Τι μπορεί άραγε να είπαν ένας πολύπειρος πολιτικός, που έχει γράψει εκατομμύρια μίλια στην πολιτική αλλά και στην οικονομία, και μια νέα πολιτικός; Αυτό το ερώτημα είχαν πολλοί όταν είδαν τον πρώην υπουργό κ. Γ. Σουφλιά (φωτογραφία) να γευματίζει Κυριακή μεσημέρι στο ίδιο εστιατόριο (στο Χαλάνδρι) με την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη. Είναι αλήθεια ότι ενώ γευμάτιζαν σε ξεχωριστά τραπέζια με τις οικογένειές τους, άργησε αρκετή ώρα η κυρία Κεφαλογιάννη να τον αντιληφθεί.
nnn
Η συνάντηση έγινε κατά την αποχώρηση του κ. Σουφλιά. Η κυρία Κεφαλογιάννη τον πλησίασε και τον χαιρέτησε θερμά, πλην όμως πέραν της χειραψίας δεν είπε τίποτε άλλο, οπότε ο κ. Σουφλιάς παίρνει την πρωτοβουλία και της λέει: «Είδα ότι στην Αμερική ανακάλυψαν μια κυρία που σου μοιάζει. Θέλω να σου πω ότι εσύ είσαι πολύ ομορφότερη» της είπε πάντοτε… ιππότης προς τις κυρίες ο κ. Σουφλιάς. Η κυρία Κεφαλογιάννη έσκασε στα γέλια και του απάντησε: «Ναι, το έμαθα. Την ψάχνω αυτή την κυρία και εγώ». Χαιρετήθηκαν για άλλη μία φορά και έφυγαν σχεδόν ταυτόχρονα από το εστιατόριο.
nnn
Να σημειώσω ότι ο πρώην υπουργός κ. Σουφλιάς αποφεύγει να ομιλεί, τουλάχιστον δημοσίως, για την πολιτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει απόψεις, προτάσεις ή κρίσεις. Μάλιστα κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει ότι ίσως απαιτηθούν δύο ολόκληρες κοινοβουλευτικές περίοδοι για να ομαλοποιηθεί πλήρως η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
Πηδούν από το καράβι…

Ο πρώτος, ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, έφυγε καταγγέλλοντας την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ο δεύτερος (πάλι) βουλευτής βρίσκεται ένα βήμα προ της εξόδου από το μόρφωμα αυτό. Εχει εκφράσει μάλιστα σε άλλους βουλευτές την πρόθεσή του να φύγει, αν και οι σκληροί χρυσαυγίτες τον έχουν υπό παρακολούθηση. Η αποχώρηση του κ. Αλεξόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα προκάλεσε όπως είναι γνωστό τη λυσσαλέα αντίδραση της Χρυσής Αυγής και κυρίως του κ. Ηλ. Κασιδιάρη. Τον αποκάλεσαν «προδότη», «Ιούδα», άφησαν αιχμές ότι «είναι πολλά τα λεφτά» και γενικά ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Χρυσής Αυγής (όσος απέμεινε) βρέθηκε το Σαββατοκύριακο σε… οργασμό.
nnn
Ο κ. Αλεξόπουλος πέρασε το Σαββατοκύριακο κλεισμένος στο σπίτι του στην οδό Βόλου στη Λάρισα. Εξω από την οικία του είχαν συγκεντρωθεί τηλεοπτικά συνεργεία, δημοσιογράφοι, αλλά και φίλοι του. Του χτυπούσαν το κουδούνι για να βγει έξω ή για να τον συναντήσουν, αλλά αυτός έμενε κλεισμένος μέσα. Ούτε τη Δευτέρα πήγε στο μαγαζί που διατηρεί στη Λάρισα με ζωοτροφές και φυράματα. Ορισμένοι έλεγαν ότι φοβάται. Αλλά ποιους; Το μόνο που είπε είναι ότι θα μείνει κλεισμένος στο σπίτι του και θα βγει την Τρίτη το πρωί για να πάει κατευθείαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής όπου έχει κληθεί για την άρση της ασυλίας του.
nnn
Αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους με τις εξελίξεις στη Χρυσή Αυγή και τη δημοσκοπική πτώση της δεν είναι άλλοι από τα μέλη του Εθνικού Μετώπου, που είδαν ξαφνικά μέσα σε λίγες ημέρες αιτήσεις από χρυσαυγίτες (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα) για να εγγραφούν στο κόμμα τους. Και τους υποδέχονται όλους με ανοιχτές αγκάλες.


F-16 επάνω από την… τρόικα

Το θέμα ήταν ότι κανείς δεν προειδοποίησε τους υπουργούς και κυρίως τον κ. Ι. Στουρνάρα για τις διελεύσεις πάνω από υπουργεία και από το Μέγαρο Μαξίμου μαχητικών αεροσκαφών, επιθετικών ελικοπτέρων (εξοπλισμένων με πυραύλους… Hellfire) και μεταγωγικών ελικοπτέρων, και έτσι οι περισσότεροι δεν γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει και ρωτούσαν να μάθουν από τους… δημοσιογράφους. Ούτε βεβαίως προειδοποίησε κανείς για τις πτήσεις των μαχητικών την τρόικα, η οποία βρισκόταν στο ξενοδοχείο της, και τον κ. Τόμσεν, ο οποίος προσπαθούσε να δει τα F-16 από το δωμάτιό του. Οι πτήσεις ήταν δοκιμαστικές για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην οποία θα παρελάσουν ύστερα από χρόνια και στην Αθήνα (μετά τη Θεσσαλονίκη) άρματα μάχης, βαρέα αυτοκινούμενα πυροβόλα κτλ. Τώρα πόσο θα στοιχίσει αυτή η παρέλαση ουδείς ήταν σε θέση να πει. Μόνον ο κ. Δ. Αβραμόπουλος έλεγε ότι «τα μαχητικά και τα τανκς ανυψώνουν το ηθικό του λαού σε περίοδο κρίσης…».

Πηγαινέλα στους ΑΝΕΛ

Στους ΑΝΕΛ του κ. Π. Καμμένου άλλοι φεύγουν και άλλοι έρχονται. Με επιστολή της παραιτήθηκε από το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος η πρώην εισαγγελέας και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κυρία Χρυσούλα-Μαρία Θεοδώρου Γιαταγάνα. Η επιστολή της ήταν καταπέλτης, όπως έμαθα, αφού διαμαρτύρεται όχι μόνο επειδή το κόμμα της στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Τζιτζικώστα, αλλά και επειδή, όπως είπε, υπολειτουργεί. Εμαθα μάλιστα ότι θα έβλεπε με πολύ καλό μάτι την υποψηφιότητα του γιου της ως αντιπεριφερειάρχη. Με το ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ θα κατέβει στις εκλογές ο κ. Π. Σγουρίδης (πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής επί ΠαΣοΚ), ενώ όπως πληροφορούμαι γίνονται επαφές για συνεργασία με το λεγόμενο «Πατριωτικό ΠαΣοΚ», επικεφαλής του οποίου είναι ο επίσης πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Π. Κρητικός.

HeliosPlus