Η νεόνυμφος κυρία Αλαμουντίν, προτού καν μαραθούν τα ρόδα της γαμήλιας ανθοδέσμης, ήρθε στην Αθήνα μαζί με μια ομάδα τζετ – σετ «ειδικών». Να μας προσφέρουν (δωρεάν!) συμβουλές πώς να πάρουμε πίσω τα Μάρμαρα. Την υποδεχτήκαμε με φιλοφρονήσεις και δέουσες τιμές. Ειδικά ο δικηγόρος – αρχαιολόγος Υπουργός του Πολιτισμού, που διακρίνεται για το χιούμορ του στις ξεναγήσεις, στάθηκε δίπλα της όλο καμάρι. Ο αρχαιόφιλος πρωθυπουργός δεν ήταν εκεί επειδή προτίμησε να υποδεχθεί την κυρία Αλαμουντίν αυτοπροσώπως στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ήρθε, λοιπόν, στην Αθήνα η κυρία Αλαμουντίν πολύ βιαστικά αφήνοντας μόνο του τον γαμπρό. Βιαζόταν τόσο πολύ ώστε ξέχασε να φέρει μαζί της κατάλληλα παπούτσια για να ανέβει στην Ακρόπολη και να αντιληφθεί εκ του σύνεγγυς περί τίνος πρόκειται. Μόλις ο κύριος Υπουργός Πολιτισμού άκουσε ότι η κυρία Αλαμουντίν δεν είχε μαζί της τα σπορτέξ της, είπε. «Α! Κυρία Αλαμουντίν μου! Κανένα πρόβλημα, αγαπητή μου. Τι νουμεράκι φοράτε; Αύριο θα έχετε τα κατάλληλα παπούτσια. Θα το αναλάβουμε εμείς». Η κυρία Αλαμουντίν -που φέρνει λίγο από Στακτοπούτα- προτίμησε να μην αποκαλύψει τι νούμερο φοράει και είπε, «Α! Κύριε Υπουργέ μου! Έχετε τόσα προβλήματα, τόσες υποχρεώσεις. Δεν πειράζει. Μια άλλη φορά». Ύστερα πήγαν όλοι μαζί στην ακρογιαλιά, όπως θα έλεγε και η Μελίνα που κάτι ήξερε από Ακρόπολη.
Τα αποτελέσματα αυτής της εξπρές επίσκεψης των φιλελλήνων δικηγόρων (που πάντα εργάζονται αμισθί) θα τα μάθουμε πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα είναι θετικά. Ακόμη καλύτερα: ένα μέρος από τα Μάρμαρα θα βρίσκεται κιόλας στην Αθήνα. Τότε ο κύριος Πρωθυπουργός, ύστερα από υπόδειξη του κυρίου Υπουργού Πολιτισμού, θα παρακαλέσει την κυρία Αλαμουντίν και την παρέα της να μας βοηθήσουν και στο Μνημόνιο. Οι διάσημοι νομομαθείς θα αναλάβουν ευχαρίστως τη νέα υπηρεσία. Αμισθί. Η κυρία Αλαμουντίν θα μας επισκεφθεί πάλι, όμως θα έχει μαζί της κατάλληλα παπούτσια για την Ακρόπολη. Και όχι να τρέχει, όπως τώρα, μεσημεριάτικα στην Ερμού να δοκιμάζει σπορτέξ.