από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

ΒΗΜΑτοδότης

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μου λένε ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει προβληματιστεί σοβαρά σχετικά με το ενδεχόμενο να ζητήσει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει συζητήσει το θέμα με συνεργάτες του, αλλά και με ορισμένους έμπιστους υπουργούς. Προς το παρόν φαίνεται να πείθεται από την αρνητική εισήγηση η οποία εδράζεται στο σκεπτικό ότι αν το κόμμα της Ακροδεξιάς τεθεί εκτός νόμου τότε θα ενισχυθεί σημαντικά η υποστήριξή του.
***
Δεν φαίνεται όμως ότι την εισήγηση αυτή την υποστηρίζουν όλοι οι υπουργοί. Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος φέρεται να είναι ανάμεσα στους πιο ένθερμους υποστηρικτές της άποψης ότι το κράτος πρέπει να επιδείξει αποφασιστικότητα και πυγμή και να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή. Το επιχείρημα του υπουργού Αμυνας είναι ότι οι πολιτικές κατευνασμού έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης της δράσης της Χρυσής Αυγής, παρά το γεγονός ότι οι ενέργειες του κόμματος συζητούνται εντόνως σε πολλές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
***
«Πρέπει να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα» είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Λευκωσία, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο τη μέγιστη πίεση στην Ευρώπη για ένα ηπιότερο πρόγραμμα προσαρμογής. «Και τι θα γίνει αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος. «Αν ο γάιδαρος ήταν γάτα, θα ανέβαινε κάθε βράδυ πάνω στο δέντρο» πετάχτηκε ο επικεφαλής του Eurogroup κ. Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ προκαλώντας πανδαιμόνιο ενθουσιασμού στους δημοσιογράφους. Πρόκειται για το ακριβές λουξεμβουργιανό αντίστοιχο της ελληνικής ρήσης με τη «γιαγιά» και το «πατίνι».
***
Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Aμυνας κ. Φραγκούλης Φράγκος πρόκειται σύντομα να εκδώσει βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη. Μαθαίνω ότι ο τίτλος του βιβλίου θα είναι «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» και όσοι το έχουν διαβάσει λένε ότι ουσιαστικά πρόκειται για την ελληνική απάντηση στο «Στρατηγικό βάθος» του κ. Αχμέτ Νταβούτογλου. Προεξοφλώ ότι το βιβλίο θα έχει ιδιαίτερη απήχηση στην πατριωτική πτέρυγα όλων των παρατάξεων, αφού ο στρατηγός Φράγκος θεωρείται από πολλούς ως μια από τις ελάχιστες προσωπικότητες που εκφράζουν την πατριωτική αντίληψη για την Ελλάδα με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και επιχειρήματα.
***
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη κατόρθωσε να διασωθεί από την περιπέτεια της Δημοκρατικής Συμμαχίας και να εισέλθει στη Βουλή συνεργαζόμενη με τη Νέα Δημοκρατία στις 17 Ιουνίου, έπειτα από έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με τον κ. Σαμαρά στον οποίο συμμετείχε ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Κατά συνέπεια δεν θέλει να επιτεθεί τόσο νωρίς στην κυβερνητική πολιτική. Ως εκ τούτου επιλέγει τον «τρίτο δρόμο» προς την πολιτική συμμετοχή, δηλαδή την εμφάνιση σε φόρουμ στο εξωτερικό, όπως αυτό στην Προβηγκία με θέμα το περίφημο «μέλλον της Ευρώπης».
Η Ντόρα μίλησε την Παρασκευή δίπλα σε δύο από τους χειρότερους «δημοσιονομικούς ιέρακες» της Γερμανίας, τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ κ. Γιούργκεν Σταρκ και τον πρόεδρο του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo) κ. Χανς Βέρνερ Σιν. Και οι δύο διακαώς επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και ασφαλώς το ανέφεραν στις ομιλίες τους. Το γεγονός ήταν «δώρο» για την Ντόρα, η οποία ζήτησε και πήρε αμέσως τον λόγο και τους είπε ότι όχι μόνο οι δηλώσεις τους πλήττουν την Ελλάδα, αλλά και ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ θα συμπαρασύρει και άλλες χώρες. Το θέμα είναι βέβαια ότι γι' αυτό ακριβώς ζητούν οι εν λόγω την αποχώρηση της Ελλάδας. Ο αντικειμενικός σκοπός τους δεν είναι η δραχμή στην Αθήνα, αλλά... το μάρκο στο Βερολίνο.
***
«Ποτέ δεν ζήτησα αλεξίσφαιρο και αλεξίβομβο αυτοκίνητο» έλεγε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για τη θωρακισμένη BMW 740 που χρησιμοποιούσε το τελευταίο έτος της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών. Οπως έλεγε, η απόφαση να χρησιμοποιεί το εν λόγω αυτοκίνητο ανήκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κατά τα άλλα, ο πρώην υπουργός δεν εθεάθη ιδιαίτερα εφέτος το καλοκαίρι στην αγαπημένη του Σέριφο, καθώς μέσα στον Αύγουστο ταξίδευσε στις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζει τη συγγραφή του βιβλίου του για την κρίση.
Κάποιοι λένε ότι το ταξίδι στις ΗΠΑ περιείχε και συνάντηση με την κυρία Λαγκάρντ, αλλά η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται. Οι «συνετοί» εκ των φίλων του μεταδίδουν ότι ο Γιώργος δεν πρόκειται να δεχθεί να εργαστεί στο ΔΝΤ (παρά τη συγκινητική επιμονή της Κριστίν…), αλλά ότι θα επιστρέψει στο consulting για κοινοτικά προγράμματα, έναν τομέα στον οποίο είχε συγκεντρώσει αξιοσημείωτη εμπειρία προτού υποπέσει στο «σφάλμα» να γίνει υπουργός το 2009 και να θυσιαστεί στον αγώνα για τη διάσωση της Ελλάδας...
***
Αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών ο «αρχαιότερος» γραμματέας. Πρόκειται για τον γραμματέα ΔΕΚΟ κ. Γ. Κυριακό, ο οποίος με δύο χρόνια παραμονής ήταν πράγματι ο αρχαιότερος σε ένα υπουργείο που μόνο η ηγεσία του έχει αλλάξει πέντε φορές από το 2009.
***
Ελαβα επιστολή από τον γαλλοτραφή αναπληρωτή τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, performer, εικαστικό, συγγραφέα και διδάκτορα Αισθητικής κ. Δημοσθένη Δαβέττα, στην οποία επισημαίνει ότι εθίγη «ως ηθικό και πνευματικό πρόσωπο» (sic) από τα υπονοούμενα και κυρίως από τις πληροφορίες που κατέγραψα την προηγούμενη εβδομάδα περί επιθυμίας του να διευθύνει το Φεστιβάλ Αθηνών. «Δεν επιθύμησα, ούτε ζήτησα ποτέ να διευθύνω το φεστιβάλ» τονίζει. Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω. Και επιπλέον δεν αμφισβήτησα ότι πράγματι είναι διδάκτωρ Αισθητικής (και δεν εννοούσα φυσικά διδάκτωρ Ινστιτούτου Αισθητικής). Με την επιστολή του με πληροφορεί ότι στο σκέλος της Αισθητικής τελεί υπό την καθοδήγηση του γάλλου φιλοσόφου Michel Deguy. Και εις ανώτερα!
Ο κ. Δαβέττας διαψεύδει επίσης μια νέα πληροφορία, που έφθασε στα δημοσιογραφικά γραφεία, ότι προ δύο ετών περίπου πρότεινε σε κλειστή σύσκεψη στη Νέα Δημοκρατία να κληθεί στην Αθήνα και να χαιρετίσει εκδήλωση του κόμματος για τον πολιτισμό ο βρετανός σχεδιαστής μόδας κ. Τζον Γκαλιάνο. Θυμίζω ότι στις αρχές του 2011 ο Γκαλιάνο απολύθηκε από τη διεύθυνση του οίκου Dior έπειτα από αντισημιτικά σχόλια στα οποία είχε προβεί φωνασκώντας σε κάποιο εστιατόριο του Παρισιού. Είναι προφανές ότι ο «αισθητικός» κ. Δαβέττας έχει πολλούς εχθρούς εντός του κόμματός του, και αυτό είναι αναμενόμενο αφού πλέον έχει αναβαθμιστεί σε σύμβουλο του Πρωθυπουργού επί του Πολιτισμού. Κατόπιν τούτων ο ελληνικός πολιτισμός βρίσκεται σε καλά χέρια, αφού ο πολιτιστικός εθνοκεντρισμός τού «επί του Πολιτισμού» κ. Κ. Τζαβάρα (που, όπως λέγεται, διοικεί το υπουργείο σαν να χορεύει «καλαματιανό») συνδυάζεται με την παρισινή αισθητική του κ. Δαβέττα.
***
«Μιλάω μόνο με τον Φλωρίδη» ακούστηκε να λέει ο κ. Αν. Λοβέρδος, εξηγώντας ότι δεν συγκροτεί κίνηση με την κυρία Αννα Διαµαντοπούλου, τον κ. Ι. Ραγκούση και τον κ. Ηλ. Μόσιαλο. Ισως όμως δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνομιλεί με τον κ. Γ. Φλωρίδη, αφού οι υπόλοιποι τρεις θεωρούνται ύποπτοι από τους κακεντρεχείς ότι θέλουν να ιδρύσουν ο καθένας το δικό του κόμμα μόνος του. Οι άσπονδοι φίλοι της Αννας λένε ότι θα ιδρύσει νέο κόμμα στη Βοστώνη, όπου θα μεταβεί για ένα τρίμηνο προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα (και να παραδώσει ορισμένες διαλέξεις για τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης) σε ένα (άγνωστο στο ευρύ κοινό) πρόγραμμα του Harvard. Αννα, μη φεύγεις. Η Ευρώπη σε χρειάζεται.
***
Κουίζ: Ποιο κυβερνητικό στέλεχος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο βιολί; Λέγεται μάλιστα ότι υπό τους ήχους του συγκεκριμένου μουσικού οργάνου ενώ παίζει Βιβάλντι το εν λόγω στέλεχος συζητεί τα σενάρια αντικατάστασης του κ. Γ. Λούκου από τη θέση του επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών...
***
Χιούμορ διαθέτουν οι Ελβετοί. «Τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου μπορούν να έλθουν απευθείας σε επαφή με τις τράπεζές τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία» απάντησε γραπτώς ο επικεφαλής της Ενωσης Ελβετικών Τραπεζών κ. Τζέικομπ Σάαντ στο αίτημα της ελληνικής Βουλής να διαβεβαιώσουν οι Ελβετοί ότι οι έλληνες βουλευτές δεν διαθέτουν λογαριασμούς στην ωραία χώρα των Αλπεων. Θυμίζω ότι στις 4 Απριλίου 233 βουλευτές και 100 σύζυγοι βουλευτών συμμετείχαν σε ένα κωμικοτραγικό επικοινωνιακό σόου αποστέλλοντας εξουσιοδοτήσεις στην Ενωση ΕλβετικώνΤραπεζών με τις οποίες ζητούσαν να πληροφορηθούν ότι… δεν διέθεταν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες!
***
«Το είχα έτοιμο το σχέδιο» εμφανίζεται να λέει ο κ. Π. Ρουμελιώτης στις ιδιωτικές συζητήσεις του αναφερόμενος σε ένα σχέδιο απαλλαγής της χώρας από το υπέρογκο δημόσιο χρέος. Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ φέρεται να διαβεβαιώνει τους συνομιλητές του όχι απλώς ότι το ΔΝΤ είχε διαφορετικές εκτιμήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις πιθανότητες επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος αλλά ότι υπήρχε έτοιμο πενταετές σχέδιο που είχε συντάξει ο ίδιος υπό τις ευλογίες του τότε επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν με το οποίο η Ελλάδα, έπειτα από γενναίο «κούρεμα», θα απαλλασσόταν από το χρέος της. Ο κ. Ρουμελιώτης προσθέτει ότι το σχέδιο παρουσιάστηκε στον κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος το απέρριψε με το σκεπτικό ότι δεν επρόκειτο ποτέ να το δεχθεί η κυρία Ανγκελα Μέρκελ. Δεν γνωρίζω αν το σχέδιο αυτό πράγματι υπήρχε, αλλά αν υπήρχε δεν αποκλείω να εμφανιστεί σε κάποιο βιβλίο του κ. Ρουμελιώτη στο εγγύς μέλλον...ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (22)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  LOGIA | 17/09/2012 08:33
  ΣΥΡΙΖΑ,λόγω γνωστής στάσεως πολλών στελεχών τους. Αποτέλεσμα των 2) και 3) συν την πολιτική του μνημονίου,θα ήταν η εκλογική καταβαράθρωση της Ν.Δ. 4) Η εξαφάνιση του ενός άκρου θα ενίσχυε αυτομάτως το άλλο. Καλύτερα να μοιράζονται οι δυσαρεστημένοι,παρά να συσσωρεύονται σε έναν πόλο. 5) Ποιός εγγυάται,ότι μία παράνομη Χ.Α δεν θα ήταν πιό επικίνδυνη? Υπονομευτική ή τρομοκρατική δράση κατά προσώπων ή πραγμάτων,θα ήταν πιθανή,και δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες.... Για όλα τα παραπάνω,η καλύτερη λύση, είναι πιό συγκροτημένο και αποτελεσματικό κράτος! Τα υπόλοιπα,είναι επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί,ίσως προερχόμενοι εκ του πονηρού....
  Frixos
  απάντηση82
   
   
  LOGIA | 17/09/2012 08:20
  Πέρα απότο γεγονός,ότι δεν υπάρχει,προς το παρόν,δικαστικός θεσμός και νομική διαδικασία για την κήρυξη ένός ελληνικού πολιτικού κόμματος εκτός νόμου,η κήρυξη της Χ.Α ως παράνομης θα ήταν βαρύ πολιτικό σφάλμα,διότι: 1) Θα την ηρωποιούσε στα μάτια του ελληνικού λαού,ως το μόνο κόμμα που αντισταθηκε στο Σύστημα και γι αυτό τιμωρήθηκε. Η ηρωποίηση αυτή είναι άγνωστο,προς το παρόν,τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει... 2) Θα ζημίωνε κομματικά κυρίως την Ν.Δ,διότι και τους ψηφοφόρους της Χ.Α δεν θα κέρδιζε,αλλά και πολλοί δικοί της ψηφοφόροι,κυρίως δεξιοί,που επρόκειτο να π'ανε στην Χ.Α,από εκδίκηση θα ρίξουν,τουλάχιστον, λευκό. 3) Ο νόμος θα έπρεπε να εφαρμοσθεί και κατά του ΚΚΕ,και έν μέρει κατά
  Frixos
  απάντηση142
   
   
   
  οχι μονο | 17/09/2012 07:17
  εκτος νομου να τη βγαλει αλλα,να παει στις συγκεντρωσεις των ψηφοφορων της και να τους πιασει εναν εναν και να τους εκτελεσει επιτοπου.Ειναι συνενοχοι στα εγκληματα κατα των μεταναστων,και ως εκ τουτου υπανθρωπα κτηνη που δεν αξιζουν να ζουν.Προσωπικα οποιον δω στο δρομο και υποψιαστω οτι την ψηφισε θα του δωσω τα δοντια να τα φαει
  Ανώνυμος / η
  απάντηση517
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ο κ. Σαμαρας | 17/09/2012 00:03
  καλα θα κανει να ασχολειται με τα αληθινα προβληματα του τοπου. Ας ξεβρωμισει πρωτα το κομμα του απο τα "δημοκρατικα" κομματοσκυλα-λαμογια που ειναι γεματο και μετα να ασχοληθει με τους μπραβους της χρυσης αυγης. Οι χρυσαυγιτες οσο και αποκρουστικοι να ειναι, δεν ειναι το προβλημα στον τοπο, οι κλεφτες πολιτικαντηδες απατεωνες και το συγγενολόι τους ειναι το προβλημα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση96
   
   
  ΦΑΣΙΣΜΟΣ | 16/09/2012 23:50
  Πανικοβλήθηκαν τα κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Πανικοβλήθηκν όσοι έγιναν πάμπλουτοι από τα πακέτα που τους μπούκωσαν οι Ευρωπαίοι. Πανικοβλήθηκαν όσοι επέτρεψαν ή σχεδίασαν την εισβολή των μουσουλμάνων στη χώρα μας, πανικός έπιασε και τους μεγαλοκαναλάρχες και τους μεγαλοδημοσιογράφους και τα αφεντικά τους σε Ευρώπη και Αμερική. Έτσι θα προσπαθήσουν με φασιστικές μεθόδους να φρενάρουν τις επιλογές των πολιτών. Τους αγαπάνε τους λαθρομετανάστες και τους χρησιμοποιούν ως αερόσακο, να δεχτούν οι ξένοι το ξύλο από τον πονεμένο Έλληνα και όχι οι ίδιοι όπως θα έπρεπε.
  ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ
  απάντηση126
   
   
  ΠΑΝΕ ΓΙΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ" ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΧΙΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ | 16/09/2012 23:18
  Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΕ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΚΚΕ (ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ.
  ΕΛ
  απάντηση1113
   
   
  Μανώλης | 16/09/2012 21:15
  Αντώνη προχώρα! Εκτός νόμου όποιος παρανομεί. Δεν δικάζουμε ιδεολογίες, ούτε την αποκρουστική εθνοπροδοτική ναζιστική ιδεολογία της ΧΑ. Άλλα να καταδικάζουμε ποινικώς πράξεις. Τάγματα εφόδου που παρανομούν και λοιπές χρυασαυγίτικες παρανομίες εκτός νόμου. Εκτός νόμου και ο αναρχοαριστερός φασισμός της μολότοφ, των εμπρησμών και του πλιάτσικου. Και ξεμπρόστιασμα σε όσους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ του χαιδεύουν τα αυτιά , από τα μπλοκ του οποίου βγαίνουν οι φασίστες με τις μολότοφ ως ύαινες. Η πλάκα τέλος. Νεοναναζιστική αλήτικη παρανομία και φασισμός και αναρχοαριστερίστικοι φασιστικοί τραμπουκισμοί/πλιάστικα και εμπρησμοί πρέπει να βρουν απέναντι τους την Ελληνική Δημοκρατία.
  Εκτός νόμου και οι δύο όψεις της βίας
  απάντηση1311
   
   
  Αστα ... | 16/09/2012 20:06
  Αν βγαλει εκτος νομου τη ΧΑ σαν αντιδημοκρατικο κομμα, πρεπει αυτοματως να βγαλει και τη ΝΔ γι αυτη την αντιδημοκρατικη αποφαση. Τζιφος!
  AZ
  απάντηση3615
   
   
   
  Ουτε γι'αστειο... | 16/09/2012 19:52
  Να μην σκεφτει κανενας Σαμαρας να θεσει εκτος νομου τη Χ.Α. Στη δημοκρατια ολες οι ιδεολογιες και ολα τα κομματα εχουν θεση , ακομα και αυτα που επιδιωκουν την καταργηση της δημοκρατιας .Τα υπολοιπα ειναι παραμυθια και μαλιστα επικινδυνα.------Φυσικα ο λαος αντιλαμβανεται τον πανικο των κατεστημενων κομματων, που βλεπουν τους ψηφοφορους τους να στρεφονται μαζικα προς τη Χ.Α.... Μιλαμε για τσουναμι...-------Ο μονος τροπος να την αναχαιτισουν ειναι να προταξουν τα συμφεροντα των Ελληνων εναντι των παντων ...Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα.
  Νικηφορος Α.
  απάντηση4515
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Λεφτά για την παιδεία και όχι στους τραπεζίτες! | 16/09/2012 19:17
  Τα αποβράσματα της ΧΑ εκτός νόμου φυσικά. Και θάψιμο με μία βαριά ταφόπλακα για να μην μπορούν να ξαναβγούν. Αφήστε τις φλυαρίες και όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα. Να στείλουμε όλοι μαζί τα φασιαταριά της ΧΑ στο διάβολο. Αλλά δεν σας βολεύει αυτό, αλλιώς γιατί αφήσατε να εκκολαφτεί το αυγό του φιδιού; Τώρα φωτιά και τσεκούρι σε όλους αυτούς που τους αφήσανε! Και το 10% που ψήφισαν την ΧΑ - να μάθουν την ιστορία που δεν την διδάχτηκαν στα σχολειά. Άρα λεφτά για την παιδεία και όχι στους τραπεζίτες!
  σαρανταποδαρούσα
  απάντηση1648
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Είναι βέβαιο ότι η Χρυσή Αυγή θα κυριαρχήσει... | 16/09/2012 18:50
  Για όποιον δεν εθελοτυφλεί, η πραγματικότητα "κραυγάζει" με στεντόρεια φωνή ότι η Χρυσή Αυγή θα κυριαρχήσει. Οι εκπρόσωποι της κλεπτοκρατίας δεν πρόκειται να επιτύχουν το παραμικρό εναντίον της, διότι απλούστατα η πολιτική τους την εξέθρεψε και την γιγαντώνει. Νομοτέλεια γαρ...
  Παρατηρητής
  απάντηση3619
   
   
  γινεται; | 16/09/2012 18:23
  ΟΥΔΕΙΣ υπερανω του νόμου. Καπου το ειχα ακουσει αυτο αλλα δεν θυμαμαι.
  απολλωνιος
  απάντηση245
   
   
  Κοινοι εγκληματιες. | 16/09/2012 18:07
  Το γερμανικο συνταγμα εχει θεσει εκτος νομου καθε φασιστικο,κρυφοφασιστικο και φιλοφασιστικο σχηματισμο.Τον φασισμο τον θεωρει ποινικο εγκλημα(οπως στην πραγματικοτητα ειναι)και ως τετοιο διωκεται. Η δε γερμανικη δημοκρατια μια χαρα λειτουργει με τον αντιφασιστικο της περιορισμο. Δεν μπορω,λοιπον,να καταλαβω γιατι να μην τεθουν εκτος νομου κατι εγκληματιες του κοινου ποινικου δικαιου σε εμας; Για οποιον απαντησει υποστηρηκτικα υπερ τους:γιατι δερνουν ολους τους ξενους ΠΛΗΝ αλβανων;Τι σχεση εχουν με την αλβανικη μαφια που πουλαει(επισης)προστασια;Αν ανοιξουν στοματα,τι νομιζετε θα συμβει; Αν ο φασισμος ειναι προσβολη της προσωπικοτητας,ο εγκληματικος φασισμος τι ειναι;
  Γερμανοβιων.
  απάντηση2829
   
   
  Για άλλο λόγο έπιασε πανικό τον Σαμαρά... | 16/09/2012 11:40
  O Σαμαράς και ο κάθε "πολιτικός Σαμαρας" δηλ. οι πολιτικές ορδές της μεταπολίτευσης, τα πολιτικά λαμόγια αυτού του άδικα καταληστεμένου και ανυπεράσπιστου ιερού Ελληνικού τόπου...έχουν σοβαρά προβληματιστεί σχετικά με το ενδεχόμενο να βγάλει η Χρυσή Αυγή, στις επόμενες εκλογές, ένα σωρό δημάρχους (κυρίως εις τας Αθηνας) όπως και πολλούς, έτσι και αλλιώς διακοσμητικούς για την χώρα μας, ευρωβουλευτές. Μπορεί ο κόσμος να μην τους εμπιστεύεται ακόμα για τα πολιτικά παλάτια (κυβέρνηση) αλλά για να λύνει καθημερινά προβλήματα στους δήμους είναι σίγουρα έτοιμοι, μιας και το έχουν επανειλημμένα αποδείξει αφού η πολιτική των δρόμων τους ανήκει.
  Kαταλύτης
  απάντηση3120
   
   
  η ΝΔ σε ποσοστα ΠΟΛ.ΑΝ με ΣΑΜΑΡΑ | 16/09/2012 10:49
  ρε αυτοι που καταστρεψανε την πατριδα θα μας βγαλουν εκτος νομου????? 500,000 Ελληνες??????? με την δικαιολογια οτι καταπολεμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ??????????? ΓΙΑ ΤΟΛΜΗΣΕ ΣΑΜΑΡΑ........Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.........Η ΝΔ θα παει σε ποσοστα ΠΟΛ.ΑΝ.
  λεσχη ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ
  απάντηση3733
   
   
  Όλα τα λεφτά... | 16/09/2012 10:45
  Αυτό το ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου..."θυσιάστηκε για να σώσει την Ελλάδα" είναι σήμερα..."όλα τα λεφτά" αγαπητέ Βηματοδότη ! Να είσαι καλά, ευθυμήσαμε κάπως. Κατά τα λοιπά, διαμήνυσε στον κ. Σαμαρά ότι δεν υπάρχει ούτε ανάγκη, ούτε βία, να κηρυχθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Αρκεί απλώς να αντιμετωπίζουν άμεσα τις συνέπειες του νόμου οι βουλευτές ή οι οπαδοί της που παρανομούν.
  Φιλέας Φογκ
  απάντηση487
   
   
  ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.... | 16/09/2012 10:37
  ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟY;; ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,.....ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΩΝ....
  ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ
  απάντηση5551
   
   
  ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ | 16/09/2012 10:14
  Το πράγμα θέλει σκέψη. Αν αυτή η ναζιστική συμμορία τεθεί εκτός νόμου, θα μειωθεί ή θα αυξηθεί η εγκληματική της δράση; Αν το κόμμα του Χίτλερ είχε τεθεί εγκαίρως εκτός νόμου, θα είχε αποφευχθεί η γνωστή τρομακτική συνέχεια; Και τι γίνεται με τα κοινωνικοοικονομικά αίτια που φουσκώνουν την κάλπη της ΧΑ; Θα τεθούν κι αυτά εκτός νόμου; Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι δεν πάει άλλο με τους τραμπουκισμούς και τα νταηλίκια των χρυσαυγιτών.
  Ναυτίλος
  απάντηση4246