Ξένες ταινίες

«Toy story 2»
ΑLPΗΑ, 21.00
Συμπαθής «συνέχεια» του «Toy story» της PIXAR όπου οι κούκλες ζωντανεύουν όταν τα αφεντικά απουσιάζουν. (ΗΠΑ, 1999, 88′)
«Η σιωπή της Λόρνα»
(La silence de Lorna)
ΝΕΡΙΤ, 22.00
Μια αλβανή μετανάστρια (Αρτα Ντομπρόσι), η οποία έχει πάρει τη βελγική υπηκοότητα μέσω λευκού γάμου με έναν τοξικομανή (Ζερεμί Ρενιέ), αποφασίζει να λάβει μέρος σε ένα σχέδιο εξολόθρευσής του προκειμένου να κερδίσει χρήματα από έναν άλλον λευκό γάμο με ρώσο μαφιόζο. Στον κόσμο των Βέλγων Νταρντέν (των οποίων η τελευταία ταινία «Δυο μέρες και μια νύχτα» προβάλλεται στις αίθουσες) η αναξιοπρέπεια, ο κυνισμός και η απληστία είναι στοιχεία διάχυτα, αλλά το φως της λύτρωσης διακρίνεται έστω θολό στον ορίζοντα. (Γαλλία/Αγγλία, 2008, 105′)
«Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα»
(Asterix & Obelix: Mission Cleopatra)
STAR, 22.00
Συνέχεια της ταινίας «Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα» στην οποία οι Αστερίξ και Οβελίξ (Κριστιάν Κλαβιέ – Ζεράρ Ντεπαρντιέ) πολιορκούν την Κλεοπάτρα (Μόνικα Μπελούτσι). Σκηνοθεσία: Αλέν Σαμπά. (Γαλλία, 2002, 98′)

«Εντιμότατοι διαρρήκτες»
(The code)
STAR, 00.15
Καλή για τηλεοπτική κατανάλωση περιπέτεια της Μίμι Λέντερ γύρω από τη σχέση δύο διαρρηκτών (Μόργκαν Φρίμαν, Αντόνιο Μπαντέρας) που στοχεύουν στην κλοπή των δύο τελευταίων αβγών Faberge στη Νέα Υόρκη. (ΗΠΑ, 2009, 100′)
Ελληνική ταινία

«Ολα θα πάνε καλά»
ΜEGA, 23.00
Προσπαθώντας να απαγάγει έναν αριβίστα μεγαλοδικηγόρο (Δημήτρης Πιατάς), μια σπείρα κακοποιών της συμφοράς (Ακης Σακελλαρίου, Φαίη Ξυλά, Ορφέας Αυγουστίδης) απάγει κατά λάθος τη… θεία του (Εφη Παπαθεοδώρου). Συμπαθητική αλλά «λίγη» κωμωδία παρεξηγήσεων που χωρίς να το θέλει απέκτησε επικαιρότητα στην εποχή της. Ο Γιάννης Ξανθόπουλος είναι ο σκηνοθέτης. (2008, 96′)

HeliosPlus