Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, τουλάχιστον επισήμως, η τοποθέτηση του κ. Ι. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος και ήδη, όπως με πληροφορούν εγκύρως, έπεσε το πρώτο όνομα για τη θέση του υποδιοικητή. Πρόκειται για την κυρία Αναστασία Σακελλαρίου που θα αντικαταστήσει την κυρία Ελένη Δενδρινού-Λουρή (η θητεία της οποίας λήγει). Τώρα θα πείτε, θα εγκαταλείψει τη νευραλγική θέση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για μία θέση υποδιοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος; Ναι, γιατί η νέα θέση θα είναι για έξι χρόνια και επειδή τη ζήτησε, όπως έμαθα, ο κ. Στουρνάρας.
Γιατί αγωνιά ο κ. Ντράγκι

Είχε αγωνία, πώς διαφορετικά να εξηγηθεί, ο κ. Μάριο Ντράγκι να συναντηθεί με τον κ. Αλ. Τσίπρα. Η αρχική ημερομηνία της συνάντησής τους είχε οριστεί για τις 18 Ιουνίου. Ωστόσο την περασμένη Παρασκευή δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον κ. Ντράγκι με το οποίο τού ζητούσε η συνάντηση να γίνει την Τρίτη, στις 5.30 το απόγευμα. Και ξέρετε πού μπορεί να οφείλεται αυτή η αγωνία; Επειδή την Τετάρτη θα συναντηθεί με την κυρία Ανγκελα Μέρκελ, ενώ την ίδια ημέρα ο κ. Σόιμπλε θα συναντηθεί με τον κ. Στουρνάρα έπειτα από πρόσκληση που είχε απευθύνει εδώ και καιρό. Σημειώνω απλώς ότι την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ της Τράπεζας της Ελλάδος και (εκτός απροόπτου) θα αποφασίσει για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον κ. Προβόπουλο. Ο κ. Τσίπρας θα γνωστοποιήσει στον κ. Ντράγκι την πάγια πλέον θέση του κόμματός του, ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος πρέπει να επιλέγεται κατόπιν διαβούλευσης και με ευρεία πλειοψηφία. Επιπλέον μαθαίνω ότι ο κ. Τσίπρας πρόκειται να του παρουσιάσει και σειρά προτάσεων για το μείζον θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους.
Η σαλάτα του κ. Σαμαρά

Μόλις 45 λεπτά πριν από την ορκωμοσία του (ανασχηματισμένου) Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς πήρε τους δύο πιο στενούς συνεργάτες του, τους κ.κ. Χρ. Λαζαρίδη και Στ. Παπασταύρου, για να φάνε μια χωριάτικη σαλάτα στη «Βιβλιοθήκη» στην πλατεία Κολωνακίου. Ηταν η ώρα που οι νέοι υπουργοί κατέφθαναν άλλοι με την ασφάλειά τους (π.χ. Κ. Τασούλας), άλλοι με την οικογένειά τους (π.χ. Γ. Καρασμάνης, Β. Λαμπρόπουλος, Γ. Ορφανός), άλλος με το παιδί του (π.χ. Μάκης Βορίδης), άλλοι με τις γυναίκες τους (π.χ. Ι. Πλακιωτάκης), άλλες με ταγέρ (όπως η κυρία Κατερίνα Παπακώστα), άλλη με… κολάν (όπως η κυρία Σοφία Βούλτεψη) στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία, αλλά ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στο Κολωνάκι και προσπαθούσε να φάει ο άνθρωπος μια σαλάτα. Ματαίως όμως, αφού άλλοι τον πλησίαζαν για να τον συγχαρούν, άλλοι για να τον χαιρετήσουν, άλλοι για να του πουν τον πόνο τους (π.χ. συνταξιούχος παραπονέθηκε γιατί του έκοψαν τη σύνταξή του) και ένας για του πει το… παρελθόν του νέου «τσάρου της Οικονομίας» κ. Γκίκα Χαρδούβελη. Ηταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου (αυτός που παραιτήθηκε αφού συμφώνησε για το κούρεμα των καταθέσεων) κ. Μιχάλης Σαρρής.


Επικίνδυνα τραπεζώματα

Τι μπορεί να πάθει ένας βουλευτής όταν συντρώγει συχνά με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή; Και κυρίως όταν του φέρνει πεσκέσια λαγούς και πέρδικες; α) Να μη γίνει υπουργός, ούτε καν υφυπουργός. β) Να κάνουν υπουργό έναν εσωκομματικό του αντίπαλο στην ίδια εκλογική περιφέρεια. γ) Να συνεχίσει να στηρίζει, ωσάν να μη συνέβη τίποτε, τη συγκυβέρνηση. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή τα λέει ο κ. Δάνης Τζαμτζής, ο οποίος περίμενε και αυτός να υπουργοποιηθεί, πλην όμως έμεινε για άλλη μία φορά απ’ έξω και έκαναν υπουργό τον κ. Καρασμάνη από την Πέλλα. Είπε: «Οσοι τελευταίως φάγαμε μαζί με τον Καραμανλή μείναμε απ’ έξω. Τυχαίο;». Δεν νομίζω.
nnn
Η δε κυρία Ζέττα Μακρή (η οποία επίσης έμεινε απ’ έξω) αν την έπιανες από τη μύτη θα έσκαγε. Μάλιστα έλεγε σε συνεργάτες της ότι «είμαι στενοχωρημένη, είμαι σκασμένη, είμαι πικραμένη, δεν κάνω την άνετη, αλλά τι να γίνει, συμβαίνουν αυτά σε ανασχηματισμούς». Ελεγε μάλιστα ότι θα παρακολουθεί από κοντά όσα προγράμματα έχει η ίδια αρχίσει, όπως αυτό με την αντικαπνιστική εκστρατεία και τον ΟΚΑΝΑ. Αφήστε που ανακάλυψε κάτι για τον διάδοχό της κ. Λ. Γρηγοράκο. Αυτόν, όπως έλεγε, που τον είχε εκδιώξει από τον ΟΚΑΝΑ ανακάλυψε ότι ο κ. Γρηγοράκος τον είχε διευθυντή στην κλινική του. Σας λέω, δεν αρχίσαμε και τόσο καλά.
nnn
Ο δε κ. Αδωνις Γεωργιάδης είναι και αυτός πικραμένος αλλά δεν το δείχνει (τουλάχιστον δημοσίως). Βγήκε μπροστά, στήριξε μετά μανίας την κυβερνητική πολιτική, το Μνημόνιο σε θέματα Υγείας, κατάφερε, όπως του έλεγε η γυναίκα του, η κυρία Ευγενία Μανωλίδου, να γίνει ο πιο μισητός Ελληνας και τον άφησαν εκτός κυβερνήσεως. Και το σημαντικότερο: δεν άκουσε τη γυναίκα του όταν του είπε εγκαίρως πως θα πρέπει να μεταναστεύσουν. Τώρα ξαναγυρίζει στα βιβλία.


Συνωστισμός στον Κορυδαλλό

Αλλος ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Κουζηλός (ο οποίος ήταν και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιώς), οδηγείται στις φυλακές κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ακολουθούν για να απολογηθούν η κυρία Ελένη Ζαρούλια και ο κ. Μιχ. Αρβανίτης. Στο μεταξύ αύριο θα σημειωθεί μεγάλος συνωστισμός χρυσαυγιτών στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Πρόκειται να επισκεφθούν τον προφυλακισμένο «Φύρερ» οι τρεις νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές για να πάρουν γραμμή. Πώς δηλαδή να… διεθνοποιήσουν τη φυλάκιση του αρχηγού τους και της παρέας του.

HeliosPlus