Ένα ολόκληρο θαλάσσιο οικόπεδο, στην κυπριακή ΑΟΖ προσφέρει η Κύπρος στην Ελλάδα, προς πλήρη αξιοποίηση. Ήδη ο υποψήφιος για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου κ. Γ. Λιλλήκας ενημέρωσε τον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Λευκωσία ότι η Κύπρος προτίθεται να παραχωρήσει στην Ελλάδα ένα από τα οικόπεδα στην κυπριακή ΑΟΖ (όπου έχουν εντοπισθεί πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου) «με τους ίδιους όμως όρους που παραχωρούνται τα οικόπεδα σε άλλες διεθνείς εταιρείες», όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα πάντα στήριζε την Κύπρο και η Κύπρος θα βοηθήσει την Ελλάδα να αντεπεξέλθει στις πολύ δύσκολες συνθήκες που περνά».
***
Είδατε τη χρησιμότητα της θωρακισμένης πανάκριβης BMW που χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ (από τον καιρό που ήταν υπουργός Οικονομικών) κ. Ευ. Βενιζέλος (στη φωτογραφία αριστερά); Το κλοτσούσαν συνεχώς οι ομολογιούχοι που συγκεντρώθηκαν έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, αποκλείοντας την είσοδο του Προέδρου του ΠαΣοΚ σ΄ αυτήν, αλλά το θωρακισμένο αυτοκίνητο δεν καταλάβαινε τίποτα. Ούτε μία γρατζουνιά. Αυτός θα είναι ο λόγος που ο κ. Βενιζέλος επιμένει να διατηρεί αυτό το αυτοκίνητο, αν και αγοράσθηκε (εν μέσω κρίσης) για να προστατεύει τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών.
***
Υπάρχει όμως και δεύτερο θωρακισμένο αυτοκίνητο, πανάκριβο και αυτό που αγοράσθηκε εν καιρώ κρίσης για να το χρησιμοποιεί ο εκάστοτε υπουργός Δημοσίας Τάξεως (ή Προστασίας του Πολίτη – αν προτιμάτε). Ο κ. Ν. Δένδιας σεμνός άνθρωπος, χαμηλών τόνων… παραχώρησε τη θωρακισμένη BMW στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά. Η πρώτη της BMW ως πρωθυπουργικής θωρακισμένης λιμουζίνας έγινε με την άφιξη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα. Η δεύτερη έγινε όταν ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης. Επειδή τα δύο αυτοκίνητα είναι όμοια, μόλις η πρωθυπουργική BMW, πάρκαρε στο υπουργείο Ανάπτυξης, οι υπάλληλοι νόμιζαν ότι τους έρχεται για επίσκεψη και ο κ. Βενιζέλος, που ως υπουργός Οικονομικών ερχόταν συχνά στο συγκεκριμένο υπουργείο.
***
«Τα Gay Pride στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν να γίνονται, δεν πρόκειται να σταματήσουν», λέει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης (στη φωτογραφία αριστερά) σχολιάζοντας την κατηγορία για «διατάραξη κοινής ησυχίας», που απαγγέλθηκε στον κ. Ι. Πρώιο, ο οποίος θεωρήθηκε ότι αυτός και το συγκρότημα HOMOphonia το οργάνωσαν: «Δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί ορισμένοι διαμαρτύρονται. Εμένα πάντως βλέποντας το Gay Pride, δεν ενοχλούνται τα χρηστά μου ήθη», είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος όπως είπε ενοχλείται μ΄ άλλα πράγματα.
***
Ενοχλείται, φερ’ ειπείν με τις απεργίες που γίνονται συνεχώς στη Θεσσαλονίκη. Ενοχλείται από το γεγονός ότι ορισμένοι απέκλεισαν χθες την είσοδο της ΔΕΘ για να εμποδίσουν την πραγματοποίηση του Ελληνο – Γερμανικού Συνεδρίου στο οποίο μετέχουν περί τα 400 άτομα. Ενοχλείται τέλος που ορισμένοι… ενοχλήθηκαν με την πρόταση της κυρίας Έλενας Ζαρούλια, συζύγου του «Αρχηγού» της Χρυσής Αυγής για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών στα 18 τους χρόνια: «Εφόσον υπάρχουν και γυναίκες αξιωματικοί και το Σύνταγμα το επιτρέπει εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να στρατευθούν υποχρεωτικά τα κορίτσια», είπε.
***
Έλα όμως που έχει η πρόβλημα με την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κυρία Κατερίνα Παπακώστα (στη φωτογραφία αριστερά), η οποία συγκαλεί την Επιτροπή ειδικά γι΄ αυτό το σκοπό. Πάντως στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής η κυρία Παπακώστα ένιωσε την οργή, την ειρωνεία και την υπεροψία της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής της κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος (ο επονομαζόμενος και… εν αναμονή γαμπρός της οικογένειας του «Αρχηγού»), δημιούργησε σοβαρό επεισόδιο για τους ΑΜΕΑ (που είχαν κληθεί στη Βουλή) και η κυρία Παπακώστα τον… απέβαλε, ως ταραξία μαθητούδι από την αίθουσα. Τέτοιες μαγκιές, έλεγε η Κατερίνα δεν σηκώνει όταν προεδρεύει.
***
Ο κ. Αρτέμης Ματθαιόπουλος είναι προσωπικός φίλος της κόρης του κ. Ν. Μιχαλολιάκου, Ουρανίας και αντικατέστησε προ εβδομάδων στα έδρανα της Βουλής τον παραιτηθέντα λόγω φόρτου εργασίας… άνεργο όπως δήλωνε, εκλεγμένο βουλευτή κ. Ν. Σιώη. Ο κ. Σιώης στο μεταξύ βρήκε δουλειά ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του «Αρχηγού» στη Βουλή (όχι θα έμενε άνεργος), ενώ ο κ. Ματθαιόπουλος πέραν από τους παλικαρισμούς του στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, συνεχίζει να μετέχει, ως μπασίστας στο συγκρότημα, της White Power μουσικής «Pogrom». Το συγκρότημα αυτό έχει τραγουδήσει τραγούδια-σοκ με τίτλους «Μίλα ελληνικά ή ψόφα», το «Άουσβιτς» με στίχους που προκαλούν ανατριχίλα. Τελευταία του επιτυχία το τραγούδι με τίτλο «Μια βόλτα στη Βουλή». Στο κομμάτι αυτό περιγράφεται τι πρέπει να κάνει ο «μαχητής», όταν μπει στη Βουλή. Θέλετε μερικούς στίχους; «Θα μπω στη Βουλή είναι όλοι μαζεμένοι/ πολύχρωμο μαντρί είναι οι προσκυνημένοι/ θα μπω στη Βουλή και θα την κάψω όλη/ να δώσω λίγο φως σε ολόκληρη την πόλη».

***
Πάντως μεταξύ αστείου και σοβαρού, στο περιοδικό «Resistance», (που εξέφραζε τις απόψεις της Χρυσής Αυγής) τεύχος 22, του Μαρτίου 2005, αναφέρεται ότι το συγκρότημα «Pogrom, από τη Θεσσαλονίκη ήθελε να πάει και στην… Εurovision για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σ΄ αυτό το μουσικό πανηγυράκι. Μάλλον πρόκειται για σάτιρα από τους υπευθύνους σύνταξης του περιοδικού, αφού ούτε οι σκληροπυρηνικοί της Χρυσής Αυγής, δεν αντέχουν την ακραία μουσική του συγκροτήματος. Αντέχουν όμως προφανώς τους στίχους…
***
Το ΚΚΕ πάντως αντέδρασε στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αμαυρώσει την επέτειο του Πολυτεχνείου και με ανακοίνωσή του επισημαίνει την ανάγκη οι εργαζόμενοι και η νεολαία να δώσουν την απάντηση που ταιριάζει «στη ναζιστική Χρυσή Αυγή», που λέει τα ίδια αισχρά ψέματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο έγκλημά της. Με προβοκατόρικες ανακοινώσεις η Χρυσή Αυγή, σημειώνει ότι δεν υπήρξαν νεκροί κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
***
Πού βρίσκονται οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ; Κατά τον κ. Αλ. Τσίπρα (στη φωτογραφία αριστερά), «βρίσκονται στους δρόμους της Γένοβας και της Φλωρεντίας, όταν μαζί με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς κατανοήσαμε την ανάγκη ενός κοινού αγώνα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης». Αυτά είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην περίφημη συνέντευξή του στο CNN. Στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει για συμμάχους, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν είχαμε και δεν θα έχουμε ποτέ σχέσεις με την Ευρώπη των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων».