Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα υποβαθμίζεται από πολλούς, επειδή κατά την εκτίμησή τους, δεν είχε απτά, άμεσα αποτελέσματα.
Μπορεί όντως να μην έτρεξαν ποτάμι οι γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ωστόσο η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα ήταν γεμάτη συμβολισμούς, ιδιαίτερα χρήσιμους στην παρούσα κρίσιμη και μεταβατική φάση για τη χώρα μας.
Η Ελλάδα ισορροπεί ακόμη μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, έχει ανάγκη από υποστήριξη και βοήθειες ώστε να περάσει οριστικά στην ασφαλή ζώνη της σταθεροποίησης και στη συνέχεια να διεκδικήσει με αξιώσεις την ανάκαμψη και την ανάπτυξη.
Σε αυτό λοιπόν το πεδίο των συμβολισμών ο πρόεδρος Ολάντ προσέφερε πολλά. Η στήριξη μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας και παγκόσμιας δύναμης έχει εξαιρετική σημασία στις παρούσες συνθήκες αποκλεισμού της χώρας μας από τις διεθνείς αγορές.
Τα σήματα και τα προσκλητήρια προς τους επενδυτές είναι επίσης ενθαρρυντικά και επιβεβαιωτικά της απόφασης των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών ότι η Ελλάδα ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια και δεν είναι εγκαταλελειμμένη στην τύχη της.
Όπως η προηγούμενη επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ έτσι και η τωρινή του Φρανσουά Ολάντ ανοίγει πόρτες και βοηθά στην επανένταξη της ελληνικής οικονομίας στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Η περίοδος του ιδιότυπου οικονομικού αποκλεισμού της Ελλάδας από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα οδεύει προς το τέλος του.Από μόνο του το γεγονός είναι εξαιρετικό.Τα υπόλοιπα έπονται.
ΤΟ ΒΗΜΑ