Ντοκιµαντέρ
«Οι µεγάλες εποχές της κλασικής µουσικής: Ροµαντισµός»
ΕΡΤ3, 10.30
Η μουσική του Σοπέν για πιάνο κυριαρχεί στα σαλόνια του Παρισιού. Σε αυτή τη χρυσή εποχή της μπουρζουαζίας οι τέχνες και ο ηδονισμός αναμειγνύονται με αποτέλεσμα μια νέα μορφή καλλιτεχνικής ύπαρξης. Ο Βάγκνερ και ο Βέρντι είναι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του μουσικού ρομαντισμού και της κουλτούρας του εθνικισμού που εξαπλώνεται στην ταραγμένη Ευρώπη τον 19ο αιώνα.
Ξένες ταινίες
«Ο πλανήτης των πιθήκων: Η αυγή»
ΣΚΑΪ, 21.00
Ενα συνεχώς αυξανόμενο έθνος γενετικά εξελιγμένων πιθήκων απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι κατάφεραν να επιζήσουν από έναν θανατηφόρο ιό. Παρότι αρχικά τα δύο στρατόπεδο δείχνουν διατεθειμένα να συμβιώσουν σε συνθήκες ειρήνης, στην πορεία αναγκάζονται να συγκρουστούν μέχρι να μείνει μονάχα ένας απόλυτος κυρίαρχος του πλανήτη Γη. Πρωταγωνιστούν οι Αντι Σέρκις, Τζέισον Κλαρκ, Γκάρι Ολντμαν, Κέρι Ράσελ. (ΗΠΑ, 2014, 130′)
«Ο πληροφοριοδότης»
STAR, 23.15
Προκειμένου να διατηρήσει την παντοδυναμία του, ένας πανίσχυρος άνδρας της ιρλανδικής μαφίας, έχει τοποθετήσει μέσα στην Αστυνομική Ακαδημία της Μασαχουσέτης μια ομάδα από τους πιο χαρισματικούς νεαρούς άνδρες του, με σκοπό να αναρριχηθούν στην ιεραρχία της Αστυνομίας και να αποτελέσουν στο μέλλον τους πιο πιστούς πληροφοριοδότες του. Παράλληλα, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος, οι αστυνομικές αρχές της Βοστώνης τοποθετούν τον Μπίλι Κόστιγκαν, έναν μυστικό τους πράκτορα, στην οργάνωση του μαφιόζου της περιοχής Φρανκ Κοστέλο. O φιλόδοξος νεαρός αστυνομικός καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Φρανκ και να διεισδύσει στην οργάνωσή του. Οταν όμως οι αστυνομικές αρχές παρατηρήσουν ότι υπάρχουν συνεχείς διαρροές πληροφοριών, αναγκάζονται να αναλογιστούν την πιθανότητα ύπαρξης «καρφιού» μέσα στους κόλπους τους. Πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ματ Ντέιμον, Τζακ Νίκολσον, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μάρτιν Σιν, Ρέι Γουίνστον. (HΠA, 2006, 145′)

HeliosPlus