Ξένες ταινίες
«Τα παλιόπαιδα»
(Les gamins/The brats)
ΕΡΤ2, 21.00
Μια ταινία για τους άνδρες που μένουν πάντα παιδιά και τις γυναίκες που τους συντροφεύουν. Ο Τομά μόλις επισκέπτεται τους γονείς της αρραβωνιαστικιάς του για να τους ανακοινώσουν τα ευχάριστα νέα. Ο πατέρας της, Ζιλμπέρτ, παραιτημένος και απογοητευμένος από τη συμβατική του ζωή, αντιμετωπίζοντας κρίση μέσης ηλικίας, προσπαθεί να πείσει τον μελλοντικό γαμπρό του να μην κάνει το ίδιο λάθος με εκείνον. Οι δυο τους ξεκινούν μαζί μια νέα ζωή γεμάτη κραιπάλες και περιπέτειες, πεπεισμένοι ότι η ελευθερία που ψάχνουν είναι κάπου εκεί έξω! (Γαλλία, 2013, 95′)
«Κάτι τρέχει με τη Μαίρη»
(There’s something about Mary)
STAR, 23.15
Σε μια προσπάθεια να δώσει λίγο χρώμα στη ζωή του, ο 30χρονος Τεντ αποφασίζει να αναζητήσει τον μεγάλο εφηβικό του έρωτα. Η Μαίρη, που ήταν το πιο δημοφιλές κορίτσι του σχολείου, θα τον συνόδευε στον χορό της αποφοίτησης, αν δεν του είχε συμβεί τότε ένα αναπάντεχο ατύχημα. Ερωτευμένος ακόμα μαζί της, αναθέτει τον εντοπισμό της στον Πατ, έναν ιδιόρρυθμο ιδιωτικό ντετέκτιβ, ο οποίος τελικά την ερωτεύεται. Υπάρχουν όμως κι άλλοι υποψήφιοι που αγωνίζονται για την καρδιά της. (ΗΠΑ, 1998, 109′)
«Ζήτημα τιμής»
(A few good men)
MEGA, 23.50
Σε μια αμερικανική βάση της Κούβας, ένας πεζοναύτης που δεν άντεχε τα σκληρά γυμνάσια βρίσκεται νεκρός μετά το τρομερό καψώνι. Η υπεράσπιση των δυο ενόχων ανατίθεται σε έναν άπειρο δικηγόρο, τον υποπλοίαρχο Ντάνιελ Κάφι (Τομ Κρουζ). Αρχικά, η υπόθεση φαίνεται εύκολη, ωστόσο η ουσία της ιστορίας κρύβει περισσότερα καθώς πίσω από τους δυο ενόχους κρύβεται ο ηθικός αυτουργός. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον διοικητή της βάσης, συνταγματάρχη Νέιθαν Τζέσεπ (Τζακ Νίκολσον). (ΗΠΑ, 1992, 133′)

HeliosPlus