Δεν έχει εγκριθεί ακόμα κανένα σήριαλ και ως εκ τούτου τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υψηλά κόστη δεν ανταποκρίνονται παρά σε υποθετικές πραγματικότητες τονίζουν υψηλά στελέχη της διοίκησης της ΕΡΤ Α.Ε. αναφερόμενα στις πληροφορίες που θέλουν το κόστος της τηλεοπτικής σειράς «Ουζερί Τσιτσάνης» να ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ για 12 επεισόδια.

Πρόκειται για σειρά βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη που διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’40, την εποχή που ο μεγάλος συνθέτης ζούσε στη Θεσσαλονίκη. Η σειρά εστιάζει στην ταραγμένη διετία 1942-1943, ενώ το ιστορικό φόντο της πλοκής στέκεται στο εβραϊκό ζήτημα, καθώς τα χρόνια εκείνα έλαβε χώρα ο μεγάλος διωγμός των Εβραίων από τους Γερμανούς.

Όπως επισημαίνουν οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα στο αρχικό τους στάδιο, οι τελικές προτάσεις δεν έχουν ακόμα πέσει στο τραπέζι και η έγκριση της σειράς δεν έχει συζητηθεί ακόμα στο Δ.Σ. της εταιρείας. Ωστόσο παραδέχονται ότι αυτό το ποσόν είναι εξωπραγματικό για τις συνθήκες της εκπομπής και αποκλείουν το ενδεχόμενο να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, καθώς το μπάτζετ αυτό το αποκαλούν «παρανοϊκό».

Από την άλλη σημειώνουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται συχνά όσοι διοικούν την ΕΡΤ αφού όταν δεν εγκρίνουν εκπομπές τους κατηγορούν για έλλειψη προγράμματος, κι όταν εγκρίνουν τους κατηγορούν για σπατάλες.