Αγαπητή/ε,

πρώτον, θερμά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου και πάλι στις εκλογές. Παρά τις επανειλημμένες απογοητεύσεις, προτίμησες να δοκιμάσεις άλλη μια φορά την αντοχή σου αντί να ακολουθήσεις τους 45 από τους 100 σοφούς συμπατριώτες σου που προτίμησαν τον καναπέ.
Δεύτερον, γνωρίζω πολύ καλά τα συναισθήματά σου ως παλαιός και κατ’ επανάληψιν αποτυχημένος ψηφοφόρος: αρχική έκπληξη, λόγω χρόνιας και ανίατης αισιοδοξίας. Μετά θυμός και οργή. Ύστερα απογοήτευση και τέλος οριστική απόφαση: δεν θα ξαναμπώ στο εκλογικό παραβάν! Ψυχραιμία, αγαπητή/ε μου. Οι εκλογές μικρογραφία του βίου είναι. Άλλοι κερδίζουν, άλλοι χάνουν. Ουσιαστικα όμως όλοι βγαίνουμε χαμένοι αλλά τελικά αισιόδοξοι: την επόμενη φορά θα τα καταφέρουμε κλπ.
Τρίτον, σκέψου πως ακόμη και οι «κερδισμένοι» των εκλογών, σε τελευταία ανάλυση είναι χαμένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ λ. χ. έχασε 63,54% από το εκλογικό σώμα. Η ΝΔ 71,90% και το Ποτάμι (αυτό πια) σχεδόν το 96% των εκλογέων, οι οποίοι, σημειωτέον, ήσαν κατά 45% λιγότεροι από το σύνολο των σοφών Ελλήνων ψηφοφόρων. Εσύ τι έχασες σε σχέση με τους πραγματικά χαμένους και εν ταυτώ καταστροφικούς πολιτικούς; Άλλη μια ψήφο. Χαλάλι. Και όπως είπε ο ποιητής να εύχεσαι να είναι μακρύς ο εκλογικός δρόμος. Οι εκλογές μας δίδουν το ταξίδι. Ακόμη και αν πολλές φορές είναι σκέτο χάλι.