Ντοκιμαντέρ
«Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης»
ΕΡΤ1, 22.10
Η άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα μετά τις εκλογές του 2012 έκανε τον γύρο των τηλεοπτικών σταθμών. Η εκλογική απήχησή της σε περιοχές όπως τα μαρτυρικά Καλάβρυτα και το Δίστομο γεννά μοιραία το ερώτημα: η ιστορική μνήμη έχει όντως εξασθενήσει και δεν παίζει σημαντικό ρόλο στις επιλογές των ψηφοφόρων; Η απάντηση βρίσκεται στο Λύκειο Διστόμου, όπου οι μαθητές του παρακολουθούν ένα ντοκιμαντέρ για τα ναζιστικά εγκλήματα στα Καλάβρυτα, στον Χορτιάτη και στο Αουσβιτς. Η συζήτηση που ακολουθεί, γρήγορα επεκτείνεται σε θέματα όπως η αντίσταση στη γερμανική κατοχή: έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι αν οι αντάρτες δεν προκαλούσαν με τη δράση τους τους Γερμανούς δεν θα υπήρχαν και ολοκαυτώματα;

Ελληνική σειρά
«Το σόι σου»
Alpha, 21.00
Με αφορμή τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, η Χαρούλα ψάχνει στο παλιό μπαούλο για τις παραδοσιακές στολές που έχει απ’ τη γιαγιά της. Εκεί όμως βρίσκει και ένα παλιό ημερολόγιο, του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε. Ολα θα ήταν φυσιολογικά και νοσταλγικά αν εκεί δεν ανακάλυπτε τη δράση της γιαγιάς Χαρούλας την περίοδο της Κατοχής. Τι γύρευε σ’ αυτό το «σπίτι» που αναφέρει ότι δούλευε, ποιος ήταν ο μαυραγορίτης που ήθελε να την παντρευτεί και τελικά ο Χίτλερ αυτοκτόνησε ή πέθανε από ένα αθώο ψαροκόκαλο; Χαμπέοι και Τριαντάφυλλοι ενώνονται σε ένα τρελό flash back τον χειμώνα του ’43 που θα ανατρέψει ό,τι ξέραμε έως τώρα για την Ιστορία.


Ξένη ταινία
«After earth»
Mega, 23.00
Ο Σιάμαλαν της «Εκτης Αίσθησης» μαζεύει ανερχόμενους και κλασικούς σταρ σε μια θεαματική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας. Γουίλ Σμιθ, ο γιος του Τζάρεντ και η κόρη του Λένι Κράβιτζ Ζόι μάς μεταφέρουν στο μακρινό 2066. (ΗΠΑ, 2012, 100′)

HeliosPlus