά για το μέλλον, κάπως αλλιώς πρέπει να φροντίσει να γίνουν τα πράγματα. Θέσεις όπως αυτή, που προφανώς θα κινούσαν το ενδιαφέρον ξένων, μάλλον θα έπρεπε να συνοδεύονται από το κατάλληλο «πακέτο». Οπότε;
nnn
Και μια βράβευση για το Εθνικό Θέατρο.Τα προγράμματα και οι αφίσες του ξεχώρισαν και κέρδισαν βραβεία στην πρόσφατη εκδήλωση των Ermis Awards, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ενωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος. Πάντα τέτοια!
nnn
Και μια και η κουβέντα για την πρώτη σκηνή της χώρας, ο καλλιτεχνικός της διευθυντής ετοιμάζεται για Βρυξέλλες. Εκεί, στο θέατρο «La Monnaie» θα σκηνοθετήσει την «Αida» του Βέρντι. Η πρεμιέρα για τον Στάθη Λιβαθινό (φωτογραφία) έχει ορισθεί για τα μέσα Μαΐου.
Φαίνεται πως το ‘χουν οι διευθυντές του Εθνικού με την όπερα…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ