Ξένες ταινίες
«O Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» (Harry Potter and the philosopher’s stone) STAR, 21.00
Οι περιπέτειες ενός ανήλικου μάγου (Ντάνιελ Ράντκλιφ) στην πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου μυθιστορήματος της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η ταινία ακολουθεί κατά γράμμα το βιβλίο για να ικανοποιήσει όλους τους αναγνώστες του. Σκηνοθετήθηκε από τον Κρις Κολόμπους που γύρισε και τη δεύτερη. (ΗΠΑ/Αγγλία, 2001, 138′)
«20 υποψήφιοι γαμπροί» (What’s yοur number) ΣΚΑΪ, 22.45
Η Αλι διαβάζει ένα άρθρο που την κάνει να πιστέψει ότι θα μείνει εργένισσα σε όλη της τη ζωή. Ετσι, αρχίζει μια απεγνωσμένη αναζήτηση με σκοπό να βρει τον καλύτερο από τους πρώην εραστές της, πράγμα δύσκολο αφού οι επιλογές των πρώην συντρόφων της είναι απογοητευτικές. Τελικά όμως η Αλι θα βρει τον άντρα των ονείρων της εκεί που δεν το περιμένει. (ΗΠΑ, 2011, 106′)
«Ο σεφ και ο σεφ του» (The chef)
ALPHA, 24.00
Ο Τζακί είναι ένας ταλαντούχος και αυτοδίδακτος μάγειρας που λατρεύει τόσο πολύ την υψηλή γαστρονομία που δεν χάνει ευκαιρία να την «πλασάρει» με διάφορες έξυπνες παρεμβάσεις στα πιάτα των απλών παριζιάνικων εστιατορίων όπου εργάζεται, παρότι οι πελάτες δεν συμμερίζονται πάντα τις πρωτότυπες προτάσεις του. Την ίδια στιγμή, σε μια άλλη γειτονιά της πόλης, ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ βλέπει τελευταία την έμπνευσή του να τον εγκαταλείπει. Κάτω από πιέσεις που δέχεται αναζητεί έναν βοηθό, ικανό να σταθεί στο ύψος των υψηλών απαιτήσεων. Οταν βρεθεί στον δρόμο του ο Τζακί, αναρωτιέται αν είναι ο άνθρωπος που ψάχνει τόσο καιρό. Η απάντηση δεν θα αργήσει να έρθει, μαζί με τις τραγελαφικές καταστάσεις που θα ακολουθήσουν. (Γαλλία/Ισπανία, 2012, 78′)

HeliosPlus