Ως «επίτευγμα της Αριστεράς», θεωρεί ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κων. Μητσοτάκης (φωτογραφία δεξιά), την άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα και ειδικότερα της Χρυσής Αυγής. Όταν ρωτήθηκε από συνεργάτη μου, πώς εξηγεί την άνοδο του εθνικιστικού αυτού κόμματος, με τις έκνομες ενέργειές του που έχουν εξοργίσει την ελληνική κοινωνία, απάντησε ότι ας είναι καλά η Αριστερά καθώς η ανομία που επικράτησε τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα αυτή την άνοδο, ζητώντας μάλιστα, για το καλό του τόπου να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες των άκρων.

***
Σφόδρα, λοιπόν, ενοχλημένος φαίνεται ο κ. Κων. Μητσοτάκης, με όσα συμβαίνουν στον ακραίο χώρο και που επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της χώρας μας. Αλλά ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ, κινδυνεύει να χάσει και το γραφείο του στη Βουλή καθότι απόφαση του κ. Ευ. Μεϊμαράκη είναι να μεταφερθούν από το Κοινοβούλιο τα γραφεία όλων των πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Βουλής που δεν έχουν εκλεγεί.

***
Χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί γραφείο στο ισόγειο της Βουλής (δίπλα από την αίθουσα των δημοσιογράφων) και το γραφείο αυτό, πολλές φορές το χρησιμοποιεί ατύπως και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

***
Έσπευσε, λοιπόν, Δευτέρα πρωί πρωί, στον Πρόεδρο της Βουλής για να τον συγχαρεί για την εκλογή του στην προεδρία του Κοινοβουλίου. Πάντως το θέμα του γραφείου σύμφωνα με κύκλους του Προέδρου της Βουλής δεν συζητήθηκε κατά την εθιμοτυπική αυτή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον κ. Μεϊμαράκη. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όμως, έλεγε σε συνεργάτη μου ότι δεν έχει ανάγκη από γραφεία καθώς έχει και άλλα, αλλά με αυτό το γραφείο διατηρεί την επαφή του με τη Βουλή μετά από 60 χρόνια ενεργής πολιτικής.

***
Και μια και έγινε (πάλι) λόγος για την Χρυσή Αυγή, όλο και αυξάνονται οι απορίες στο εσωτερικό του «συνδέσμου» «γιατί ο Αρχηγός μένει Αθήνα». Οι απορίες είναι εύλογες, αφού μετά τις εκλογές, η μοναδική φορά που ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος (φωτογραφία αριστερά) βγήκε εκτός Αθηνών είναι όταν πήγε στις Θερμοπύλες για να τιμήσει, όπως έλεγε, τον «Βασιλέα Λεωνίδα», τότε που είπε στους οπαδούς του με τα μπλουζάκια ότι είναι τα «τάγματα εφόδου». Από τότε δεν ξαναβγήκε από το γραφείο του.

***
Τι συμβαίνει; Φοβάται; Και τι φοβάται; Είναι τα ερωτήματα που απασχολούν πολλούς στη Χρυσή Αυγή, τη στιγμή μάλιστα που στην πρόσφατη εκδήλωση του εθνικιστικού κόμματος στον Μελιγαλά, πάλι ο «Αρχηγός» ήταν απών και απλώς διαβάστηκε μήνυμά του. Στελέχη πάντως που έχουν αποσκιρτήσει εγκαίρως από την Χρυσή Αυγή, με πληροφόρησαν ότι είναι κάπως παράδοξο ο «Αρχηγός» να φοβάται, αφού συνήθως περιτριγυρίζεται από τους φουσκωτούς, αυτούς με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα μαύρα μπλουζάκια. Άσε, τώρα που είναι και κοινοβουλευτικός διαθέτει και φρουρά (που δεν του έχει αφαιρεθεί). Τι συμβαίνει λοιπόν; Μου είπαν ότι ήταν έτσι από παλιά. Απλώς… βαριέται!

***
Και ένα κουίζ, άσχετο. Ποιος βουλευτής ( που κάνει τον σκληρό) πλήρωσε 850 ευρώ σε πλαστικό χειρουργό και σε αισθητικό για να κάνει ριζική… αποτρίχωση; Ήθελε, δικαιολογήθηκε στους γιατρούς, να κάνει φωτογράφιση για ένα κουτσομπολίστικο περιοδικό. Το Photoshop, δεν του είπαν, ότι στοιχίζει τζάμπα!

***
Μπορεί ο κ. Αλ. Τσίπρας να μην ζήτησε εκλογές στη Θεσσαλονίκη. Ζήτησε όμως να γίνει… Δήμαρχος! Στη θεσμική συνάντηση που είχε, την περασμένη Παρασκευή με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη (φωτογραφία αριστερά) ο κ. Τσίπρας έδειξε κατανόηση σ΄ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος της συμπρωτεύουσας. Και σε κάποια στιγμή που ο κ. Μπουτάρης του έλεγε ότι στον Δήμο δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας (όπως έχουν στην πλειοψηφία τους οι άλλοι Δήμοι), ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Τόσο καλά που μου τα λέτε, που θα έρθω να γίνω δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη».

***
Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μπουτάρης ήταν αποφασισμένος να πάρει ορισμένες απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα, όπως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τις συμπράξεις δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, όπως στον ΟΛΘ, στην ΔΕΘ και στην επαγγελματική κατάρτιση, τη συμμετοχή στη διακυβέρνηση των ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης, μέσω εξωτερικών μελών των ΔΣ της επιχειρηματικής κοινότητας, την απελευθέρωση των αγορών (που περιλαμβάνει και το άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές) και πολλά άλλα, αλλά δυστυχώς δεν έγινε τέτοια συζήτηση. Το μόνο που ζήτησε από τον κ. Τσίπρα, όπως έμαθα, είναι τα αίτημα για «δημοσιονομική αυτονομία» στο Δήμο, πλην όμως δεν έλαβε απάντηση.

***
Και ένα δεύτερο κουίζ: Ποιος υπουργός πήρε μόνος του την πρωτοβουλία και παρουσίασε στην τρόικα ισοδύναμα μέτρα (ως αντιστοιχία με άλλα μέτρα τα οποία θεωρούσε οριζόντια), χωρίς όμως να ενημερώσει είτε τον κ. Ι. Στουρνάρα είτε τον κ. Χρ. Σταϊκούρα. Οι τροϊκανοί πάντως τον πήραν στα σοβαρά και με τη σειρά τους, παρουσίασαν τα ισοδύναμα του υπουργού στους οικονομικούς υπουργούς, που έτριβαν τα μάτια τους.

***
Στην Ελλάδα επιστρέφει ο κ. Γ. Παπανδρέου (φωτογραφία αριστερά) μόνον και μόνον για να ψηφίσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Προτού όμως επιστρέψει στην πατρίδα ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΠαΣοΚ (που ολοκληρώνει το πρώτο κύκλο της διδασκαλίας του στο Χάρβαντ) θα κάνει μία στάση στη Νέα Υόρκη για δύο λόγους. Πρώτον για να προεδρεύσει του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (όπου θα συναντηθεί και πάλι με την αντιπρόεδρο κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ) και δεύτερον για να παραστεί στην εκδήλωση που πραγματοποιεί ο κ. Μπιλ Κλίντον ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

***
Τώρα θα πείτε είναι ανάγκη να πάει και στον Κλίντον, τον οποίο εφέτος τον έχει συναντήσει τόσες φορές; Η απάντηση είναι ναι, αφού στην εκδήλωση αυτή έχει διαρρεύσει ότι θα παραστεί και ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ίσως να υπάρξει και ένα photo opportunity του πρώην Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο που τόσο πολύ, μαθαίνω ότι θέλει ο κ. Παπανδρέου. Α, να μην το ξεχάσω ο πρώην Πρωθυπουργός θα πρέπει να ξαναπάει τον Οκτώβριο στη Βοστόνη, αφού το συμβόλαιό του με το Χάρβαντ, προβλέπει διδασκαλία μία φορά το μήνα.