Ξένο ντοκιμαντέρ

«Πράσινη ζωή στην πόλη»


ΕΡΤ3, 09.30
Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε χρόνο πετιούνται εκατομμύρια κιλά φαγητού. Ο Ρόντμαν και η Τζίνα συναντούν ένα δίκτυο ανθρώπων, μια μικρή κοινότητα, που εκμεταλλεύονται τα περισσεύματα των καλλιεργητών. Ο Ρόντμαν παρακολουθεί από πρώτο χέρι την καινούργια «τάση» στην Αμερική, όπου οι πολίτες ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρουν τροφή.

Ξένη ταινία


«Καταιγίδα» (The perfect storm)


STAR, 22.00
Ο Μπιλ Τάινι, καπετάνιος ενός ψαράδικου, δεν έχει τύχη τον τελευταίο καιρό. Αντιμετωπίζοντας οικονομικό πρόβλημα, ο Μπιλ μαζί με το πλήρωμά του ξανοίγονται για ακόμη μία φορά στη θάλασσα όταν πληροφορούνται πως ένα τεράστιο κοπάδι ψαριών έχει κάνει την εμφάνισή του στα ανοιχτά. Πράγματι, η φήμη βγαίνει αληθινή και σύντομα οι ψαράδες φορτώνουν τις αποθήκες του πλοίου με ψάρια. Oμως εντελώς απροσδόκητα, το ψυγείο του πλοίου παθαίνει βλάβη και ο Μπιλ συνειδητοποιεί ότι πρέπει να βγουν το συντομότερο στη στεριά για να μη χαλάσουν τα ψάρια. Είναι η στιγμή, που οι τέσσερις άνδρες θα έρθουν αντιμέτωποι με μια από τις χειρότερες καταιγίδες που έπληξε ποτέ τις Βερμούδες. Πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζον Σι Ράιλι, Γουίλιαμ Φίκτνερ, Κάρεν Αλεν. (ΗΠΑ, 2000, 118′)
«Οι ακακίες» (Las Acacias)


ΒΟΥΛΗ, 22.00
Ο Ρουμπέν, ένας μοναχικός οδηγός φορτηγού, αναλαμβάνει πρόθυμα να μεταφέρει από την Παραγουάη στο Μπουένος Αϊρες τη νεαρή Τζασίντα και το μωρό της. Δραματική ταινία του Πάμπλο Τζιορτζέλι με τους Χερμάν Ντε Σίλβα και Εμπε Ντουάρτε.

HeliosPlus