Εκποµπές

Τι θα φάµε σήµερα, µαµά;
Μ. Σάββατο, Alpha, 20.00
Tο Μεγάλο Σάββατο η κουζίνα της μαμάς μυρίζει Πάσχα. Η Νταϊάν Κόχυλα μας δείχνει πώς να φτιάξουμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Το μενού έχει και γεμιστά αβγά αλλά και μια συνταγή για νόστιμο αρνάκι στον φούρνο με πατάτες.
Στην υγειά µας, ρε παιδιά


Μ. Σάββατο, Alpha, 24.00


Η Γλυκερία και ο Βασίλης Σαλέας αναλαμβάνουν το μουσικό μέρος της βραδιάς που θα κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα. Την κεφάτη παρέα συμπληρώνουν οι: Γιώργος Καπουτζίδης, Αντώνης Λουδάρος, Χρύσα Ρώπα, Κατερίνα Καραβάτου, Τζέσυ Παπουτσή, Φώτης Σεργουλόπουλος, Τάνια Τρύπη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ματθίλδη Μαγγίρα, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Μηνάς Βιντιάδης, Τζένη Μπότση, Ευαγγελία Μουμούρη, Παύλος Ορκόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Σοφία Βογιατζάκη, Νατάσα Καλογρίδη, Οθωνας Μεταξάς, Παρθένα Χοροζίδου και Νατάσα Δρακά. Στο μουσικό μέρος συμβάλλουν και οι Ζαχαρίας Καρούνης, Βασίλης Προδρόμου και Δημήτρης Κανέλος, αλλά και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.
Από την Πόλη έρχοµαι


Κυριακή του Πάσχα, Mega, 18.50


Η εκπομπή ξεκινά με μια πρωινή επίσκεψη στο Πέρα, στο σπίτι του Στέλιου Μπερμπέρη και της Πελίν Σουέρ, που έχουν ιδρύσει το συγκρότημα «Café Aman Istanbul». Η μουσική βόλτα στην Πόλη θα συνεχιστεί στο Καμπατάς με τον μουσικό Γιώργο Μαρινάκη που παίζει ούτι. Στο Αρναούτκιοϊ ο διεθνής κλαρινετίστας Serkan Cagri θα μας παίξει τη «φωνή της μοναξιάς» και η βόλτα θα κλείσει με το μπουζούκι του Χασάν Οβαλή από την Ξάνθη.
Ταινίες



Σπάρτακος (Spartacus)
Μ. Παρασκευή
, STAR, 16.00



Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ σκηνοθέτησε μια παραγωγή του Κερκ Ντάγκλας με τον ίδιο στον ρόλο του τίτλου. Χολιγουντιανό υπερθέαμα, κρατά επάξια σημαντική θέση στον χώρο του ιστορικού έπους. (ΗΠΑ, 1960, 179′)
Οι άθλιοι (Les miserables)
Μ. Παρασκευή, MEGA, 21.15


Kαλογυρισμένη μεταφορά του μυθιστορήματος του Β. Ουγκό από τον Μπιλ Ογκαστ και αξίζει κυρίως για τις θαυμάσιες ερμηνείες των Λίαμ Νίσον (Γιάννης Αγιάννης) και Τζέφρεϊ Ρας (Ιαβέρης). Παίζει και η Ούμα Θέρμαν. (ΗΠΑ/ Αγγλία/ Γερμανία, 1998, 126′)

Being Julia

Κυριακή του Πάσχα, ΔT, 21.00

Η Ανέτ Μπένινγκ υποδύεται την ντίβα του θεάτρου η οποία εκδικείται σαν κυρία τον άπιστο σύζυγό της (Τζέρεμι Αϊρονς). Κινηματογραφικώς ξεπερασμένη κινηματογραφική μεταφορά της «Θεατρίνας» του Σόμερσετ Μομ, σκηνοθετημένη από τον πάλαι ποτέ δημιουργό του «Μεφίστο», Ούγγρο Ιστβαν Ζάμπο. Η Μπένινγκ προτάθηκε για Οσκαρ. (ΗΠΑ / Ουγγαρία / Καναδάς / Αγγλία, 2004, 104′)
Καλώς ήρθε το δολάριο
Κυριακή του Πάσχα,
STAR, 21.00



Αφραγκος καθηγητής αγγλικών (Γιώργος Κωνσταντίνου) προσπαθεί να γεμίσει το πορτοφόλι του κάνοντας τον μεταφραστή στην Τρούμπα. Από τις ωραίες έγχρωμες ταινίες των τελευταίων χρόνων της Ανζερβός Φιλμ, προβλήθηκε παλαιότερα και με τον τίτλο «Οταν ο στόλος βγήκε στη στεριά». Σκηνοθεσία – σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος (1967, 82′)
Οι γαµπροί της Ευτυχίας
Κυριακή του Πάσχα, ΣΚΑΪ, 22.00


Ενας μεσόκοπος μικροαστός προσπαθεί να παντρέψει την άσχημη αδελφή του με κάποιον υπάλληλό του. Από τις καλές ηθογραφίες μας με τη Γεωργία Βασιλειάδου στον ρόλο της μέλλουσας νύφης και τους Βασίλη Αυλωνίτη, Νίκο Ρίζο. (1962, 73′)
Η χορωδία του Χαρίτωνα
Κυριακή του Πάσχα, MEGA, 23.30


Ευκολοδιάβαστη ταινία του Γρηγόρη Καραντινάκη που ακολουθεί τη «χρυσή» συνταγή του παιδιού παρατηρητή – αφηγητή μιας ιστορίας από το παρελθόν: τον Απρίλιο του 1968 ένας φιλελεύθερος δάσκαλος χωριού (Γιώργος Χωραφάς) συγκρούεται με τον άκαμπτο διοικητή του στρατοπέδου της περιοχής (Ακύλας Καραζήσης). Ανάμεσά τους και μια όμορφη δασκάλα (Μαρία Ναυπλιώτου). (2005, 100′)

Λούφα και παραλλαγή
Δευτέρα του Πάσχα, Mega, 21.15


Τα κωμικοτραγικά επεισόδια (κυρίως κωμικά) που θα ζήσει μια ομάδα στρατευσίμων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα. Ευφυής κωμωδία του Νίκου Περάκη με πλήθος ηθοποιών σε διάφορους ρόλους: από τον Γιώργο Κιμούλη ως τον Μιχάλη Μανιάτη. Θρίαμβος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1984 αλλά και στην υποδοχή των θεατών. (1984, 93′)
The mambo kings
Δευτέρα του Πάσχα, Alpha, 22.30



Ο Αντόνιο Μπαντέρας και ο Αρμάν Ασάντε υποδύονται δύο κουβανούς αδελφούς αποφασισμένους να κατακτήσουν με τη μουσική τους την αμερικανική κοινωνία του 1950. Σκηνοθεσία Αρν Γκλίμτσερ. (ΗΠΑ 1992, 95′)

HeliosPlus