Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Εντελώς ξεδιάντροπα και επιθεωρησιακά. Γιατί πρώτο: Τα «εφιαλτικά μέτρα» – όπως οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν με πέτσινο πόνο και δακρύβρεκτο στιλ επιπέδου μελοδράματος Μάρθας ΒούρτσηΝίκου Ξανθόπουλου – τα έχουν υπογράψει από πριν. Μαζί μ’ αυτούς, πλαγίως τα έχει συνυπογράψει και η ΔΗ.ΜΑΡ. Γιατί κυρ Φώτη μου όταν για την «σωτηρία» της χώρας προσχώρησες στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, είναι σαν την ίδια στιγμή να βάζεις φαρδιά πλατιά και την δική σου, αριστερούτσικη υπογραφή.

Επομένως με όλο τα δίκια τους εξοργίζονται οι «ανθέλληνες» και «αρχισυνωμότες» Τροϊκανοί. Σα να τους βλέπω από κλειδαρότρυπα κρυφή. Την στιγμή που οι τάχα μου σκληροί κυβερνητικοί διαπραγματευτές ορθώνουν το ανάστημά τους, παριστάνοντας τους προστάτες των «ιθαγενών» του φτωχού ελληνικού λαού. Σα να τους ακούω με τεντωμένο αυτί.

Βρε άθλιοι υποκριτές. Βρε τρισάθλιοι καιροσκόποι. Επιτέλους τηρήστε τις υπογραφές σας. Για όνομα του Θεού. Υποτίθεται ότι προ αμνημόνευτων χρόνων ΄έχετε ενηλικιωθεί. Υποτίθεται ότι είστε στοιχειωδώς πολιτικοί. Και υποτίθεται ότι πριν βάλετε την τζίφρα σας είχατε διαβάσει το κείμενο των ανελέητων στερήσεων και της πρωτοφανούς ντροπής. Για όνομα της Παναγίας. Τέτοια καμώματα δεν κάνουν ούτε πρωτάκια Βρεφονηπιακού σταθμού!

Γιατί δεύτερο: Ο Γιάννης Στουρνάρας το είχε προαναγγείλει προ πολλού. Τα μέτρα είχαν κανονιστεί. Το πήγαινε έλα εξυπηρετούσε την πέτσινη σκληρή γραμμή. Επομένως όλα χάριν επικοινωνιακής τακτικής. Όλα αυτά τα περιστατικά σαν επεισόδια από ριάλιτι σόου με τίτλο «τα κορόιδα και τα χαϊβάνια τα ελληνικά»!

Γιατί τρίτο: Τρία χρόνια τώρα δεν έκανες την παραμικρή προσπάθεια να αλλάξεις και να βελτιώσεις την κρατική μηχανή. Τρία χρόνια τώρα δεν κούνησες το δαχτυλάκι σου να ξαναφτιάξεις την ξεχαρβαλωμένη φοροεισπρακτική «μηχανή».Εδώ και τρία χρόνια κανέναν επίορκο δεν τιμώρησες και κανένα «πέτσινο» οργανισμό δεν έκλεισες. Εδώ και τρία χρόνια ακόμα να βγάλεις δημόσια περιουσία στο σφυρί. Εδώ και τρία χρόνια ακόμα να ανοίξεις τα επαγγέλματα όπως είχες υποσχεθεί. Αρα. Από που θα βρεθούν τα λεφτά για πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και δάνεια τρελά; Φυσικά από τα πορτοφόλια των υποζυγίων τα γνωστά. Και άρα δεν είναι η Τρόικα που τον «θάνατο» των Ελλήνων επιθυμεί. Είναι η πάγια, παράλυτη, αντιλαϊκή και στο βάθος ανθελληνική, κυβερνητική πολιτική!

Γιατί τέταρτο: Οι κυβερνήτες όλων αυτών των μεταπολιτευτικών ετών, μας κατάντησαν σιγά σιγά σε προτεκτοράτο των ξένων δανειστών. Οποιος χρωστάει ένα σκασμό λεφτά απαγορεύεται διά ροπάλου να επικαλείται αξιοπρέπεια, ελευθερία και αυτονομία. Όταν δηλαδή παραδίδεις χειροπόδαρα τους πολίτες σου στους δανειστές σου, τότε αυτομάτως μετατρέπεις την χώρα σε προτεκτοράτο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Βρυξελλών.

Επομένως. Εμ να έχεις δανειστεί έναν ωκεανό λεφτά. Εμ να είσαι η μπουλντόζα που συστηματικά ξεχερσώνει την ελληνική γη.Εμ να υπογράφεις όλα τα Μνημόνια με σκυμμένη την κεφαλή. Εμ όλα αυτά τα χρόνια να τα κάνεις όλα αυτά τα «γενοκτονικά» επικαλούμενος την «σωτηρία» την ελληνική. Εμ να «χάνεις» το φλασάκι με την γιγαντιαία φοροδιαφυγή. Εμ από πάνω να εξοργίζεσαι με τα ξένα αφεντικά. Εμ ξέρεις τι λένε σε μένα και σε εκατομμύρια ελλήνων πολιτών όλα αυτά τα εξωφρενικά; Ότι είσαι ανδρείκελο των ευρωπαίων αφεντικών. Οπου εντός των τειχών παριστάνεις τον φλογερό πατριώτη. Και όπου εντός της καμαρίλας προσφέρεις γη και ύδωρ ως τυπικός εκπρόσωπος αφρικανικής μπανανίας. Ου να μου χαθείς!