Ξένες ταινίες

«Το αεροπλανάκι που µου χάρισε ο µπαµπάς µου»

(L’ avion)
ΒΟΥΛΗ, 17.50
Ο ρεαλισμός συνδυάζεται με τη φαντασία όταν το αεροπλάνο που ένας πατέρας χάρισε στον ανήλικο γιο του ζωντανεύει. Σε σκηνοθεσία Σεντρίκ Καν, με τους Βενσάν Λιντόν, Ιζαμπέλ Καρέ, Νικολά Μπριανσόν. (Γαλλία, 2005, 100′)
«The amazing Spider-Man»
MEGA, 21.10
Σπανίως (αν όχι ποτέ) ο ρεαλισμός είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει στις ταινίες με υπερήρωες. Ωστόσο, ο Spider-Μan του Μαρκ Γουέμπ με τον Αντριου Γκάρφιλντ ποντάρει αρκετά σε αυτό το στοιχείο. Στο μεγαλύτερο (και καλύτερο) μέρος του το «Amazing Spider-Man» είναι η ιστορία ενός μοναχικού νέου που τον πειράζουν στο σχολείο, που προσπαθεί να κατακτήσει το κορίτσι με το οποίο νιώθει ερωτευμένος (Εμα Στόουν) και που διεκδικεί τη γνώση για την επίλυση του μυστηρίου του θανάτου των γονιών του. (ΗΠΑ, 2012, 136′)
«Η µούµια»
(The mummy)
STAR, 23.30
Οι σαρκοβόροι σκαραβαίοι, η αποπνικτική άμμος, οι ακαταλαβίστικοι μύθοι και η κοινωνία των νεκροζώντανων της Αιγύπτου είναι μερικά από τα εμπόδια που θα πρέπει να ξεπεράσει μια ομάδα εξερευνητών στην αναζήτηση θησαυρών στις πυραμίδες. Εύκολη ψυχαγωγία του Στίβεν Σόμερς με τους Μπρένταν Φρέιζερ, Ρέιτσελ Γουάιζ. (ΗΠΑ, 1999, 112′)
«Η γυναίκα του ταξιδευτή»
(The time traveller’s wife)
ALPHA, 24.00
Αναγκασμένος να ζει μεταπηδώντας από τη μία χρονική περίοδο στην άλλη, ένας άνδρας (Ερικ Μπάνα) που πάσχει από σπάνια γενετική ανωμαλία, ανακαλύπτει τον αιώνιο έρωτα. Ικανοποιητική μεταφορά στον κινηματογράφο ενός «άρλεκιν φαντασίας» της Οντρεϊ Νιφενέγκερ σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε. (ΗΠΑ, 2009, 109′)
«Φως μέσα στο σκοτάδι»
(Post tenebras lux)
ΝΕΡΙΤ, 24.00
Μια οικογένεια Μεξικανών αφήνει την πόλη και εγκαθίσταται στην εξοχή όπου αρχικώς χαίρεται από την εμπειρία ενός διαφορετικού κόσμου. Αναπάντητα ερωτήματα σε μια μεξικανική αλληγορία του Κάρλος Ρεϊγάδας, ενός από τους πιο υπερτιμημένους σκηνοθέτες των καιρών μας. (Μεξικό, 2012, 115′)

HeliosPlus