Επιμένει ακόμη και σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης (φωτογραφία) ότι ο Πρωθυπουργός είναι εύπορος. Και ξέρετε γιατί το λέει αυτό; Επειδή, όπως μου είπε, ο κ. Τσίπρας μπορεί να μην έχει άλλα εισοδήματα, αλλά έχει τη βουλευτική του αποζημίωση (και κάτι παραπάνω ως έξοδα παραστάσεως, θα πρόσθετα, ως Πρωθυπουργός). Συνεπώς κατά τον κ. Φίλη εύποροι θα ονομάζονται εφεξής όλοι οι υπουργοί και βουλευτές, και ας γκρινιάζουν για τη βουλευτική τους αποζημίωση.

Τα «λαβράκια» των οικονομικών εισαγγελέων



Αν και έχουν συνηθίσει στις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, δεν πίστευαν στα μάτια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς (Π. Αθανασίου και Ι. Δραγάτσης) με τα νέα ευρήματα φοροαποφυγής που ανακάλυψαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Ανακάλυψαν για παράδειγμα τον Γ.Α. (όλα τα ονόματα που ακολουθούν βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών) ο οποίος δηλώνει άνεργος, πλην όμως διαθέτει καταθέσεις (που δεν τις δήλωσε) 2.750.000 ευρώ. Το ζήτημα είναι ότι ο εν λόγω άνεργος υπέβαλλε κανονικά φορολογική δήλωση από το 2010 ως σήμερα με ετήσιο εισόδημα 300.000 ευρώ, χωρίς ποτέ να λέει από πού προέρχονται αυτά τα λεφτά. Θέλετε κι άλλα παραδείγματα; Ο Α.Κ. (κατασκευαστής κτιριακών εγκαταστάσεων) δήλωνε ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν (κρατηθείτε) 170 εκατ. ευρώ. Σε τραπεζικό λογαριασμό του ορθοδοντικού Β.Ν. βρέθηκαν 8,5 εκατ. ευρώ και δήλωνε μόνο τα 3 εκατ. ευρώ. Συνταξιούχος οδοντίατρος (Κλ. Π.) δήλωσε 1,5 εκατ. ευρώ και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν 15 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ξέχασε να δηλώσει τα 13,5 εκατ. ευρώ. Και ακόμη ένας δικηγόρος δήλωσε στη φορολογική του δήλωση εισόδημα 2 εκατ. ευρώ και βρήκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς 15 εκατ. ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Εφοδος στους… καραμανλικούς!


«Εφοδο» (χρησιμοποιώ στρατιωτικό όρο λόγω της ημέρας) θα κάνει σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην έδρα των «καραμανλικών». Ο πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος αρχηγός της επέλεξε, σε μια κίνηση πολιτικού συμβολισμού, να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που θα γίνουν στις Σέρρες, τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εκεί θα τον υποδεχθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ως ένας από τους βουλευτές του νομού, αλλά έμαθα ότι το πατρικό σπίτι του πατριάρχη της ελληνικής Κεντροδεξιάς δεν θα ανοίξει… Εξάλλου η οικογένεια Καραμανλή αποφάσισε να κλείσει το σπίτι για να μην αρχίσουν όλοι οι υποψήφιοι να το επισκέπτονται στο κυνήγι των ψήφων!

Οταν σπάει το πρωτόκολλο (και ο νόμος)


Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στην οδό Εθνικής Αμύνης 1, στη διάρκεια του επίσημου γεύματος προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου με την ευκαιρία του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Οι στρατιωτικοί με τις επίσημες στολές τους και πλάκα τα παράσημά τους τσούγκρισαν ποτήρια με τον Πρόεδρο (και με τον δήμαρχο Ι. Μπουτάρη), απόλαυσαν το γεύμα τους και όταν το φαγητό τελείωσε συνέβη το απρόοπτο. Ως γνωστόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καπνίζει (κάτι μικρά πουράκια) και πάντοτε τα καπνίζει μετά το φαγητό. Στη Λέσχη Αξιωματικών όμως το κάπνισμα απαγορεύεται (εκ του νόμου, καθ’ ότι κλειστός χώρος) και ουδείς έχει τολμήσει τα τελευταία χρόνια να καπνίσει. Ελα όμως που ο δήμαρχος κ. Μπουτάρης ήθελε και αυτός να καπνίσει, αλλά ούτε αυτός τολμούσε. Και ξαφνικά ανάβει τσιγάρο ο Πρόεδρος. Τον ακολουθεί σχεδόν ταυτόχρονα ο κ. Μπουτάρης. Οι αξιωματικοί κοιτάζονταν μεταξύ τους απορημένα, οπότε τη λύση δίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης: «Να καπνίσουμε και εμείς για να μη φέρουμε τον Πρόεδρο σε αμηχανία. Να μη φαίνεται ότι καπνίζει μόνο αυτός» είπε εμπιστευτικά στους στρατιωτικούς. Δεν γνωρίζω αν αυτό το εξέλαβαν οι αξιωματικοί ως στρατιωτική διαταγή, αλλά η αίθουσα έγινε αμέσως… ντουμάνι. Σαν να έριξαν στη Λέσχη… καπνογόνο!
Κουίζ: Ποιος ανώτατος αξιωματικός (πιο ανώτατος δεν γίνεται) τοποθετήθηκε προσφάτως στο εξωτερικό και γέμισε το fb του με… selfies (με τη γυναίκα του, τους συγγενείς του, τους φίλους του και περαστικούς) σε ξακουσμένες πλατείες και αξιοθέατα ευρωπαϊκής πρωτεύουσας; Οι άλλοι αξιωματικοί ξένων χωρών τα έχουν χάσει.

Do you like the Greece?


Ισως να είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προτίμησε, μου λένε, να τοποθετήσει γυναίκες αξιωματικούς ως… υπασπιστές του. Ο Π. Καμμένος έχει φροντίσει να τοποθετήσει γυναίκες (δίμετρες, ωραίες και των Ειδικών Δυνάμεων) στις θέσεις αυτές. Μάλιστα τις φανέρωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου στον Αγνωστο Στρατιώτη από τον γάλλο πρόεδρο και σίγουρα όλοι θα πρόσεξαν τη Σοφία (του Πολεμικού Ναυτικού), την Πανωραία (του Στρατού Ξηράς –η οποία είναι και αλεξιπτωτίστρια) και τη Βενετία (της Πολεμικής Αεροπορίας). Στο Πεντάγωνο υπηρετεί και η εντυπωσιακή Δέσποινα Καλογιάννη, στη Διεύθυνση Εθιμοτυπίας, κόρη του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Καλογιάννη («Do you like the Greece?», «Αννούλα του χιονιά» κ.ά.).

Ο φίλος του Σαμαρά

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μπορεί να δυσαρέστησε τους κυβερνώντες, αλλά ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά με όσα είπε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο πρώην Πρωθυπουργός γνωρίζεται με τον Λετονό πρωθυπουργό πολλά χρόνια και κάνανε παρέα στις Βρυξέλλες, όταν ο πρώτος ήταν ευρωβουλευτής. Ο ισχυρός παράγοντας της Ε.Ε. δεν θα μπορούσε να μην δει τον φίλο του και το ραντεβού κλείστηκε για το βράδυ της Δευτέρας, στο roof garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, μετά τη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη…Οι κκ. Σαμαράς και Ντομπρόβσκις είχαν την ευκαιρία, εκτός από το δείπνο, να τα πούνε για όλα…

Ο κ. Κουράκης και οι παρελάσεις

Ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011 στη Θεσσαλονίκη; Μία παρέλαση που δεν έγινε ποτέ, αναγκάζοντας τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια να αποχωρήσει. Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι ένας από τους «αγανακτισμένους» που διαμαρτύρονταν για την παρέλαση ήταν και ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης. Μου λένε (υπάρχουν και φωτογραφίες) ότι πρωτοστατούσε στις διαμαρτυρίες. Αλλά νάταν μονάχα αυτό; Ήταν και οι λεγόμενες παράλληλες «λαϊκές παρελάσεις», που οργανώνονταν από «αγανακτισμένους» το 2012 και 2013 στην Βασ. Ολγας στη Θεσσαλονίκη μόλις ολοκληρωνόταν η επίσημη παρέλαση στην παραλιακή. Τότε που κρατούσαν εκείνα τα πανό που έγραφαν «το μνημόνιο δεν θα περάσει» ή «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη». Τα θυμάστε; Κάπου πήρε το μάτι ορισμένους που σήμερα είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα θα πείτε γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή ξαναμπήκαν τα κάγκελα στην παρέλαση και ο κ. Κουράκης ως εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου είχε άλλες ασχολίες. Ούτε βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να σκίσει τα μνημόνια, ούτε για να τα βάλει με τους τραπεζίτες. Παρέστη στην έκθεση για το έπος του ΄40 μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον γαλάζιο βουλευτή Κ. Γκιουλέκα. Πώς αλλάζουν οι καιροί;

Η Ντόρα και το ΟΧΙ

Ομιλία υπέρ του «Οχι» θα κάνει ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εγκατέλειψε την Ελλάδα και τα προβλήματά της και βρέθηκε στη Νέα Υόρκη ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση ομογενειακών οργανώσεων για να μιλήσει. Και ξέρετε τι θα τους πει; Ο,τι η Ελλάδα είπε το «Οχι» το 1940 και στάθηκε εν συνεχεία όρθια. Και θα καλέσει τους ομογενείς να επενδύσουν στην χώρα μας.

Οι ποδηλάτες και πρόσφυγες

Με το άκουσμα ότι είναι πολύ πιθανόν το Ποδηλατοδρόμιο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για την διαμονή προσφύγων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Θανάσης Τερζής μου δήλωσε: «Θα πάρουμε την Ομοσπονδία και θα φύγουμε από την Ελλάδα. Θα πάμε στη Βουλγαρία. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε κάτι τέτοιο». Και εξήγησε ότι εκεί γίνονται οι προπονήσεις για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, ότι έχει κοστίσει πολλά χρήματα στους φορολογούμενους για να το χρησιμοποιήσουν οι πρόσφυγες και ότι θα πρέπει αναγκαστικά να καταστραφεί το ξύλινο ποδηλατοδρόμιο. Τέλος, λέει ότι όλα αυτά τα πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ και δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση.

Φλαμπουράρης: Γιατί με κτυπούν;

Απορία έχει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας και στενότατος συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα γιατί τον κτυπούν; Ιδού ποια αιτία προβάλλει: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους έφταιξα; Μας κατηγορούσαν τόσο καιρό ότι δεν έχουμε δουλέψει ποτέ στη ζωή μας. Οτι είμαστε παιδιά του κομματικού σωλήνα και βλέπουν τώρα ένας επιχειρηματία που ζούσε από τη δουλειά του, που τόσα χρόνια δεν είχε ακουστεί για τίποτα και τον έχουν στοχοποιήσει. Βρήκαν μ΄αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να σκεπάσουν τα δικά τους, αυτά που προκάλεσαν τόσα χρόνια και που δημιούργησαν τρομακτικό πρόβλημα στη χώρα. Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν υπάρχει τίποτα», έλεγε μεταξύ άλλων σε συνεργάτες του ο κ. Φλαμπουράρης.

HeliosPlus