Θεσσαλονίκη: τέσσερις άγνωστοι άρπαξαν τις παραγγελίες που μετέφερε 45χρονος με τη μηχανή του από ψησταριά σε σπίτια της Τούμπας.

Επιβεβαιώνοντας ότι σε αυτή την πόλη το φαγητό αξίζει πολλά!

«Τα σχόλιά σας με άφησαν άναυδη, έκπληκτη και ευγνωμονούσα»: η Κάρλα Μπρούνι ευχαρίστησε δημοσίως τον Πάπα Βενέδικτο για την πρόσφατη δήλωσή του ότι η χρήση προφυλακτικών είναι (υπό προϋποθέσεις) δικαιολογημένη. Κάτι μου λέει ότι δεν πολυθέλει παιδί από τον σύζυγό της Νικολά Σαρκοζί

Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη κυρία της Γαλλίας είναι ευαισθητοποιημένη στο θέμα του ΑΙDS. Ο αδελφός της Βιρτζίνιο πέθανε το 2006 από ασθένεια σχετιζόμενη με τον ιό. Η ίδια είναι πρέσβειρα του Παγκόσμιου Ταμείου για την Καταπολέμηση του ΑΙDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας. Πέρυσι είχε προκαλέσει αντιδράσεις όταν είχε αντιδράσει με σκληρή γλώσσα στην επιμονή του Βατικανού να απαγορεύει τις προφυλάξεις.

Και όμως, η ψυχρή και απόμακρη Ελισάβετ Β΄ κρύβει μέσα της την καρδιά ενός μικρού παιδιού που λατρεύει τα παραμύθια.

Η βασίλισσα της Αγγλίας, παρ΄ ότι δεν συνηθίζει να πηγαίνει σε κινηματογράφους, παρακολούθησε την πρεμιέρα του τρισδιάστατου τρίτου μέρους του «Χρονικού της Νάρνια» όπου οι ήρωες αναμετρώνται με δράκους, νάνους και άλλα πλάσματα της φαντασίας.

Και όπως φαίνεται, το καταδιασκέδασε. Δεν θα θέλατε και εσείς να τη δείτε να φορά τα αστεία γυαλιά που είναι απαραίτητα για την τρισδιάστατη εικόνα;

Ο Σάμιουελ Κοέν, πατέρας της βόμβας νετρονίου, απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών. Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει το… παιδί του «το πιο λογικό και ηθικό όπλο που έχει ποτέ κατασκευαστεί, το μοναδικό πυρηνικό όπλο που έχει νόημα στη διεξαγωγή του πολέμου καθώς όταν τελειώσουν οι συρράξεις ο κόσμος έχει μείνει ανέπαφος».

Αναφερόταν στην ιδιότητα της βόμβας να σκοτώνει μεν αλλά να προκαλεί περιορισμένες υλικές ζημιές. Οπότε, αν μας βομβαρδίσουν με βόμβα νετρονίου, μπορεί εμείς να χάσουμε τη ζωή μας αλλά το ολοκαίνουργο σαλονάκι μας θα μείνει (σχεδόν)

άθικτο. Ευχαριστούμε, ω τεχνολογία!

Κύριε διευθυντά
Εμπνευσμένος ηγέτης ή σόουμαν; Λέγονται πολλά για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, εκείνος όμως απαντά για άλλη μία φορά με τον τρόπο του: ανοίγει το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, φιλοξενεί 26 οικογένειες που έμειναν άστεγες και δηλώνει: «Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις προσωπικές ανέσεις». Την εποχή που τα WikiLeaks αποκαλύπτουν ότι κυβερνούμαστε από «αμερικανάκια», από μεγιστάνες «κουρασμένους από τα συχνά πάρτι» και από καγκελαρίους «τεφλόν», ο «τρελός» (πάντα κατά τα WikiLeaks) Τσάβες ξέρει να κερδίζει τη λαϊκή συμπάθεια την οποία έχουν απολέσει οι άλλοι. ΄Η απλώς ανακυκλώνει την υπερφίαλη εικόνα του; Ενα περίεργο πράγμα: δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι στην πραγματικότητα αυτός ο άνθρωπος. Εσείς μπορείτε;

Μετά απορίας ΠΑΝΔΩΡΑ