Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 22.15′ στη ΝΕΤ, μεταδίδεται το 4ο επεισόδιο της σειράς «Χούντα είναι, Θα περάσει;», πουκαλύπτει το διάστημα Ιουλίου-Δεκεμβρίου 1968 στο οποίοπέρα από την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα από τον Αλέκο Παναγούλη, τον οποίο ο Παπαδόπουλος αποκαλεσε «εχθρό της Δημοκρατίας!», εδραιώνεται η εξουσία της Χούντας: έχει διώξει τον βασιλιά, ετοιμάζει νέο Σύνταγμα, συλλαμβάνει και βασανίζει, με μία γενικού τύπου ανοχή της ελληνικής κοινωνίας.

Ωστόσο, κυρίαρχο ιδεολόγημα, όπως και πρόσχημα του καθεστώτος, είναι ο αντικομμουνισμός με εκδηλώσεις «μνήμης» και «μνημόσυνα», για τα θύματα των κομμουνιστικοσυμμοριτών, σε όλη την Ελλάδα.

Μόλις προ ολίγων ημερών, ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε ότι η Ευρώπη με το Μνημόνιο σπρώχνει την Ελλάδα στον κομμουνισμό, ότι επίκειται «εξέγερση» (λες και ήξερε εκ των προτέρων τις χτεσινές φωτιές) και ότι σε αυτή την περίπτωση – της εξέγερσης – δεν θα είναι αρκετές οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά θα χρειαστούν και άλλες, εννοώντας σαφώς τον στρατό.

Όσοι θυμούνται τη Χούντα, θα ξέρουν ότι τα ίδιαακριβώςεπιχειρήματα επιστράτευσαν οι συνταγματάρχες για να δικαιολογήσουν το πραξικόπημα. Ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίζεται ότι δεν ευνοήθηκε από τη Χούντα, δεν μας λέει όμως, αν αντιστάθηκε στο δικτατορικό καθεστώς.