Λες και είχα προαισθανθεί το μακελειό στο Παρίσι στο όνομα του Αλλάχ και προσπάθησα να αναδείξω την προηγούμενη Κυριακή μία από τις βασικότερες αιτίες για τα προσφυγικά ρεύματα προς την Ευρώπη: τον παράγοντα θρησκεία. Οι θρησκευτικοί πόλεμοι που σχεδόν από καταβολής κόσμου αιματοκυλίουν την ανθρωπότητα ποτέ δεν εξέλιπαν. Ο θρησκευτικός φανατισμός προκαλεί κάθε τόσο ομαδικές σφαγές μεταξύ του μουσουλμανικού Πακιστάν και της πολυθρησκευτικής Ινδίας από την εποχή του Γκάντι. Εν ονόματι του Αλλάχ και επί έναν σχεδόν αιώνα σκοτώνουν οι Ταλιμπάν. Μαζικές οι σφαγές χριστιανών στην Αφρική με πλήρη αδιαφορία της Δύσεως. Τα διαφορετικά θρησκεύματα συντηρούν τον αδυσώπητο πόλεμο μεταξύ Εβραίων και μουσουλμάνων Παλαιστινίων. Γι’ αυτό και μάταια, ως φαίνεται, επιδιώκεται η συμφιλίωσή τους, καθώς οι συμφιλιωτές παριστάνουν ότι αγνοούν τη θρησκευτική διάσταση του αγεφύρωτου χάσματος.
Στην Ευρώπη της κοσμικότητας, όπου αποφεύγεται σχεδόν παρανοϊκά η αναφορά του θρησκευτικού παράγοντα στις σχέσεις των ανθρώπων και των κοινωνιών, άκουγα στα διάφορα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα να αναφέρονται οι τζιχαντιστές ως τρομοκράτες, που σκοτώνουν μη διστάζοντας να σκοτώνονται για να σκοτώσουν, χωρίς να εξηγείται το γιατί. Επιμελώς παραλείπεται να αναφερθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) διεξάγει Ιερό Πόλεμο εν ονόματι του Αλλάχ καθ’ υπαγόρευσιν του Μωάμεθ, καταγεγραμμένη στο Κοράνι: «Θέλομεν ενσπείρει τον τρόμον εις την καρδίαν των απίστων» απειλεί ο Μωάμεθ διά του ιερού βιβλίου. Και αυτό πράττουν στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στη Νιγηρία, στη Λιβύη, στη Ρωσία, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και κατ’ επανάληψη στο Παρίσι και στο Βέλγιο.
Απιστοι κατά το Κοράνι είναι οι Εβραίοι, οι χριστιανοί και οι ειδωλολάτρες. Και καθώς στη διαδρομή της Ιστορίας διαμορφώθηκαν πολλά δόγματα για το Ισλάμ, οι κυριαρχούντες σχεδόν παγκοσμίως σουνίτες θεωρούν άπιστους και τους ομόθρησκούς τους σιίτες που κυριαρχούν στο Ιράν και τελευταία στο Ιράκ (χάρη στην ηλίθια επέμβαση Μπους, που επέβαλε έτσι τον σιιτισμό σε μια κυρίως σουνιτική χώρα). Για τον ίδιο λόγο η σουνιτική υπερδύναμη (Σαουδική Αραβία) πολεμά τον πρόεδρο Ασαντ της Συρίας, καθώς αυτός είναι αλεβίτης (δηλαδή κατ’ αυτούς άπιστος). Και οι Αμερικανοί και οι λοιποί Δυτικοί αδιαφορώντας για αυτές τις θρησκευτικές «λεπτομέρειες» άνοιξαν ανελέητο πόλεμο κατά του Ασαντ στη Συρία, ενδυναμώνοντας έτσι τους σουνίτες του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο όμως ταυτόχρονα πολεμούν με ανελέητους αλλά απρόσφορους βομβαρδισμούς.
Καθώς έτσι ενθαρρύνθηκε ο αρχέγονος ισλαμισμός, ο οποίος ως ζωντανή και σήμερα θρησκεία, που υπαγορεύει ακόμα και την καθημερινή συμπεριφορά των ανθρώπων, γοητεύει τις νεότερες γενιές των μουσουλμάνων της Δύσεως, οι οποίοι στρατεύονται πολεμώντας τις κοσμικές δυτικές κοινωνίες, που τους αφήνουν ελεύθερους να σκοτώνουν. Το γιατί οι φανατικοί σουνίτες δέχονται ακόμα και να σκοτώνονται προκειμένου να σκοτώσουν τους απίστους ας το υπενθυμίσω για πολλοστή φορά. Σύμφωνα με το Κοράνι οι πιστοί μουσουλμάνοι, που σκοτώνονται πολεμώντας για την πίστη τους, πηγαίνουν κατευθείαν στον Παράδεισο, ύψιστη προσδοκία κάθε πιστού μουσουλμάνου. Αλλωστε –πάντα κατά το Κοράνι –«η ζωή του κόσμου τούτου είναι ματαία αγαλλίασις». Ετσι ο Ιερός Πόλεμος επέβαλε την επί γης κόλαση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ