Δεκάδες οι νέοι κύκλοι αγαπημένων τηλεοπτικών σειρών που θα ξεκινήσουν μέσα στο 2018. Πολλές όμως και οι νέες, φιλόδοξες παραγωγές που έρχονται να διεκδικήσουν τη δική τους θέση στην ανταγωνιστική αλλά όλο και πιο πλούσια, χρόνο με τον χρόνο, τηλεοπτική αγορά. Ας ρίξουμε μια πρώτη ματιά στις πρεμιέρες των επόμενων εβδομάδων, οι οποίες περιλαμβάνουν ψυχαγωγία για όλα τα γούστα: θρίλερ, κωμωδίες, κοινωνικά δράματα, μυστήριο και επιστημονική φαντασία.

Οι παρίες του Σικάγου

Γυρισμένη σε υποβαθμισμένες γειτονιές του Νότιου Σικάγου η νέα δραματική σειρά του Showtime με τον τίτλο «The chi» έρχεται για να μας μιλήσει για τους ανθρώπους που περνούν δύσκολα σε μια κοινωνία που δεν αστειεύεται και όπου η κάθε μέρα είναι ένας σκληρός αγώνας για επιβίωση. Ηρωές της άνδρες, γυναίκες και παιδιά οι δρόμοι των οποίων συναντώνται συχνά από σύμπτωση αλλά και που τους ενώνει ο κοινός πόθος για επικοινωνία και για ένα αύριο με προοπτικές και με ελπίδα. Το σενάριο της σειράς υπογράφει η βραβευμένη με ΕΜΜΥ σεναριογράφος του «Master of none» Λένα Γουάιτ. Σκηνοθετεί ο Ρικ Φαμουγίουα. Πρεμιέρα στις 7 Ιανουαρίου.

Ηλεκτρισμένος υπερήρωας

Τα πλάνα άλλαξαν. Η σειρά θα γυριζόταν για λογαριασμό του Fox, τελικά όμως μετακόμισε στο CW, το οποίο ξεκινά και την προβολή της στις 16 Ιανουαρίου. Ο «Black lighting», ο αφροαμερικανός σούπερ ήρωας της DC, δημιουργία των Τόνι Ιζαμπέλα και Τρέβον Βον Εϊντεν, επιστρέφει για να τα βάλει με το κακό, για να τιμωρήσει τους παρανόμους και να διασφαλίσει την ασφάλεια των αγαπημένων του. Τον δυναμικό άντρα που εκτός από δεξιοτέχνης των πολεμικών τεχνών μπορεί να ελέγξει τον ηλεκτρισμό θα ερμηνεύσει ο Κρες Γουίλιαμς.

Δολοφονώντας (ξανά) τον Βερσάτσε

Ο πρώτος κύκλος του «American Crime Story» με τίτλο «The people v. O.J. Simpson» τιμήθηκε με 9 ΕΜΜΥ. Ο δεύτερος έχει προκαλέσει αντιδράσεις προτού καν ξεκινήσει την προβολή του –φυσικό είναι καθώς ασχολείται με ένα σχετικά πρόσφατο έγκλημα, με μια ιστορία της οποίας πολλοί εκ των πρωταγωνιστών βρίσκονται ακόμη εν ζωή. Το «The assassination of Gianni Versace: American Crime Story» θα ξεκινήσει να προβάλλεται από το FX στις 17 Ιανουαρίου. Θέμα του η δολοφονία του σχεδιαστή μόδας Τζιάνι Βερσάτσε, το 1997. Τον ερμηνεύει ο Εντγκαρ Ραμίρεζ. Δίπλα του στον ρόλο του εραστή του ο Ρίκι Μάρτιν και στον ρόλο της αδελφής του, Ντονατέλα, η Πενέλοπε Κρους.

Στο μυαλό του serial killer

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Κέιλεμπ Καρ η νέα σειρά του TNT «The alientist» μας μεταφέρει στην Αμερική του 1896 όπου ένας μανιακός δολοφόνος κατακρεουργεί νέους άνδρες. Η Αστυνομία στην προσπάθειά της να διαλευκάνει το μυστήριο συνεργάζεται με έναν εγκληματολόγο που είναι γνωστός ως «alienist» και ο οποίος έχει τον τρόπο να προσεγγίζει τις πιο σκοτεινές προσωπικότητες. Σκηνοθετεί ο Κάρι Φουκουνάγκα, ο άνθρωπος που υπογράφει τον θαυμάσιο πρώτο κύκλο του «True detective». Πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου. Με τους Λουκ Εβανς, Ντάνιελ Μπρουλ και Ντακότα Φάνινγκ στους κεντρικούς ρόλους.

Το Netflix πάει… Διάστημα

Πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου για την πιο ακριβή παραγωγή επιστημονικής φαντασίας που έχει κάνει μέχρι σήμερα το Netflix. Το «Altered Carbon», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Μόργκαν (ελληνικός τίτλος «Θνητοί θεοί», εκδόσεις Anubis) θα μας ταξιδέψει σε ένα μακρινό μέλλον όπου οι πλούσιοι δεν πεθαίνουν ποτέ, αφού έχουν τη δυνατότητα, όταν το σώμα τους γερνάει, να «μεταφέρονται» σε ένα άλλο. Δυνατή η ιδέα, γεμάτο ανατροπές, διαβάζουμε, το σενάριο, και βάζουμε τον πήχη ψηλά.

Αμάρτησαν για τα παιδιά τους

Τρεις μητέρες που ζουν στα προάστια μιας αμερικανικής μεγαλούπολης για να λύσουν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποφασίζουν να ληστέψουν ένα σουπερμάρκετ χρησιμοποιώντας ένα όπλο-παιχνίδι. Το αρχικά σχέδιά τους θα ανατραπούν και η υπόθεση θα πάρει μια εντελώς απροσδόκητη τροπή όταν ο διευθυντής του σουπερμάρκετ θα αναγνωρίσει μία από αυτές. Με την Κριστίνα Χέντρικς των «Mad men». Πρεμιέρα στις 26 Φεβρουαρίου, από το NBC.

Στον δρόμο του Θεού

Ενας νέος άνδρας αποφασίζει να ζήσει στη σύγχρονη Νέα Υόρκη, ακολουθώντας όμως κατά γράμμα της επιταγές της Βίβλου. Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο νομίζει, ούτε για τον ίδιο, ούτε για τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν. Το «Living Biblically» είναι η νέα κωμική σειρά του CBS που θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Φεβρουαρίου, με τον Τζέι Ρ. Φέργκιουσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι αταίριαστοι

Δύο ντετέκτιβ με εντελώς διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων αναγκάζονται να συνεργαστούν σε έναν κόσμο φτιαγμένο από την αδικία και το έγκλημα. Οσο και αν έχουν κοινό στόχο, η συνύπαρξή τους δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Τους ερμηνεύουν ο Τζιμ Στέρτζες και η Ατζινε Ντελν. To «Hard sun» είναι συμπαραγωγή των Hulu, BBC One και ZDF. Το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί στις 7 Μαρτίου.

Η επιστροφή του πράκτορα

Πρώην πράκτορας της CIA, ο Ντίλαν Ρέινχαρτ (τον ερμηνεύει ο Αλαν Κάμινγκ), ο οποίος εργάζεται πλέον ως καθηγητής και συγγραφέας, επιστρέφει στα παλιά του λημέρια για να βοηθήσει στην εξιχνίαση μιας σειράς εγκλημάτων και στη σύλληψη ενός serial killer που καταφέρνει πάντα να γλιστράει από τα χέρια της Αστυνομίας. To «Instict», η νέα σειρά του CBS που θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Μαρτίου, βασίζεται στο βιβλίο του Τζέιμς Πάτερσον «Murder Games».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ