Με πρόστιμο 50.000 ευρώ τιμώρησε το ΕΣΡ την εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» του ΑΝΤ1 επειδή στις 19 Ιανουαρίου ο κ.Αντώνης Κανάκης αναφέρθηκε στους βουλευτές λέγοντας ότι «λειτουργούν σαν κλίκα. Αυτή είναι σπείρα. Των 300. Ο ένας καλύπτει τον άλλο».

Ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Ι. Λασκαρίδης ανέφερε προχθές Τρίτη 3 Μαΐου ότι η ποινή επεβλήθη ύστερα από καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Τζαβάρα και σημείωσε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο προσβάλλει τους θεσμούς και οι «γενικεύσεις είναι επικίνδυνες».

Ο κ. Τζαβάρας διέψευσε τα περί καταγγελίας. Μάλιστα μιλώντας στο Βήμα Online ανέφερε ότι ο έλεγχος που ασκεί το ΕΣΡ «πρέπει να αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας του λόγου που εκφράζεται μέσα από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και πρωτίστως του σεβασμού της αξίας του προσώπου κάθε πολίτη. Όταν το ίδιο το Συμβούλιο με τις πράξεις του οδηγεί σε εκείνα τα αποτελέσματα τα οποία είναι αρμόδιο να προλαμβάνει είναι φανερό ότι δημιουργείται πρόβλημα λειτουργίας των θεσμών».

Ο κ. Λασκαρίδης επιβεβαίωσε ότι όντως δεν υπάρχει έγγραφη καταγγελία στο φάκελο, αλλά «ένδειξη τηλεφωνικής καταγγελίας από βουλευτή» και πρόσθεσε ότι ο φάκελος θα διερευνηθεί και πάλι στην επόμενη συνεδρία του συμβουλίου. Όμως σημείωσε ότι αυτό δεν αλλάζει το πρόστιμο δεδομένου ότι η παράβαση έγινε και έχει καταγραφεί.

Η ομάδα του «Ράδιο Αρβύλα», όπως ήταν αναμενόμενο, πνέει τα μένεα.