* Τριαντάχρονος Αυστραλός ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μέσα στη λιμουζίνα που τους μετέφερε στη γαμήλια δεξίωση την ημέρα του γάμου τους. Αντε τώρα να τους ευχηθείς «βίο ανθόσπαρτο!».

* Που μόνο ανθόσπαρτος δεν θα είναι. Το ζευγάρι κίνησε, αμέσως μετά το συμβάν, διαδικασίες διαζυγίου. Πάντως, ο συνήγορος του θερμόαιμου γαμπρού (γιατί η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια) ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του αντέδρασε έτσι επειδή η τελετή τού είχε προκαλέσει μεγάλο άγχος. Πού, δηλαδή, να είχαν αρχίσει και τα δύσκολα της καθημερινότητας…

* Λίγο αργά δεν το αποφάσισε; Η 94χρονη σταρ του Χόλιγουντ Ζαζά Γκαμπόρ δήλωσε ότι, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει (εξαιτίας των οποίων προσφάτως υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού της), θέλει να γίνει ξανά μητέρα! Αυτό, βεβαίως, αν ο σχεδόν 70χρονος σύζυγός της, πρίγκιπας Φρειδερίκος της Ανχάλτης, μπορεί.

* Η εκκεντρική Ζαζά έχει ήδη ξεκινήσει, όπως ανακοινώθηκε από το περιβάλλον της, τη διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης με παρένθετη μητέρα. Την ίδια στιγμή η μοναχοκόρη της Φραντσέσκα Χίλτον δηλώνει ότι όλη αυτή η ιστορία τής φαίνεται κάπως περίεργη. Και σε εμένα το ίδιο.

* Ερχεται όμως ο πρίγκιψ Φρειδερίκος και αποφαίνεται: «Στη ζωή πρέπει να έχεις στόχους, κάτι για το οποίο να θέλεις να ζήσεις. Είμαι ένας συνταξιούχος που έχει όλον τον χρόνο για να μεγαλώσει ένα παιδί». Και εξηγεί ότι ο λόγος για τον οποίο η συμβία του επιθυμεί απόγονο είναι για να δώσει συνέχεια στο όνομα Γκαμπόρ, καθώς το μοναδικό (ως σήμερα) παιδί της δεν το χρησιμοποιεί. Βρε με τι ασχολούνται οι δυναστείες του Χόλιγουντ!..

* Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι απαγορεύσεις κάνουν την απιστία πιο γοητευτική. Οπότε αφήστε τον/την ελεύθερους/ες.

* Υπάρχει εξάλλου και η θεωρία που λέει ότι το κακό που είναι να γίνει θα γίνει, ό,τι και να κάνετε για να το αποτρέψετε. Και αυτό δεν το λένε οι ειδικοί, το λέει η πείρα μιας ζωής.

***

Kύριε διευθυντά,

Ρατσίστρια δεν είμαι. Δεν είμαι όμως ούτε γενετίστρια ώστε να αποκρούσω με ατράνταχτα επιχειρήματα τη (χαρακτηρισμένη και φασιστική) θεωρία του νομπελίστα καθηγητή Ιατρικής και Φυσιολογίας Τζέιμς Γουότσον (στο σκίτσο). Σύμφωνα με την οποία ενδέχεται οι λευκοί να είναι πιο έξυπνοι από τους μαύρους. Επομένως, δεν θα μπω σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συζήτηση. Εκείνο που θέλω να σχολιάσω είναι η… ευκολία με την οποία τελευταίως χειροδικούμε σε εκείνους με τους οποίους διαφωνούμε. Οπως έγινε με τον καλεσμένο για να ομιλήσει επιστήμονα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση την ώρα που βρισκόταν στην έδρα του Πανεπιστημίου Πάτρας. Λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε νέα επίθεση, αυτή τη φορά προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, για να μην αναφερθώ και σε άλλες παρόμοιες «εκδηλώσεις διαμαρτυρίας», ξεκινώντας από τον προπηλακισμό του Κωστή Χατζηδάκη και φτάνοντας στο γιαούρτωμα του Θόδωρου Πάγκαλου. Είναι εμφανές, τα νεύρα μας βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση. Αν όμως αρχίσουμε, κάθε φορά που θέλουμε να εκτονωθούμε, να σηκώνουμε χέρι και να βαράμε, τότε πολύ φοβάμαι ότι το «απέραντο φρενοκομείο» μας θα μετατραπεί σε ρωμαϊκή αρένα με άγρια θηρία και (ενδεχομένως) με τραγικά θύματα. Παρεμπιπτόντως, δεν γνωρίζω αν ο Γουότσον, διάσημος για την ανακάλυψη της διπλής έλικος του DNA, θεωρεί ότι τέτοιου είδους ακραίες αντιδράσεις τις έχουμε στο εθνικό DNA μας, θεωρώ όμως ότι ο πολιτισμός μας, για τον οποίο τόσο υπερηφανευόμαστε, δεν κρίνεται μόνο στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους αλλά και στην καθημερινή συμπεριφορά μας.

Μετά τιμής

Πανδώρα