Συνάντηση με εκπροσώπους των μεγαλύτερων τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ είχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία για να κατηγορήσει τα ΜΜΕ για διασπορά ψευδών ειδήσεων και μεροληπτική αντιμετώπιση της εκστρατείας του.
Η συνάντηση έγινε στο αρχηγείο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη και παρουσιαστές ειδήσεων από το CNN, το Fox News, το NBC, το ABC κά.
Ιδιαίτερα εχθρική ήταν η στάση του Τραμπ απέναντι στο CNN και το NBC. Η συνάντηση ήταν off the record, αλλά οι πληροφορίες που διέρρευσαν από αυτή κάνουν λόγο για «εκτελεστικό απόσπασμα».
«Το μισώ το κανάλι σας» είπε ο Τραμπ στον διευθυντή του CNN, Τζεφ Ζάκερ. «Ολοι στο CNN είστε ψεύτες και θα έπρεπε να ντρέπεστε».
Η συνάντηση ήταν μια ολοκληρωτική αποτυχία, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Οι εκπρόσωποι των καναλιών νόμιζαν ότι θα συζητούσαν με τον νέο πρόεδρο την πρόσβαση που θα είχαν στην προεδρία του, αλλά αντί γι αυτό ήρθαν αντιμέτωποι με την μάνητα του Τραμπ.
Η συνάντηση πήρε μέρος σε μία αίθουσα συσκέψεων και συμμετείχαν επίσης και σύμβουλοι του Τραμπ. «Βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο γεμάτο ψεύτες» επαναλάμβανε συνεχώς ο νέος αμερικανός πρόεδρος.
Σήμερα Τρίτη ο Τραμπ ήταν να συναντηθεί με τον εκδότη των New York Times, αλλά η συνάντηση αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή. «Ηταν να συναντηθώ με τους NY Times, αλλά τελευταία στιγμή αλλάξανε τους όρους της συνάντησης» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. Από την πλευρά τους εκπρόσωποι της εφημερίδας διέψευσαν τον Τραμπ, λέγοντας ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια εκ μέρους τους να αλλάξουν ο,τιδήποτε στη συνάντηση.
Όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να υπάρξει εκεχειρία στον πόλεμο ανάμεσα στον Τραμπ και τα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα πολλοί αναλυτές εκφράζουν τους φόβους ότι η προεδρία του θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ελευθερία του Τύπου και του λόγου στις ΗΠΑ.
Οι πιο απαισιόδοξοι περιγράφουν ήδη μια δυστοπία κατά την οποία τα μέσα ενημέρωσης θα ζουν υπό την διαρκή απειλή αγωγών και μηνύσεων και εκφράζουν την ανησυχία τους για την επίπτωση που ένα τέτοιο κλίμα θα έχει στην ανεξάρτητη ενημέρωση.