Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη τη Δευτέρα το απόγευμα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και δείχνει πώς ένας υποψήφιος δήμαρχος (που επιζητεί διακαώς την ψήφο των πολιτών) συμπεριφέρεται στους πολίτες. Ωρα 5 το απόγευμα και ένα ασθενοφόρο καλείται να παραλάβει μια κυρία που βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Καρύτση. Αψογος και επαγγελματίας ο εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, αφού ήλεγξε την κατάσταση της γυναίκας, αμέσως μετά ενημέρωσε τον συνάδελφό του να φέρει το φορείο. Και ξαφνικά ήρθε από το πουθενά ένας κύριος (από αυτούς που μόλις τους βλέπεις καταλαβαίνεις ότι είναι… παράγοντες) και ζήτησε επιτακτικά να απομακρυνθεί αμέσως το ασθενοφόρο για να περάσει το αυτοκίνητο του υπουργού. Να φύγει, όμως, να πάει πού; Και ποιος υπουργός ήταν αυτός που ήταν τόσο βιαστικός και ήθελε να περάσει τη στιγμή που ακόμη μεταφερόταν με το φορείο η κυρία, η κατάσταση της οποίας φαινόταν ότι είχε επιδεινωθεί;
nnn
Ελα όμως που ο εν λόγω «παράγοντας», αν και παρατρεχάμενος πολιτικού, είχε και ιατρική άποψη, επιμένοντας να φύγει αμέσως έτσι όπως είναι το ασθενοφόρο γιατί βιάζεται ο υπουργός. Ο κόσμος που βρισκόταν στην πλατεία έμεινε έκπληκτος και είχε την περιέργεια να δει ποιος τέλος πάντων είναι αυτός ο υπουργός για χάρη του οποίου ακόμη και ασθενοφόρα πρέπει να μετακινούνται, κι ας κινδύνευε μια ανθρώπινη ζωή. Και ποιον νομίζετε ότι βλέπουν; Τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, που υπενθυμίζω ούτε υπουργός είναι ούτε βουλευτής, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Οταν αντελήφθη την κατακραυγή και την οργή του κόσμου έκανε με χαμηλωμένο βλέμμα ότι ησχολείτο με το κινητό του και ότι τάχα δεν κατάλαβε τίποτα. (Μαρτυρίες από τον κόσμο καθώς και ο αριθμός πινακίδας του «κυρίου υπουργού» βρίσκονται στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.)
Γερμανικό εμβατήριο στο Ζάππειο

Συνέβησαν πολλά και διάφορα με την εκπληκτική ιδέα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθ. Τσαυτάρη να ντύσει τους ευρωπαίους ομολόγους τους… μελισσοκόμους για να τους δείξει πώς παράγεται το μέλι και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα προϊόντα του. Αλλά αυτό που συνέβη στο Ζάππειο στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών δύσκολα μπορεί να το πιστέψει κανείς. Ο κ. Τσαυτάρης ζήτησε από όλους τους υπουργούς να κλείσουν τα κινητά τους, όπερ και εγένετο. Ελα όμως που ο γερμανός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας (ο υπουργός απουσίαζε και τον αντικαθιστούσε) άφησε ανοιχτό το τηλέφωνό του, κάτω μάλιστα από ένα μικρόφωνο το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία. Και ξαφνικά το κινητό άρχισε να κουδουνίζει. Τι όμως; Ενα γερμανικό στρατιωτικό… εμβατήριο. Προκλήθηκε αμηχανία στην αίθουσα, οι περισσότεροι ξαφνιάστηκαν, άλλοι ρωτούσαν τι συνέβαινε και τι γιορτάζουν οι Γερμανοί με στρατιωτικά εμβατήρια, ο γερμανός γραμματέας προσπαθούσε να ανακαλύψει πού ξέχασε το κινητό του για να το κλείσει και η ισπανίδα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έλεγε στη βελγίδα ομόλογό της «πόσο όμορφα μυρίζουν τα άγρια γαρίφαλα» που μύρισε όταν πήγε με στολή μελισσοκόμου στις κυψέλες.
Γλέζος: Πώς θα καταργήσουμε τα χρέη;

Ο κ. Μανώλης Γλέζος επιμένει στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει «καταργούμε το Μνημόνιο, καταργούμε όλα τα χρέη». Σας μεταφέρω τι ακριβώς είπε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του: «Πάντοτε η αξιωματική αντιπολίτευση καταργούσε έναν νόμο απευθείας όταν γινόταν κυβέρνηση, το ίδιο θα γίνει και με το Μνημόνιο». Προσέθεσε όμως κάτι που ως τώρα ήταν για πολλούς άγνωστο: πώς θα καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρέη. «Οι ίδιοι οι τραπεζικοί υπάλληλοι θα μας βοηθήσουν γι’ αυτό το πράγμα» είπε, για να προσθέσει ότι ακόμη δεν πήρε απάντηση σε ποια κράτη χρωστάμε, τι ποσό στον καθένα, με τι επιτόκια και σε ποιες τράπεζες.


Εκανε ερώτηση στον… εαυτό του

Συνέβη κι αυτό στη Βουλή μεσούσης της προεκλογικής περιόδου. Πρώην υφυπουργός κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή (την οποία προσυπογράφουν και ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές) με την οποία ζητεί να μάθει τι πράξεις και παραλείψεις έκανε ο… ίδιος όταν ήταν υφυπουργός. Ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για περίπου δύο χρόνια και παραιτήθηκε προσφάτως με την υπόθεση του γάλακτος (όπως ενθυμείστε). Στη διάρκεια της υπουργικής θητείας του διέταξε οικονομικό έλεγχο σχεδόν σε όλες τις αγροτοσυνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΕΓΕΣ κτλ.). Στα δύο αυτά χρόνια δεν μάθαμε ποτέ τι απέγινε ο διαχειριστικός αυτός έλεγχος. Οταν παραιτήθηκε κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να μάθει τα αποτελέσματα των ελέγχων. Ποιος όμως θα απαντήσει; Ο μεν αντικαταστάτης του δεν πρόλαβε ακόμη να ενημερωθεί, αλλά ο κ. Χαρακόπουλος βρισκόταν σχεδόν δύο χρόνια στη θέση του υφυπουργού και ίσως γνωρίζει περισσότερα για τους ελέγχους από κάθε άλλον.


Με χειροπέδες στη Βουλή

Ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο έχει προετοιμάσει η Αστυνομία για τη μεταφορά του υπόδικου εγκλείστου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Γερμενή που κατηγορείται για εγκληματικές πράξεις. Ο επονομαζόμενος και «Καιάδας» θα μεταφερθεί σιδηροδέσμιος και με κλούβα στη Βουλή για να παραστεί στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του. Στην είσοδο της Βουλής θα τον παραλάβουν άνδρες της Ασφαλείας του Κοινοβουλίου και στη μετακίνησή του θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες που προβλέπονται στις περιπτώσεις μεταφοράς κρατουμένων σε δικαστήριο.

HeliosPlus