Οι 300 βουλευτές του Κοινοβουλίου κλήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής να ψηφίσουν με μυστική ψηφοφορία για την δίωξη ή μη του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου.

Δεν έχει σημασία ο λόγος για τον οποίον ψήφισαν οι 300. Σημασία έχει η συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, την οποία δεν θα την συναντούσαμε ούτε σε μαθητική τάξη Δημοτικού Σχολείου.

Μάταια ο πρόεδρος της Βουλής κ. Πετσάλνικος προσπαθούσε να τους βάλλει σε μία τάξη. Είχαν συγκεντρωθεί καμιά τριανταριά γύρω από την κάλπη και με φωνές και νεύματα προσπαθούσαν να πείσουν τους συναδέλφους τους που εκφωνούσαν τα ονόματα να τους καλέσουν πρώτους.

Οποιοι, ελπίζω λίγοι, παρακολουθούσαν τη διαδικασία από την τηλεόραση δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, που πρώτοι πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα να έχουν αυτή τη συμπεριφορά;

Δυστυχώς το επίπεδο έχει πέσει πολύ χαμηλά. Και μπορεί να μην είχαν όλοι αυτή την κάκιστη συμπεριφορά, αλλά τριάντα-σαράντα που έκαναν σαν κακομαθημένα παιδιά έδωσαν το στίγμα της συνεδρίασης.

Ετσι όμως θέλουμε να φτιάξουμε την ελληνική κοινωνία; Ετσι θέλουμε να βγούμε από την κρίση; Ετσι θα μπορέσουμε συντεταγμένα να ξεπεράσουμε τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας; Και βέβαια όχι.

Αυτό που είδαμε σήμερα δεν ήταν η Βουλή των Ελλήνων. Στην καλύτερη περίπτωση ήταν φοιτητικό αμφιθέατρο σε στιγμή που το προεδρείο έχει χάσει τον έλεγχο της συνέλευσης.

Ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και το προεδρείο της Βουλής θα πρέπει να προβληματιστούν από την εμφάνιση αυτή του Κοινοβουλίου και να φροντίσουν να μην επαναληφθούν οι συμπεριφορές αυτές των βουλευτών.

Γιατί οι συμπεριφορές αυτές σε καμία περίπτωση δεν αφήνουν περιθώρια για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας.

Αντιθέτως ενισχύουν τα επιχειρήματα των εχθρών της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού.