Ελληνική ταινία
«Νήσος»
Alpha, 21.00
Οταν ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, ο τοπικός άρχοντας, χάνει αιφνιδίως τη ζωή του, η κλειστή κοινωνία του νησιωτικού χωριού αναστατώνεται –όχι τόσο για την απώλεια όσο για το ότι αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, ενώ ήταν άκληρος. Πού την έκρυβε τόσο καιρό; Στα ερωτήματά τους απαντά η διαθήκη του μακαρίτη, που προβλέπει το μοίρασμα της περιουσίας στις τέσσερις εξουσίες του χωριού: στον πρόεδρο της κοινότητας, στον αστυνομικό διευθυντή, στον δάσκαλο και στον ιερέα. Προϋπόθεση όμως για να εκτελεστεί η διαθήκη είναι αυτοί οι τέσσερις να δεχθούν να διαβαστούν δημοσίως στην πλατεία του χωριού τέσσερις σφραγισμένες επιστολές –μία για τον καθένα -, το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανένας παρά μόνο o συχωρεμένος. (2009, 96′)

Ξένες ταινίες
«Μαδαγασκάρη»
(Madagascar)
ANT1, 20.00
Μια παρέα ζώων εγκαταλείπει την ασφάλεια του ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης με προορισμό το άγνωστο και κατάληξη ένα εξωτικό νησί. Πολυαγαπημένα σε όλον τον κόσμο κινούμενα σχέδια των Ερικ Ντάρνελ, Τομ Μακ Γκραθ που βρήκαν και «συνέχειες». (ΗΠΑ, 2005, 76′)
«Η τελετή»
(The rite)

Star, 01.00
Ο Μάικλ Κόβακ, αναζητώντας διέξοδο και τρόπο να φύγει από το πατρικό του, αποφασίζει να σπουδάσει σε θεολογική σχολή και να γίνει κληρικός. Αν και κάποιος θα υπέθετε το αντίθετο, η πίστη δεν είναι το δυνατό του σημείο καθώς δεν σταματά να αναζητεί απαντήσεις στην επιστήμη. Οταν δέχεται πρόταση να πάει στο Βατικανό για να παρακολουθήσει σεμινάρια εξορκισμού, ο σκεπτικισμός αυξάνεται. Εκεί θα γνωρίσει τον πατέρα Λούκας, γνωστό για τους αμέτρητους εξορκισμούς και τις εκκεντρικές μεθόδους του. Οι απόκοσμες εμπειρίες που θα ζήσει στο πλευρό του θα θέσουν σε αμφισβήτηση τα πιστεύω του. (ΗΠΑ / Ουγγαρία / Ιταλία, 2011, 105′)

HeliosPlus