Μια βραδιά ξεχωριστή με προσέλευση ποιοτική και σκοπό σημαντικό ήταν της περασμένης Δευτέρας στο Εθνικό Θέατρο.

Όσοι διέσχισαν το πολύπαθο κέντρο της Αθήνας (και ήταν πολλοί…) βρέθηκαν στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου για να παρακολουθήσουν την πρώτη παρουσίαση της νέας έκθεσης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Το κόστος συμμετοχής ήταν 120 ευρώ μια και τα έσοδα από την εκδήλωση διατέθηκαν για την ενίσχυση της «Άγονης Γραμμής» που θα αποτελέσει την πρώτη από μια σειρά εκθέσεων, οι οποίες σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα φέρουν σε επαφή το κοινό με τον αρχαίο πολιτισμό των απομακρυσμένων μικρών νησιών του.

Καστελόριζο, Σύμη, Χάλκη, Τήλος, Νίσυρος. Το ταξίδι στα νησιά που θα αποκαλύψουν τους θησαυρούς τους στην πρώτη έκθεση (που θα εγκαινιαστεί το Δεκέμβριο του 2011) ξεκίνησε στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, η οποία, σημειωτέον, παραχωρήθηκε για πρώτη φορά.

Ο διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Σταμπολίδης και ο ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού έκαναν μια γοητευτική ξενάγηση του κοινού στα μυστικά, τα αρχαία μνημεία αλλά και τη σύγχρονη εικόνα και την καθημερινότητά τους.

Με τη σειρά της, η πρόεδρος του Ιδρύματος Ν.Π.Γουλανδρή, Σάντρα Μαρινοπούλου, ευχαρίστησε από το βήμα του ομιλητή όσους συνέβαλαν στο να γίνει αυτή η βραδιά πραγματικότητα.

Ακολούθησε δεξίωση στο φουαγέ του Εθνικού Θεάτρου με γεύσεις από τα νησιά της ΄Αγονης Γραμμής. Ονόματα από το χώρο της ναυτιλίας, του εφοπλισμού και των επιχειρήσεων συγκαταλέχθηκαν στη λίστα των προσκεκλημένων καθ’ ότι χορήγησαν τον κατάλογο και σημαντικό μέρος της έκθεσης.

Για την οργανωτική υποστήριξη της εκδήλωσης συνεργάστηκαν οι Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Σοφία Δοξιάδη – Ζαββού και Τιτίνα Πατέρα, ενώ χορηγός της βραδιάς ήταν η Dior.