Εντός εβδομάδος θα γίνει προκήρυξη 2.000 θέσεων για τον ενδιάμεσο φορέα ραδιοτηλεόρασης (ΔΤ) ανακοίνωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελής Καψής. «Αυτή τη στιγμή μπορούμε να προσλάβουμε 500, γιατί δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα κτίρια της Αγίας Παρασκευής, μόνο της Κατεχάκη. Εκεί δεν χωράνε 2.000, αλλά οι αιτήσεις θα ισχύουν και για την επέκταση, για τους άλλους 1.500. Μόλις μπορέσουμε να μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, την ίδια στιγμή θα γίνει προκήρυξη και για τις άλλες 1.500 θέσεις» είπε ο κ. Καψής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89.

Ο υφυπουργόςΔημόσιας Ραδιοτηλεόρασης επισήμανε επίσης ότι τις θέσεις αυτές θα καλύψουν «κυρίως εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ» αιτιολώντας τη θέση αυτή με το σκεπτικό ότι «χρειαζόμαστε άμεσα να χρησιμοποιήσουμε τα μηχανήματα με τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ».

Όσο για το ποιος θα αξιολογήσει τις αιτήσεις, οι οποίες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά προς το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Καψής ανέφερε ότι θα συσταθεί επιτροπή σημειώνοντας πως η επιλογή θα γίνει με κάποια κοινωνικά κριτήρια. Για τη σύσταση της επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα είναι από στελέχη της ίδιας της ΕΡΤ που να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα».

Ερωτώμενος για το πρόγραμμα αυτού του μεταβατικού σταδίου ο κ. Καψής απάντησε πως «θα ικανοποιεί τις βασικές ανάγκες που είναι ασφαλώς δελτίο ειδήσεων, κάποιες ενημερωτικές εκπομπές, και από κει και πέρα ταινίες και άλλα», ενώ σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο σημείωσε πως ο στόχος είναι να αυτονομηθεί η δημόσια τηλεόραση από την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για τις αποζημιώσεις τόνισε ότι τα πρακτικά ζητήματα στην ολότητά τους έχουν σχεδόναντιμετωπιστεί: «Πλήρεις αποζημιώσεις με βάση την εργατική νομοθεσία. Έχει περάσει στο πολυνομοσχέδιο, έχει τελειώσει αυτό. Αν κάποιοι εργαζόμενοι έχουν αντίρρηση στο να υπογράψουν τις δίμηνες συμβάσεις, μπορούν να προσφύγουν σε όποιο νομικό μέτρο θεωρούν πρόσφορο. Αυτό δεν με αφορά εμένα».