Μικρές διορθωτικές πινελιές και πρεμιέρες νέων εκπομπών είναι οι δύο κινήσεις που ανανεώνουν την τηλεοπτική τράπουλα εν όψει του δεύτερου μισού της σεζόν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τάση ενίσχυσης του προγράμματος με εκπομπές ειδικού περιεχομένου, τάση που αρχικά εκφράστηκε κατά κύριο λόγο από τον ΣΚΑΪ και στη συνέχεια υιοθετήθηκε με επιτυχία και από άλλα κανάλια. Η αρχή των νέων τηλεοπτικών αφίξεων έγινε την περασμένη Δευτέρα με την εκπομπή «Masterclass» και τον Βαγγέλη Δρίσκα στον ΣΚΑΪ που θα προβάλλεται καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 16.45 και την Κυριακή στις 15.00. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα διαδραστικό μάθημα μαγειρικής.

Η εκπομπή περιλαμβάνει βασικές συνταγές για αρχάριους, για να μάθουν τα πολύ βασικά βήματα στην κουζίνα αλλά και ενότητα για τους προχωρημένους, με συνταγές που απαιτούν περισσότερο χρόνο και γνώση, που είναι δοσμένες με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι κατανοητές από όλους. Η διαδικασία του μαγειρέματος γίνεται βήμα-βήμα ώστε να γίνουν κατανοητές οι τεχνικές. Ο σεφ εξηγεί στο κοινό μαγειρικούς όρους, επισημαίνει τα λάθη που ενδεχομένως κάνουν κάποιοι στην κουζίνα, δείχνει τον σωστό τρόπο για να μαγειρέψουμε κάθε υλικό ή κάθε πιάτο και συστήνει τον κόσμο της τεχνολογίας τροφίμων.

Στον τομέα της μυθοπλασίας, το βράδυ της Τρίτης επέστρεψε στη μικρή οθόνη μια σειρά η οποία έχει γράψει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, το «Νησί». Η δραματική σειρά του Mega θα προβάλλεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 22.00 και είναι μια καλή ευκαιρία να «ξαναδούμε» την μεγαλύτερη παραγωγή των τελευταίων ετών που ουσιαστικά ήταν και το κύκνειο άσμα της τηλεόρασης προ κρίσης. Κάτι διαφορετικό εγκαινιάζεται στον Alpha την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 15.10. Η αγάπη για τα ζώα ένωσε μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων και τους έκανε μια παρέα, την παρέα του «Animaniac». Την εκπομπή –και αυτό είναι σημαντικό –έχει αναλάβει από πλευράς παραγωγής ένα έμπειρο και σημαντικό πρόσωπο, η Φρόσω Ράλλη, και την παρουσιάζουν η Ιρις Καλφοπούλου, η Νικόλ Κοντογιώργη, η Εύα Πετρίδη, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Πάνος Απέργης και οι μικροί Αθηνά Λεοντή και Νικόλας Αρώνης. Μέσα από ειδικές ενότητες η εκπομπή θα εστιάζει στη σχέση στοργής και στον ιδιαίτερο δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα σε ένα παιδί και το κατοικίδιό του, στην εκπαίδευσή του αλλά και στα θέματα υγείας που αφορούν τον μικρό μας φίλο. Επίσης θα λύνονται απορίες και θα απαντώνται ερωτήματα σχετικά με την καθημερινότητα μιας Κλινικής Μικρών Ζώων, τα επείγοντα περιστατικά, τις δύσκολες καταστάσεις, τα αστεία και περίεργα συμβάντα, την εκπαίδευση αδέσποτων. Κάθε εβδομάδα ένας επώνυμος θα μας μιλά για τη σχέση του με το κατοικίδιό του και την εμπειρία να μοιράζεται τη ζωή του με ένα ζώο.
Στο ίδιο κανάλι επιστρέφει και ο Πέτρος Κωστόπουλος παρουσιάζοντας το βραδινό talk show «Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο». Η πρεμιέρα της έχει προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου και το περιεχόμενό της θα θυμίζει αυτό που προβαλλόταν και στο παρελθόν. Τέλος, «Η Ελλάδα στον καθρέφτη» είναι η νέα ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Κωνσταντίνο Ζούλα και τη Νίκη Λυμπεράκη η οποία κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και θα προβάλλεται κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 23.55. Η εκπομπή θα μεταδίδει σειρά ερευνών που πραγματοποιεί ο οργανισμός διαΝΕΟσις σε συνεργασία με πανεπιστήμια, δημοσιογράφους και εταιρείες ερευνών. Θα παρουσιάζονται τα σημαντικότερα ευρήματα και οι παρουσιαστές μαζί με τους καλεσμένους τους θα αποκωδικοποιούν τις παθογένειες της ελληνικής πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, προτείνοντας λύσεις και διεξόδους.

HeliosPlus