Δέκα λεπτά έμεινε στον Πανάγιο Τάφο ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς προσευχόμενος. Γιατί και για ποιους προσευχήθηκε ουδείς το γνωρίζει. Εκείνο που έμαθα είναι ότι μαζί του ήταν και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος. Οπως με πληροφόρησαν, οι υπουργοί που συνόδευαν τον κ. Σαμαρά στην επίσκεψή του στο Ισραήλ δεν πήγαν μαζί του στον Πανάγιο Τάφο, έμειναν έξω στον χώρο του Ναού της Αναστάσεως, αφού ο Πατριάρχης ήθελε να είναι μόνος του ο κ. Σαμαράς. Πήγαν εκεί αργότερα για να προσκυνήσουν αφού αποχώρησε ο κ. Σαμαράς. Το δεκάλεπτο αυτό έβγαλε όμως τον Πρωθυπουργό έξω από το πρόγραμμά του και καθυστέρησε στο ραντεβού του με τον πρόεδρο του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες.
***
Στο Ισραήλ συνέβησαν ορισμένα αξιοσημείωτα γεγονότα, που δεν πέρασαν ούτε στα λεγόμενα ψιλά των εφημερίδων, τα οποία και σας μεταφέρω ευθύς αμέσως. Πρώτον, ο Πρωθυπουργός είχε αρκετή ώρα συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο και μιλούσε με τα θερμότερα λόγια για αυτόν. Δεύτερον, ο κ. Βενιζέλος έλεγε τα καλύτερα λόγια για τον… κ. Νότη Μηταράκη. Τρίτον, όλοι οι υπουργοί πληροφορήθηκαν ότι τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον φωνάζουν χαϊδευτικά… Βi Bi. Τέταρτον, ότι έγινε αρκετή συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή και από Ισραηλινούς και από τους δικούς μας υπουργούς. Πέμπτον, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει στο Ισραήλ περίπου 15 στελέχη για εκπαίδευση εναντίον της τρομοκρατίας. Εκτον, εντός του Νοεμβρίου θα υπάρξει επίθεση από άγνωστους τρομοκράτες εναντίον ενός κρουαζιεροπλοίου (ως άσκηση) και ανακατάληψή του από έλληνες κομάντος υπό την παρακολούθηση των ισραηλινών κομάντος. Το έβδομο θα σας το θέσω ως κουίζ: «Για ποιους νιώθουν αλλεργία όταν τους ακούν ισραηλινοί αξιωματούχοι;».
Η Jaguar, τα αρχαία και οι τηλεπωλήσεις


Μία απαστράπτουσα (και πανάκριβη) Jaguar (Xj 6) σταμάτησε το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους. Το ακολουθούσε ένα μαύρο τζιπ που χρησίμευε ως συνοδευτικό. Η Jaguar ήταν θρασύτατα παρκαρισμένη σε διπλή σειρά, μπροστά από το ταπεινό Ford Mondeo, το υπουργικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, πλην όμως ουδείς είπε το παραμικρό στον οδηγό του. Από την πανάκριβη λιμουζίνα εξήλθε ένας επιχειρηματίας του χώρου της Υγείας, ο οποίος κατευθύνθηκε στον 2ο όροφο στο γραφείο του υπουργού.
***
Για όποιον δεν γνωρίζει πώς είναι η διαρρύθμιση των γραφείων του υπουργού Υγείας, καλό θα είναι να συμβουλευτεί κάποιον που γνωρίζει πριν τα επισκεφθεί γιατί οι πιθανότητες να χαθεί είναι πολλές. Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν τρία διαδοχικά γραφεία με γραμματείς προτού κανείς εισέλθει στο υπουργικό γραφείο. Μπροστά από το υπουργικό γραφείο υπάρχει αίθουσα συνεδριάσεων, στην οποία βρισκόταν ο αναπληρωτής υπουργός κ. Αντ. Μπέζας και συσκεπτόταν με τον επιχειρηματία με την Jaguar. Οσων εισέρχονται στον προθάλαμο του γραφείου του κ. Γεωργιάδη, οι γραμματείς καταγράφουν τα στοιχεία τους και τα τηλέφωνά τους. Και τέλος υπάρχουν πολλές… πόρτες που οδηγούν παντού. Χρήσιμες θα πει κάποιος με τις τόσες καταλήψεις που έγιναν στο παρελθόν.
***
Και κάτι ακόμα για τον υπουργό Υγείας. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι μία από τις ασχολίες που είχε στο παρελθόν, δηλαδή προτού τοποθετηθεί υπουργός, ήταν η πώληση βιβλίων από την τηλεόραση. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ο κ. Γεωργιάδης διδάσκει ακόμα, κάθε Σάββατο, σε αίθουσα κοντά στο υπουργείο και… Αρχαία Ελληνικά και μάλιστα έχει δεκάδες μαθητές. Αγαπημένο του μάθημα που διδάσκει ο… Ισοκράτης. Κάθε δεύτερο Σάββατο διδάσκει στους ίδιους μαθητές και Αρχαία Ιστορία. Και βάζει και βαθμούς;
Φευγάτος για υποψήφιος


Στη Θεσσαλονίκη οι αποχωρήσεις από τη Χρυσή Αυγή σημειώνονται συνεχώς. Μάλιστα, μαθαίνω ότι ένας τραπεζικός υπάλληλος, ο κ. Ι. Κουριανίδης, στέλεχος της Ακροδεξιάς, προορίζεται για υποψήφιος δήμαρχος. Ο κ. Κουριανίδης ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με τον ΛΑΟΣ, τελευταίως, μετά τα όσα συνέβησαν, άσκησε κριτική στη Χρυσή Αυγή και ετοιμάζει και ψηφοδέλτιο για να διεκδικήσει τον δήμο της Θεσσαλονίκης με την ονομασία «Θεσσαλονίκη, Πόλις Ελληνική».
***
Ο «αρχηγός» της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Μιχαλολιάκος θυμήθηκε από το κελί των γυναικείων φυλακών όπου βρίσκεται κρατούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τους… Σαμουράι και άρχισε να γράφει γράμματα από τη φυλακή. Δανείστηκε ορισμένους στίχους του… Σαμουράι Κάτσου Καΐσου (από το «Κελιά της τιμής»), ανάμεσά στους οποίους και το «όταν σε αποδοκιμάζουν να στέκεσαι ασάλευτος σαν βράχος»(!!!) και λέει ότι φοβούνται τη Χρυσή Αυγή γιατί οι ιδέες είναι πιο δυνατές ακόμη και από μεραρχίες τεθωρακισμένες. Αυτός μάλλον ήταν ο λόγος που ήθελε μαζί με τις όποιες ιδέες του και τα εγκληματικά τάγματα εφόδου στρατιωτικής εκπαίδευσης.
***
Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο θέμα της παρακολούθησης τηλεφώνων, τονίζοντας ότι είναι μείζον ζήτημα για τη δημοκρατία και ερωτά εάν πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων. Μάλιστα ζητεί από την κυβέρνηση να δώσει μία «ξεκάθαρη απάντηση και όχι ήξεις αφήξεις και ανούσια ευφυολογήματα…».

HeliosPlus