ΜΗΝΥΜΑ –αν επιθυμείτε κραυγή –αφύπνισης προς πάντα αρμόδιο και δυνάμενο. Από την πολιτεία και τους κυβερνητικούς φορείς, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΟΠΑΠ και όχι βεβαίως τις ανήμπορες ομοσπονδίες –την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα τους περιφερειάρχες. Αλλά και τους επιχειρηματίες που στοχεύουν μέσω του αθλητισμού να προβάλλουν τα προϊόντα τους, τις τράπεζες, ακόμη και εύπορους φιλάθλους, το γράφουμε και το λέμε όσο πιο συχνά γίνεται.
***
ΣΤΗΡΙΞΤΕ τους αθλητές και τις αθλήτριες (οι αμβλύωπες θεωρούν τα αθλήματά τους φτωχά γιατί δεν εκπέμπουν κύματα οπαδισμού και γιατί η δημοσιότητα –εκτός από κάποιες εξαιρέσεις –είναι αδιάφορη μέχρι πενιχρού ενδιαφέροντος). Είναι τα αθλήματα που κρατούν ψηλά το διεθνές γόητρο του ελληνικού αθλητισμού. Δείγματα και παραδείγματα είχαμε από την αρχή του έτους. Πρόσφατες οι λαμπρές επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας –το χρυσό μετάλλιο –για δεύτερη συνεχή χρονιά της Κατερίνας Νικολαΐδου, το αργυρό στην τετράκωπη με τους Γ. Τσίλη, Γ. Τζάλλα, Χρήστου, Δ. Αγγελόπουλο κ.λπ. Ξέρει ασφαλώς ο πραγματικός φίλαθλος και τα άλλα αθλήματα. Από την ιστιοπλοΐα, τα βαρέα αθλήματα, την επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. μέχρι την εκτός του ολυμπιακού νυμφώνα τεχνική κολύμβηση με σταθερές τις διεθνείς διακρίσεις.
***
ΑΣ ΣΤΑΘΟΥΜΕ κοντά και να βάλουμε πλάτη για την επιτυχία των υψηλών στόχων τους, αθλητές και αθλήτριες που δεν είναι βεντέτες της τηλοψίας και ευρύτερα των μέσων ενημέρωσης, δίχως χοντρά τραπεζικά βιβλιάρια, σπορ αυτοκίνητα. Ενώ υπάρχουν δυστυχώς και τέτοιες που ζουν σε χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Οταν, ενδεικτική η αναφορά, οι σκασμένες παλάμες ενός ιστιοπλόου ή ενός κωπηλάτη, ο ιδρώτας ενός παλαιστή, δεν αντισταθμίζονται με ιαχές και πριμ. Ηρθε το καλοκαίρι. Θα ‘ρθει και το φθινόπωρο. Σημειώστε στο ημερολόγιό σας μεγάλους αγώνες (εκτός φυσικά από αυτούς της μπάλας, της «στρογγυλής θεάς»), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης, το πρωτάθλημα Ευρώπης στον Στίβο, τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, το τζούντο και άλλα τινά. Βεβαίως και το μεγάλο ραντεβού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης στην Ισπανία αλλά και διεθνείς διοργανώσεις μικρών ηλικιών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ