Τελικά δεν ήμασταν ούτε εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ ούτε «τσίρλιντερς» του Σαμαρά, όπως μας κατηγορούσε το Μαξίμου και διάφορα τσιράκια του Τσίπρα, όταν λέγαμε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πάει αργά ή γρήγορα στα βράχια γιατί πατάει σε δυο βάρκες – τη μία του μνημονίου και την άλλη του λαϊκισμού.

Όπως αποδείχτηκε ασκούσαμε δίκαιη κριτική και μάλιστα για όλα τα θέματα που κάθε αριστερός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ «πονάει» και διαολοστέλνει κάθε μέρα την ηγεσία του κόμματος.
Τι λέγαμε τόσο καιρό; Ότι μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου δεν υπάρχουν πλέον μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί και ότι ο κ.Τσίπρας θα έπρεπε να βρει την πολιτική εντιμότητα και να ζητήσει συγγνώμη από τον Βενιζέλο και το Σαμαρά αλλά και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις ύβρεις που εκτόξευε κάθε μέρα περί προσκυνημένων,μερκελιστών και γερμανοτσολιάδων.
Ότι λέγαμε εμείς τα παραδέχτηκε ανοικτά ο Ν. Φίλης μιλώντας στη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το Σαββατοκύριακο. «Δεν υπάρχουν πλέον μολυσμένοι και αμόλυντοι. Το «εμείς και οι άλλοι» τελείωσε. Όλοι έχουμε υπογράψει μνημόνιο» είπε το μέλος της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,συμφωνώντας απολύτως με την πολιτική κριτική που κάνουμε μήνες τώρα, όταν μιλάγαμε για κυβιστήσεις και αναγκαστική προσγείωση στην πραγματικότητα από τον κ.Τσίπρα.
Τι λέγαμε εμείς τόσο καιρό; Oτι ο κ.Τσίπρας ζούσε στα σύννεφα και κορόιδευε τους πάντες όταν έλεγε ότι με την πολιτική του θα πίεζε την Μέρκελ, θα άλλαζε εκείνος την Ευρώπη επιβάλλοντας την εγκατάλειψη της λιτότητας. Και ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου όταν έλεγε ότι θα βαρούσε τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές.
Την ίδια ακριβώς κριτική έκανε και ο κ. Φίλης στην Κεντρική Επιτροπή.Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διάβασε σωστά τους συσχετισμούς δυνάμεων και αναγκάστηκε όπως και με το τρίτο μνημόνιο να δεχθεί όσα καταριόταν και κατηγορούσε τους άλλους. Ο κ.Τσίπρας,είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Παιδείας, δήλωσε για να ακούσει ο κ.Σόιμπλε ότι η κυβέρνησή του δεν θα πάρει «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα». Όμως τη δέσμευση αυτή την άκουσε και ο απλός πολίτης ο οποίος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες θα δει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αθετεί τις υποσχέσεις της και να καθίσταται ξανά ανυπόληπτη για τους ψηφοφόρους της. «Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου ότι θα κλείσουμε την αξιολόγηση και θα φύγει το ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά! Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμησή μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι μας αλλά κι εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι» υπογράμμισε.
Τι λέγαμε εμείς; Ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους ψεκασμένους ήταν μία λανθασμένη επιλογή του κ. Τσίπρα που νομιμοποιούσε τα ακροδεξιά στοιχεία των ΑΝΕΛ και δημιουργούσε μία αταίριαστη πολιτική συμμαχία χωρίς καμία πολιτική βάση παρά μόνο την επιπόλαια αντιμνημονιακή ρητορική που πέθανε με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Λέγαμε επίσης ότι αν ο κ.Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε λίγο μυαλό θα απέρριπτε μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 την συμμαχία με τον κ. Καμμένο και θα επέλεγε να συμμαχήσει με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ για να υπηρετήσει μια κεντροαριστερή πολιτική υιοθετώντας την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου και δεν θα κορόιδευε τον κόσμο με φούσκες και παράλληλα προγράμματα.
Στο ίδιο πνεύμα και ο κ.Φίλης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή άσκησε σκληρή κριτική για την ανίερη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σημειώνοντας ότι δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση η συγκυβέρνηση με τον Καμμένο. Και ότι ουσιαστικά αποτελεί τερατώδη πολιτική συμβίωση. Πως είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο,ρώτησε. Ο Καμμένος μιλάει για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ ευρώ κι εμείς μιλάμε για μέτρα κοινωνικής πολιτικής. Πως θα δώσουμε 2 δισ ευρώ όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατομμύρια ευρώ της Φωτίου;»κατέληξε.
Ουσιαστικά ο κ.Φίλης, που ως υπουργός είχε παρωπίδες και δεν έβλεπε γύρω του, ξύπνησε αίφνης ενόψει και της επόμενης μέρας στον ΣΥΡΙΖΑ και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.Και προειδοποιεί – για όσα τόσο καιρό λέμε κι εμείς: ότι η κυβέρνηση έτσι που πολιτεύτηκε οδηγείται στα βράχια.
Αν δεν κλείσει την αξιολόγηση θα αναγκαστεί σε ταπεινωτικές εκλογές για να αποφύγει τη χρεοκοπία της χώρας και το GREXIT.
Αν κλείσει –με τόσο μεγάλη καθυστέρηση – την αξιολόγηση,θα αναγκαστεί να υπογράψει νέα σκληρά μέτρα τα οποία θα ανοίξουν ακόμη περισσότερο την ψαλίδα των 10+ ποσοστιαίων μονάδων από το πρώτο κόμμα – την ΝΔ.