Τελείωσε και αυτό το πανηγύρι. Και τώρα τι θ’ απογίνουμε δίχως τους σταρ της εγχώριας σόουμπιζ; Απλά θα περιμένουμε τους επόμενους. Οι οποίοι κι αυτοί με τη σειρά τους θα αναγάγουν την νίκη τους σε μία τηλεοπτική φούσκα, σε όνειρο μοναδικό, σε στόχο απώτερο, σε γεγονός ανυπέρβλητο. Οι περισσότεροι θα επιστρέψουν στην αφάνεια, γιατί από κει τους ανέσυρε το κανάλι, οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουν να απασχολήσουν τα εξώφυλλα και τις κοσμικές σελίδες με στημένα παπαρατσικά ενσταντανέ και ξεκατινιάσματα ενώ κάποιοι λίγοι θα συνεχίσουν την καριέρα τους ή την ήρεμη και χαμηλών τόνων ζωή τους.

Γεγονός πάντως είναι πως η νικήτρια του σόου, Ντορέττα Παπαδημητρίου, άξιζε τη νίκη από το πρώτο κιόλας επεισόδιο καθώς ήταν δεινή χορεύτρια και η πιο συγκρατημένη διαγωνιζόμενη σε επίπεδο δηλώσεων και εμφανίσεων. Πολύ καλές και οι επιδόσεις του δεύτερου στη σειρά, Ηλία Βρεττού. Καλοκουρδισμένη και εντυπωσιακή η βραδιά εξ ου και σημείωσε πολύ υψηλή τηλεθέαση (48,8% στο σύνολο και 47,4% στα νεανικά κοινά). Χαλαροί μπήκαν στην πίστα χορού οι προηγούμενοι συμμετέχοντες οι οποίοι απαλλαγμένοι από το άγχος της αναμέτρησης ήταν σαφώς πιο άνετοι, τσαλακώθηκαν, έδειξαν να το ευχαριστιούνται και το μετέδωσαν. Το ίδιο ισχύει και για την παρουσιάστρια της εκπομπής Ζέτα Μακρυπούλια η οποία εξαιρώντας την εμμονή της σε εμφανίσεις – υπερπαραγωγές έδειξε πως μπορεί πολύ άνετα να χειριστεί την παρουσίαση ενός λαμπερού τηλεοπτικού σόου, μπορεί να γελάσει, να πρωτοτυπήσει και ξεφύγει από τα στερεότυπα αστεία.

Μια επίσης καλή στιγμή της χθεσινής βραδιάς ήταν ο χορός των Ολυμπιονικών που ομολογουμένως αποτέλεσε έξυπνη και αποτελεσματική ιδέα. Συγκινητική η στιγμή του πιτσιρικά ο οποίος προσπάθησε να τονίσει την σημασία του έργου του «Make a wish» αλλά τον «κατάπιαν» οι διαφημίσεις και η εμπορική λογική της τηλεόρασης. Φυσικά την φιλανθρωπία του σόου την έφαγε η μαρμάγκα, αλλά ο Γιάννης Λάτσιος καθησύχασε το τηλεοπτικό κοινό προαναγγέλλοντας το «Heroes», το νέο κοινωνικό ριάλιτι του Antenna.

Δεν ξέρω αν μελλοντικά θα υπάρξει «Dancing with the stars 4», είμαι σχεδόν βέβαιη όμως πως το «Dancing with the stars 3» σε μία βδομάδα θα το έχουμε ξεχάσει. Τι μένει για να θυμόμαστε άλλωστε;