Θα µπορούσαν να είναι ευχάριστες παρενθέσεις οι «σφήνες» κορυφής στην πρόσφατη πολιτική συζήτηση στη Βουλή.

Δυστυχώς έγιναν αφετηρία να πάρουν ορισµένοι τον κουβά µε τη λάσπη…

Πρόκειται για τους επαγγελµατίες χειροκροτητές που ευδοκιµούν στις αυλές των πολιτικών αρχηγών, έως ότου τους πάρουν χαµπάρι και τους «σουτάρουν» στην εξέδρα!
Στη συγκεκριµένη περίπτωση το «αόρατο» επιτελείο του αρχηγού του Συ.Ριζ.Α. προφανώς απογοητευµένο από την εξέλιξη της µονοµαχίας στη Βουλή ανέσυρε τον κουβά.
Αναιδείς και µικρόνοες, υβριστές και λαθρεπιβάτες της πολιτικής, άτοµα χαµηλού προδήλως νοητικού, ανέσυραν από τα Αρχεία των Συκοφαντών κακοήθειες και ψεύδη για να διαβάλουν, ουσία, το πολίτευµα.
Και όπως διδάσκουν οι µπροσούρες της «αριστεράς», ανέσυραν το παραµύθι της «Διαπλοκής» –όλοι µαζί, ζώντες και νεκροί, εργολάβοι και πετρελαιάδες, έχουν συσπειρωθεί για να αποτρέψουν νίκη του κόµµατος του κ. Τσίπρα.
Ως συνήθως υβρίζουν και συκοφαντούν ανωνύµως.
Ολοι αυτοί οι χρήστες της… εργολαβικής λάσπης έχουν κοινή αφετηρία: τα κόµµατα και τις οµάδες από όπου αποσυρόµενοι µετεκόµισαν στο κόµµα του κ. Τσίπρα κυνηγώντας την εξουσία.
Οµως ο χώρος της Κεντροαριστεράς δεν είναι χάνι –εκεί που κρεµούσαν οι κλέφτες τα άρµατα, δεν θα κρεµάσουν οι γύφτοι τα νταούλια!