Ξένη σειρά
«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»
ΕΡΤ2, 20.00
Ο κακότροπος ανιψιός του Μπράκενριντ πιάνει δουλειά στο Τμήμα την περίοδο που ο Μέρντοχ κάνει έρευνες σε μια γυναικεία συμμορία που ειδικεύεται στις κλοπές κοσμημάτων και φαίνεται να έχουν δολοφονήσει την αρχηγό τους.
Ξένες ταινίες
«Το χρονικό της Νάρνια:
Ο ταξιδιώτης της αυγής»
STAR, 21.00
Ενώ τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια της οικογένειας Πέβενσι βρίσκονται μακριά, η Λούσι και ο Εντμουντ επισκέπτονται έναν συγγενή τους που μένει κοντά στο Κέμπριτζ. Μαζί με τον ξάδελφό τους Γιουστέις ανακαλύπτουν έναν πίνακα ενός πλοίου, του «Ταξιδιώτη της Αυγής», που ξαφνικά ζωντανεύει και πλημμυρίζοντας το δωμάτιο μεταφέρει τα παιδιά στη θάλασσα της Νάρνια. Τα παιδιά σώζονται από τον πρίγκιπα Κάσπιαν και το πλήρωμα του πλοίου και μαθαίνουν ότι η αιτία του ταξιδιού του Κάσπιαν στα ανατολικά είναι να εκπληρώσει έναν όρκο και πως η αποστολή τους, αν και είναι ριψοκίνδυνη, είναι πολύ σημαντική καθώς από την έκβασή της εξαρτάται η τύχη της Νάρνια. Πρωταγωνιστούν οι Μπεν Μπαρνς, Σκάνταρ Κέινς, Τζόρτζι Χένλεϊ, Γουίλ Πάουλτερ, Λόρα Μπρεντ, Γκάρι Σουίτ (ΗΠΑ/Αγγλία, 2010, 115′)
«Ερασιτέχνης ζιγκολό» ALPHA, 23.30
Οταν η πλούσια δερματολόγος δρ Πάρκερ (Σάρον Στόουν) αφήσει να εννοηθεί στον απένταρο πελάτη της Μάρεϊ (Γούντι Αλεν) ότι ψάχνει έναν άνδρα για «τριγωνική» σχέση με τη γοητευτική φίλη της Σελίμα (Σοφία Βεργκάρα), εκείνος δεν θα χάσει την ευκαιρία. Θα απευθυνθεί στον εξίσου απένταρο, αν και γοητευτικό, φίλο και πρώην υπάλληλό του, τον Φιοραβάντε (Τζον Τορτούρο), για να του προτείνει να γνωρίσει τις δύο γυναίκες. Αλλωστε, τα χρήματα είναι πολλά και τα έχουν ανάγκη και οι δύο. Καθώς το σχήμα φαίνεται να πηγαίνει καλά, οι δύο άνδρες θα μπουν σύντομα σε ένα παιχνίδι όπου ο Μάρεϊ ως «μάνατζερ» προσπαθεί να βρίσκει γυναίκες-πελάτες στον «Δον Ζουάν» Φιοραβάντε. (ΗΠΑ, 2013, 82′)

HeliosPlus