από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Ο Μπρεχτ, η «Χρυσή Αυγή» και η αλήθεια την εποχή της κρίσης

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οι ορδές των δημοσιογράφων και κυρίως των τηλεοπτικών συνεργείων που στήθηκαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας έξω από το Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, αναμένοντας την άφιξη του «μεγάλου παληκαριού» του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, κρυπτόμενος για ν΄ αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία μετά τον «ζωντανό» τηλεοπτικό ξυλοδαρμό της κυρίας Λιάνας Κανέλλη και της κυρίας Ρένας Δούρου, ξανάφερε στο προσκήνιο το πραγματικό έλλειμμα ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Οι μεγαλόσχημες διακηρύξεις για επιβολή «εμπάργκο» στην «Χρυσή Αυγή» από τα Μέσα Ενημέρωσης, η πομπώδης αρθρογραφία ότι η φασιστική συμπεριφορά των μελών της οργάνωσης «αποτελούν πλήγμα για την ενημέρωση και βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας» και τα αγωνιώδη ερωτήματα για την χρησιμότητα και την παιδευτική αξία της δημοσιογραφίας, που διατυπώθηκαν αμέσως μετά το βάρβαρο τραμπουκισμό του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής» στον ΑΝΤ1, εξανεμίσθηκαν πολύ γρήγορα.

Τη θέση τους επανεκατέλαβε στις τηλεοπτικές οθόνες ο ηγέτης της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος (μην πει κανείς ότι αυτό έγινε λόγω των υποχρεώσεων που απορρέουν από την εκλογική νομοθεσία για την προβολή των πολιτικών κομμάτων), στις οποίες ενεφανίσθη μάλιστα να καθυβρίζει ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τόλμησε να καταδικάσει τον ξυλοδαρμό των δύο εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.
Η συμπεριφορά των Μέσων Ενημέρωσης απέναντι στη «Χρυσή Αυγή» μοιάζει με χαλασμένο εκκρεμές: Δεν έχει σαφή προσανατολισμό, δεν υπηρετεί τις πραγματικές αξίες της ενημέρωσης και δεν βοηθά στην παγίωση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Κινείται, μάλλον, με βάση τις πολιτικές σκοπιμότητες της στιγμής και εξυπηρετεί την ανάγκη για αύξηση της θεαματικότητας των τηλεοπτικών καναλιών.

Ας είμαστε, τουλάχιστον, ειλικρινείς μεταξύ μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο θόρυβος που δημιουργείται γύρω από τη δράση της «Χρυσής Αυγής» βοηθά την ίδια τη «Χρυσή Αυγή» που επιδιώκει τη δημιουργία τεχνητής έντασης και επιστρατεύει γι΄ αυτό το σκοπό τα Μέσα Ενημέρωσης, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας. Η αντίληψη ότι αρκεί δήθεν να δείξουμε το πραγματικό πρόσωπο των μελών της «Χρυσής Αυγής»για να απομονωθεί από τους πολίτες και να της αφαιρεθεί οποιοδήποτε λαϊκό έρεισμα, είναι επικίνδυνη. Αφελής είναι, από την άλλη πλευρά, και η άποψη που διατυπώνεται ότι δεν μπορεί κανείς να εξορίσει ή και εξοστρακίσει από τα Μέσα Ενημέρωσης ένα κόμμα που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές 450.000 ψήφους.

Ουδείς διατείνεται ότι αν δεν μας αρέσει η πραγματικότητα τότε θα πρέπει να αγνοήσουμε την πραγματικότητα. Είναι γεγονός ότι η αύξηση της επιρροής της «Χρυσής Αυγής» είναι απότοκος της οικονομικής κρίσης της χώρας που επηρεάζει, εκτός των άλλων, και το πολιτικό εποικοδόμημα, το σύστημα αξιών και τη ηθική συμπεριφορά. Τα ρεπορτάζ, ωστόσο, γύρω από το «τάγματα εφόδου» που έχει δημιουργήσει η «Χρυσή Αυγή» με σκοπό την «εθνοκάθαρση» (σε πρώτη φάση) από τους οικονομικούς μετανάστες, η δημοσίευση φωτογραφιών υποψηφίων του Κόμματος που στέκονται υπερήφανοι μπροστά στα χιτλερικά κρεματόρια, η προβολή των ιδεών των στελεχών της περί φυλετικών διακρίσεων, ακόμη και η αποποίηση της άσκησης βίας ως μέσου επιβολής και των, εν γένει, ναζιστικών πρακτικών που έχει υιοθετήσει, παραμένει αδιευκρίνιστο αν επιφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα ή ρίχνουν νερό στο μύλο του κόμματος που είναι η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και η καλλιέργεια του φόβου.

Γεγονός είναι, από την άλλη πλευρά, ότι οι δημοσιογράφοι παραμένουν ουσιαστικά ακάλυπτοι γύρω από την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Η ΕΣΗΕΑ, που δεν θα έπρεπε να εξαντλεί τη δραστηριότητά της στην προάσπιση μόνον των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, αλλά να αναδειχθεί και σε θεματοφύλακα της ενημέρωσης και τήρησης του κώδικα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επέλεξε την τακτική του στρουθοκάμηλου. «Το αυγό του φιδιού έχει ήδη εκκολαφθεί, δεν μπορούμε να κρατάμε κλειστά τα μάτια μας», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της. Αποφεύγει ωστόσο να μιλήσει για την… ταμπακιέρα. «Επειδή η ενημέρωση είναι θεμελιώδες συστατικό της Δημοκρατίας, το Διοικητικό Συμβούλιο με συναίσθηση της ευθύνης που αναλογεί και στους δημοσιογράφους, θα καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο με γνώμονα την υπεράσπιση του δικαιώματος της πληροφόρησης του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Έως ότου όμως αποφανθεί η ΕΣΗΕΑ και κυρίως επειδή δεν υπάρχουν συνταγές για την αντιμετώπιση του φαινομένου της «Χρυσής Αυγής», εμείς οι δημοσιογράφοι, ας υπενθυμίσουμε τουλάχιστον στον εαυτό μας, τις πέντε δυσκολίες, τις οποίες, όπως έγραφε ο Μπέρτολτ Μπρέχτ, θα πρέπει να ξεπεράσουμε για να γράψουμε την αλήθεια.

«Όποιος σήµερα θέλει να πολεµήσει την ψευτιά και την αµάθεια και να γράφει την αλήθεια έχει ξεπεράσει το λιγότερο πέντε δυσκολίες», έγραφε ο Μπρέχτ. «Πρέπει να έχει το θάρρος να γράφει την αλήθεια παρόλο που παντού την καταπνίγουν· την εξυπνάδα να την αναγνωρίσει παρόλο που τη σκεπάζουν παντού· την τέχνη να την κάνει ευκολομεταχείριστη σαν όπλο• την κρίση να διαλέξει εκείνους που στα χέρια τους η αλήθεια θα αποχτήσει δύναµη· την πονηριά να τη διαδώσει ανάµεσά τους. Αυτές οι δυσκολίες είναι µεγάλες για κείνους που γράφουν κάτω απ΄το φασισµό, υπάρχουν όµως και γι,΄ αυτούς που τους κυνήγησαν ή που έφυγαν ακόµα και για όσους γράφουν στις χώρες της αστικής ελευθερίας».

Ποιος ξέρει; Ίσως μ΄αυτόν τον τρόπο διασώσουμε τη χαμένη τιμή του δημοσιογραφικού κόσμου.


Γνώμες περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (26)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΑΡΑΓΕ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ; | 14/06/2012 15:43
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΥΡΙΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ. ΕΚΕΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΡΧΙΠΑΛΛΗΚΑΡΑ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΣΥΡΙΖΑ. Ο Λ Ο Ι ΕΚΤΟΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΤΑ ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΛΠ, ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΠΑΙΔΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΖΟΡΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
  PROBLIMA.N
  απάντηση2015
   
   
  Περνάμε κρίση αξιών | 14/06/2012 13:32
  Η Χρυσή Αυγή έχει απήχηση στην κοινωνία όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης και της εγκληματικότητας.Αλλά και λόγω της κρίσης αξιών που περνάει η κοινωνία.Δεν υπάρχουν πλέον ούτε ιδανικά,ούτε αξίες.Δεν υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο,δεν υπάρχει προσμονή για τίποτα.Δεν υπάρχει πατρίδα,οικογένεια,ηθικές αξίες.Πολλοί πετάνε την ζωή τους έτσι απλά και αυτοθυσιάζονται όταν κάποιοι άλλοι για να ζήσουν από καρκίνους και ένα σωρό παλιοαρρώστιες,υποφέρουν από πόνους σε νοσοκομεία και δεινοπαθούν μόνο και μόνο για να ζήσουν.Και οι πατεράδες μας μεγάλωσαν σε εποχές φτώχειας, έχοντας ελάχιστα και τα βασικά για διαβίωση.Δεν πήδαγαν όμως απ τα μπαλκόνια ούτε τρελαινόντουσαν τόσο γιατί δεν είχαν να πληρώσουν λογαριασμούς κτλ.ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ.
  ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΤΕ
  απάντηση195
   
   
  Μαίνονται για το Βήμα άλλα το χρησιμοποιούν κιόλας | 14/06/2012 11:22
  Πόσο ειρωνικό, οι ακροδεξιοί να μαίνονται οτι δεν βρίσκουν δίκαιη αντιπροσώπευση από τα αριστεροκεντρικά ΜΜΕ, όταν τα σχόλιά τους πλημμυρίζουν κάθε άρθρο του Βήματος. Και όμως λογικό. Πώς αλλιώς θα τους διαβάζαμε, αφού η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής για κωλόχαρτο;
  αντιπολικός
  απάντηση1216
   
   
  Αλήθεια;ποιά ,όμως; | 14/06/2012 11:01
  Η κατάληξη του άρθρου σας δημιουργεί προβληματισμό.Ο Μπρεχτ μπορεί να αναζητά το απόλυτο και δικαίως ως θεατράνθρωπος ,όμως ένας δημοσιογράφος έχει τέτοια τριβή με την κοινωνία-οφείλει νάχει-που βλέπει τη σχετικότητα τής αλήθειας. Ίδια είναι η αλήθεια για σας και ίδια για τον εργοδότη σας του Βήματος;Ίδια είναι για αυτόν που έρχεται από την άλλη άκρη της γης ως μετανάστης και γι’αυτόν που έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής στη γειτονιά του;Ίδια είναι η αλήθεια για ένα λαό που πανηγύριζε για χρόνια τα Ολυμπιακά μετάλλια και γι’αυτούς που αποκαθήλωσαν Κεντέρη και λοιπούς. Ποιά αλήθεια αναζητάτε; Αχ,η σχετικότητά της....
  γιώργος ιγνατίου
  απάντηση130
   
   
  ότι δεν μας αρέσει είναι λάθος | 13/06/2012 23:01
  Τι λογική είναι αυτή ,αν δεν μας αρέσει κάτι να το βρίζουμε , η Χρυσή Αυγή πήρε περισσότερους ψήφους από τον Κουβέλη αλλά και διψήφιους από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2009 ,δέστε πως αντιμετωπίζατε τον Τσίπρα που έκαψε την Αθήνα και κάποιες από τις συνιστώσες του κάψαν ζωντανούς Έλληνες και δέστε πως τη Χρυσή Αυγή που κατά πολλούς προσφέρει κοινωνικό έργο ..για δέστε γιτί οκόσμος χάρηκε με τα χαστούκια , μη λέτε όλο την ίδια καραμέλα .
  Νίκος
  απάντηση2011
   
   
  ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ | 13/06/2012 20:34
  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ...ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ....ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ....ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  απάντηση2213
   
   
  αυγόφιδο... | 13/06/2012 18:19
  Τι αυγό άραγε είναι αυτό που εκκολάφθηκε εδώ και πολλές δεκαετίες με εκατοντάδες καταστροφές, σκοτωμούς, εμπρησμούς, ληστείες και χαίρει και της εξύμνησης των ΜΜΕ;... Αυγό σαλαμάνδρας;... Α, όχι! Εκείνα τα παλληκάρια είναι αγωνιστές, που έπιασαν την αλήθεια από τα κέρατα τόσο γερά, που θα σκοτώσουν όποιον πάει εναντίον τους...Με την άδεια της ΕΣΗΕΑ φυσικά... Πάρτε το απόφαση "δημοσιογράφοι". ΕΣΕΙΣ μας ωθήσατε στο άλλο άκρο και αυτό που θα δείτε τα επόμενα χρόνια ούτε το φαντάζεστε... Δεν πα να λέτε για αυγά και φίδια, ποιός ασχολείται...
  νώντας
  απάντηση1812
   
   
   
  ΕΧΕΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ! | 13/06/2012 15:06
  Εχετε απιστευτο θρασος κ. Νικολακοπουλε ! Το τελευταιο διαστημα ειμαστε θεατες ενος απιστευτου καταιγισμου συκοφαντιων , μισους και παθους κατα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ απο κρατος , κομματα , ΜΜΕ , δημοσιογραφους και ΕΣΗΕΑ κι εσεις ''παραπονειστε'' οτι δεν πολεμουν αρκετα τη Χρυση Αυγη !----- Δηλαδη τι θελετε κυριε αδιστακτε καραδημοκραταρε Νικολακοπουλε ? Να κηρυχτει παρανομη η Χ.Α. και να μας στειλετε σε ξερονησια ? ΡΕ ΟΥΣΤ ΛΑΚΕ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!
  Μολων λαβε
  απάντηση4641
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΑΓΝΟΙΑ ΤΕΛΟΣ! | 13/06/2012 14:47
  Πρέπει να τονίσουμε όχι μόνο τις ευθύνες των δημοσιογράφων αλλά και των ψηφοφόρων. Στις προηγούμενες εκλογές υπήρχε για πολλούς η δικαιολογία της άγνοιας. Αυτό δεν υπάρχει πια. Όσοι θα ψηφίσουν ΧΑ, θα το κάνουν γνωρίζοντας ότι ψηφίζουν μια ναζιστική συμμορία αποτελούμενη από θρασύδειλους τραμπούκους. Άρα θα είναι συνυπεύθυνοι και συμμέτοχοι σε όποια εγκλήματα διαπράξουν αυτά τα κτήνη.
  Ναυτίλος
  απάντηση3738
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ | 13/06/2012 14:00
  πολύ σωστό και εύστοχο το άρθρο σας κ. Νικολακόπουλε. Μακάρι να συμφωνούσε και ο ΔΟΛ βέβαια. και πάλι μπράβο πάντως υγ. @τσουτσέκια φασίστες που σχολιάζετε εδώ. Ο οργανωμένος λαός που ποτέ σας δεν υπερασπιστήκατε τα συμφέροντα του και ποτέ δε θα το κάνετε θα σας τσακίσει σαν τσιράκια του κεφαλαίου που είστε. Ταγματασφαλίτες,χίτες και χουντικοί μόνο για το πορτοφόλι σας νοιάζεστε και για καμιά πατρίδα. Φραπεδόβιοι και στεροειδοκατασκευάσματα, παιδιά της Ανίτας Πάνια και της αμορφωσιάς, ο λαός δε γουστάρει τους κανίβαλους. Και οι εκλογές δε κρίνουν τα πάντα. Η δύναμη βγαίνει από τα στόμια και τις γροθιές και δυστυχώς για σας, οι εργαζόμενοι είναι η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας. ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΜΑ
  ekdikitis
  απάντηση3341
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  "Κάσι" εναντίον "'Αλητών, ρουφιάνων, δημοσιογράφων" 1 - 0. | 13/06/2012 11:20
  Πραγματικά κ. αρθρογράφε είστε διασκεδαστικός... Θα διασωθεί η χαμένη τιμή του δημοσιογραφικού κόσμου εάν οι δημοσιογράφοι το παίξετε επιτιθέμενοι στη Χρυσή Αυγή και τον Κασιδιάρη;;; Δμοσιογράφος δεν είναι ο πασίγνωστος σε όλους μας "Νίκος" ο οποίος υπέβαλλε "σχέδιο ανάταξης της εικόνας", στον 'Ακη τον ανιδοτελή, (βεβαίως έναντι 270.000 Ευρώ);;; To ότι το σχέδιο προέβλεπε δημοσίευση κατευθυνόμενων άρθρων, (σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες), ψευτοδημοσκοπήσεις, (με προκαθορισμένα αποτελέσματα για να αξιοποιηθούν δημοσιογραφικά υπέρ του 'Ακη) κλπ. πιστεύετε ότι μας είναι άγνωστο;;; Για να μην μακρηγορούμε, ο Κασιδιάρης, (πλέον "Κάσι" για τους νεώτερους φίλους του και "Λιάκος ο λέβεντης" για τους μεσήλικες φίλους του), σας έχει κερδίσει κατά κράτος... Με δυο χαστούκια μόνον!!! Άρα λοιπόν "Κάσι" - "'Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι" 1 - 0.
  Παρατηρητικός πολίτης
  απάντηση3826
   
   
   
  Τσούζει | 13/06/2012 10:47
  Τσούζει πολύ η Χρυσή Αυγή μαρξιστή Νικολακόπουλε, ε; Ετοιμάσου για 3πλο εγκεφαλικό στις 17.
  Heinrich Himmler SS
  απάντηση3944
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  χαλασμενο εκρεμες | 13/06/2012 08:35
  χαλασμενο εκρεμες ειναι γενικα η τηλεοπτικη δημοσιογραφια. ενας δημοσιογραφος αναζητει, βρισκει και αποκαλυπτει την αληθεια. αυτα δεν γινονται στην τιβι. μονο προπαγανδα γινεται και τιποτ αλλο. παρεπιπτοτντως ειναι αληθεια οτι οι βουλευτες της χρυσης αυγης εχουν λερωμενο ποινικο μητρωο και οτι εκρεμουν ακομα κατηγοριες εις βαρος τους;;; μπορει να μπει καποιος στη βουλη, αν δεν εχει λευκο ποινικο μητρωο;; για δειτε το κυριε δημοσιογραφε και διαψευστε με σας παρακαλω πολυ. ενας εν δυναμει "αυτοχειρας"
  Αλαν Νταλον
  απάντηση256
   
   
  Μακαρονια με κυμα | 13/06/2012 08:27
  αναμένοντας την άφιξη του «μεγάλου παληκαριού» του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, κρυπτόμενος για ν΄ αποφύγει την αυτόφωρη διαδικασία μετά τον «ζωντανό» τηλεοπτικό ξυλοδαρμό της κυρίας Λιάνας Κανέλλη και της κυρίας Ρένας Δούρου, ξανάφερε στο προσκήνιο το πραγματικό έλλειμμα ενημέρωσης στην Ελλάδα. Αν διαβασετε το κειμενο σας, αιμες "το μεγαλο παληκαρι" και λαθη. Ξυλοδαρμο της Δουρου μπορει να ειδατε εσεις μονο οσο για την υπολοιπη Ελλαδα, δεν το ειδε πουθενα. Ίσως μ΄αυτόν τον τρόπο διασώσουμε τη χαμένη τιμή του δημοσιογραφικού κόσμου. Καλα, ολοι εχουμε δικαιωμα στο ονειρο. Απο οτι καταλαβες "παληκαρι" ειστε γελοιοι. Ουτε Cosmopolitan να εισαστε. Γραξτε τουλαχιστον και καμμια συνταγη. Αστακομακαροναδα, κοκκορα με χυλοπιτες, μπορει εκει να τα καταφερεις.
  Καλο βολι πατριωτες
  απάντηση2716
   
   
  Ο Μπρέχτ είπε και το εξής: | 13/06/2012 07:57
  "Μπορείτε να διακυρήτετε, το καλό Κύριοι, ωραία η φιλοσοφία σας. Αλλά μέχρι να εκλείψει η πείνα, η αδικία, η εκμετάλλευση, το σωστό και λάθος μπορούν να περιμένουν".
  Νίτσε
  απάντηση334
   
   
  Όταν λέμε αντικειμενικότητα να το εννοούμε προς όλους και για όλα. | 13/06/2012 06:40
  Καλό ΄ρθρο αλλά το σημαντικώτερο όλων δεν ελέχθη, ότι η αλήθεια δεν κρύβεται και νομικά δεν μπορεί να καταδιώκεται. Όσο και να κουκουλώνεται όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να την αλλοιώσουν η άτιμη έχει μια μοναδική ιδιότητα.. έστω και καθυστερημένα, κάποια μέρα βγαίνει στην επιφάνεια. Εφαρμόστε το παντού και θα εκπλαγείτε...
  Katsikis
  απάντηση342
   
   
  "Κάσι" εναντίον "'Αλητών, ρουφιάνων, δημοσιογράφων" 1 - 0. | 13/06/2012 06:37
  Πραγματικά κ. αρθρογράφε είστε διασκεδαστικός... Θα διασωθεί η χαμένη τιμή του δημοσιογραφικού κόσμου εάν οι δημοσιογράφοι το παίξετε επιτιθέμενοι στη Χρυσή Αυγή και τον Κασιδιάρη;;; Δμοσιογράφος δεν είναι ό πασίγνωστος σε όλους μας "Νίκος" ο οποίος υπέβαλλε "σχέδιο ανάταξης της εικόνας", στον 'Ακη τον ανιδοτελή, (βεβαίως έναντι 270.000 Ευρώ);;; To ότι το σχέδιο προέβλεπε δημοσίευση κατευθυνόμενων άρθρων, (σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες), ψευτοδημοσκοπήσεις, (με προκαθορισμένα αποτελέσματα για να αξιοποιηθούν δημοσιογραφικά) κλπ. πιστεύετε ότι μας είναι άγνωστο;;; Για να μην μακρηγορούμε, ο Κασιδιάρης, (πλέον "Κάσι" για τους νεώτερους φίλους του και "Λιάκος ο λέβεντης" για τους μεσήλικες φίλους του), σας έχει κερδίσει κατά κράτος... Με δυο χαστούκια μόνον!!! Άρα λοιπόν "Κάσι" - "'Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι" 1 - 0.
  Παρατηρητικός πολίτης
  απάντηση3914