Η αυστηρή γλώσσα και οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητα μετά τις υπουργικές παραφωνίες των τελευταίων ημερών.

Το πιεστικό κλίμα μέσα στο οποίο κινείται η κυβέρνηση, οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί, δεν αφήνουν περιθώρια ούτε για εφησυχασμούς, ούτε για μικροκομματικά καιροσκοπικά παιγνιδάκια.

Οι δυσλειτουργίες, οι συγκρούσεις, οι ανταγωνισμοί μεταξύ υπουργών και υφυπουργών, όχι απλώς δεν έχουν θέση σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την χώρα,αλλά υπονομεύουν την κυβερνητική προσπάθεια.

Το μοντέλο διοίκησης του παρελθόντος, με τις πελατειακές και τοπικιστικές σχέσεις, με την υποστήριξη κάθε λογής μικρό – η και μεγάλο – συμφερόντων πρέπει να τελειώνει οριστικά.

Η χώρα και η τρικομματική κυβέρνηση, έχουν μια τελευταία ευκαιρία, μετά τις αποφάσεις για απρόσκοπτη,όπως όλα δείχνουν χρηματοδότηση από τους δανειστές μας,που δεν πρέπει να χαθεί.

Ο διορισμός ενός νέου υφυπουργού αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, ένδειξη ότι παρά τις ως τώρα εξαγγελίες η απορρόφηση δεν ήταν και η καλύτερη, πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για να ξεκινήσει επιτέλους ένας συντονισμένος αγώνας δρόμου για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό αυτή η χρηματοδότηση.Με την ανεργία να αγγίζει το 30%, με τις επιχειρήσεις να αργοπεθαίνουν από την έλλειψη ρευστότητας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χάσιμο χρόνου.

Τα 4 περίπου δις που προβλέπονται για φέτος από το ΕΣΠΑ πρέπει, επιβάλλεται να απορροφηθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ,μήπως και υπάρξει μια ανάσα στη χειμαζόμενη οικονομία.Και ο πρωθυπουργός,που έχει την τελική ευθύνη για την πορεία της χώρας,οφείλει να είναι άτεγκτος απέναντι στους συνεργάτες του.

Σ’ αυτή την κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει θέση όποιος δεν μπορεί, όποιος παραμελεί τα καθήκοντα του, όποιος βάζει πάνω από το εθνικό συμφέρον την κομματική πελατεία του…

Υπάρχουν ευτυχώς πολλοί άξιοι άνθρωποι σ αυτή τη χώρα,που μπορούν να αναλάβουν τα καθήκοντα τους…

TO BHMA