Δεν πίστευε στα μάτια του ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης όταν διάβασε το έγγραφο-αίτημα του ΙΚΑ που του ζητούσε 30 εκατ. ευρώ για ανακαίνιση και φρεσκομπογιάτισμα του κτιρίου του: «Είναι απαράδεκτο σε καιρούς κρίσης, την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις και την ώρα που το κράτος χρωστά στους πάντες, ορισμένοι να θέλουν χρήματα και μάλιστα εκατομμύρια ευρώ για… φρεσκάρισμα των τοίχων των κτιρίων τους» είπε ο υπουργός, ο οποίος βεβαίως «έκοψε» το σχετικό αίτημα.
***
Με τις βιαιοπραγίες που σημειώθηκαν από τη Χρυσή Αυγή έξω από το θέατρο Χυτήριο με αφορμή την παράσταση «Corpus Cristi», η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κυρία Μαρία Ρεπούση λέει ότι τη στοχοποίησαν ονοματίζοντάς την οι χρυσαυγίτες, αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω, και απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση στους πολίτες να έρθουν και να παρακολουθήσουν μαζί της την παράσταση. Ποιος την ονομάτισε; Μα, ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης, που δήλωσε επί λέξει ότι «από εδώ και πέρα οι διάφοροι μαϊντανοί του ανθελληνισμού τύπου Ρεπούση και οι συριζέοι βουλευτές τρώνε πόρτα». Εκείνο που ενόχλησε περισσότερο την κυρία Ρεπούση, όπως έμαθα, ήταν ο χαρακτηρισμός «μαϊντανός».
***
Τα όσα έγιναν έξω από το θέατρο Χυτήριο και οι απειλητικές δηλώσεις των χρυσαυγιτών που ακολούθησαν ξεσήκωσαν και την ομοφυλόφιλη κοινότητα, η οποία και απάντησε: «Δεν φοβόμαστε, απάντησή μας η υπερηφάνεια μας». Αλλωστε οι χρυσαυγίτες έχουν στοχοποιήσει πολλές φορές ορισμένες κατηγορίες πολιτών, πέραν βεβαίως των μεταναστών, όπως είναι οι μασόνοι, οι εβραίοι, οι ομοφυλόφιλοι και τα ορφανά του Τσαουσέσκου, όπως αποκαλούν τα μέλη και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ.
***
Μόλις 2% είναι τα παιδιά των αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς, λέει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευ. Στυλιανίδης, ο οποίος επικαλείται κάποια στατιστικά στοιχεία που είχε ο ίδιος συγκεντρώσει: «Οι χρυσαυγίτες λένε ότι το ποσοστό είναι πάνω 30%. Λένε ψέματα, δεν έχουν στοιχεία, προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις», είπε σε συνεργάτη μου ο υπουργός, που επιμένει ότι ουδέποτε ζήτησε από τους δήμους τα ονοματεπώνυμα των παιδιών των αλλοδαπών και ότι το θέμα για την απογραφή τη δημιούργησε, όπως έλεγε, μία… συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη.
***
Αφού έλυσε με στατιστικό τρόπο το θέμα που ξαφνικά δημιουργήθηκε με την απαίτηση της Χρυσής Αυγής να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των παιδιών των αλλοδαπών, ο κ. Στυλιανίδης αναχωρεί για Μόναχο και Στουτγάρδη για να παίξει τον Ελληνα κύριο Φούχτελ. Θα επισκεφθεί μαζί με τον γερμανό υφυπουργό δημαρχεία, όπου θα προωθήσει, όπως λέει, τη συνεργασία ανάμεσα σε δήμους της Ελλάδας και της Γερμανίας. Ο υπουργός κ. Στυλιανίδης και ο υφυπουργός κ. Φούχτελ έχουν άλλωστε περίπου τις ίδιες αρμοδιότητες, αλλά ο καθένας στη χώρα του. Μόνο που ο κ. Φούχτελ είναι προσωπικός φίλος, συνεργάτης και απεσταλμένος της ισχυράς κυρίας Μέρκελ.

***
Ο κ. Αλέκος Αλαβάνος (του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής) φαίνεται ότι τα πήρε στο κεφάλι με την ανακοίνωση της ΝΔ που κατηγορούσε τον κ. Αλ. Τσίπρα ως αντιευρωπαϊστή και κυρίως ότι «είχε καλό δάσκαλο»:«Δεν καταλαβαίνω την επίθεση της ΝΔ στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ όταν οι θέσεις μας για αποχώρηση από τη ευρωζώνη είναι σε πλήρη διαφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», διευκρινίζει ο κ. Αλαβάνος. Παράλληλα απευθύνει πρόσκληση προς τη ΝΔ να στείλει κάποιον εκπρόσωπό της να παρακολουθήσει την ημερίδα για «Σχέδιο Β΄» της κρίσης που έχει ετοιμαστεί: «Ολες οι χώρες του ευρώ έχουν σχέδιο Β΄ εκτός Ελλάδας», λέει.
***
Με μηνύσεις απειλεί όλες τις φοιτητικές παρατάξεις ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης, επειδή ρυπαίνουν με τις αφισοκολλήσεις τους την πόλη. Οπως φαίνεται, ο δήμαρχος δεν θα σταματήσει μόνο στις μηνύσεις αλλά θα ζητήσει και να καταλογισθούν και τα αντίστοιχα χρηματικά πρόστιμα για ρύπανση της πόλης. Πέρυσι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν 568 ευρώ στη ΔΑΠ, 715 ευρώ στην ΠΑΣΠ και 586 ευρώ στη ΔΗΜΑΡ. Στην Αθήνα, πάντως, θυμίζω ότι υπάρχουν ακόμα αφίσες από την προεκλογική περίοδο σε κολόνες της ΔΕΗ, δίπλα από τις αφίσες από τραγουδιστές και τραγουδίστριες.