από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 
 

media shots

Ματιές στα Μέσα Ενημέρωσης
media shots
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ν. Παππάς ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε έρευνα για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013. «Ο φάκελος του "λουκέτου" στην ΕΡΤ θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, με τη σύσταση Επιτροπής που θα εξετάσει τις συνθήκες και τα δεδομένα κάτω από τα οποία ελήφθη η απόφαση και τις συνέπειες που προκλήθηκαν στην πρώην ΕΡΤ, τη ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο και το όφελος που προέκυψε για τους ανταγωνιστές του φορέα» ανέφερε ο κ. Παππάς.

***

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και Star κατά των επτά νέων δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών και της τιμής εκκίνησης ύψους 35 εκατ. ευρώ μιας εκάστης. Τόσο η Ενωση όσο και οι δύο σταθμοί ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία οι δύο σχετικές αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Οπως αναφέρουν οι προσφεύγοντες, οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στις αρχές του ανταγωνισμού και της ανοιχτής εσωτερικής αγοράς. Για την τιμή εκκίνησης υποστηρίζουν ότι είναι υπερβολική, αφού δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα οικονομικά μεγέθη της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς από τα οποία εξαρτάται ο καθορισμός της.

***

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ κ. Ροδόλφος Μορώνης απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ανέφερε ότι ο αριθμός των επτά αδειών που θα δημοπρατηθούν «υπαγορεύθηκε από τα τεχνολογικά δεδομένα». Οσο για την τιμή εκκίνησης, σημείωσε ότι «δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσει το ΕΣΡ, γιατί η αγορά είχε ήδη μιλήσει» και θύμισε ότι στον πρώτο διαγωνισμό είχαν προσφερθεί ποσά από 42 εκατ. ευρώ ως 75 εκατ. ευρώ για καθεμία από τις άδειες. «Νομίζουμε ότι τα 35 εκατ. ευρώ είναι ένα λογικό νούμερο και γι' αυτό το προτείναμε» συμπλήρωσε.ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Media περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.