Η υλοποίηση των έργων που είχε αναλάβει ο όμιλος Σωληνουργεία Κορίνθου στο τέλος του 2014, ώθησε τον όγκο των πωλήσεων, όσο και την κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Σωληνουργεία Κορίνθου διαμορφώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2015 σε 66,3 εκ. ευρώ έναντι 48,5 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 36,8%. Το μικτό κέρδος το οποίο διαμορφώθηκε σε 20,4 εκ. ευρώ ενισχύθηκε σημαντικά έναντι των 3,8 εκ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2014.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε κέρδη 5,6 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 0,9 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2014, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε κέρδη 2,5 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 3,2 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης. Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε κέρδη 3,3 εκ. ευρώ (κέρδη 0,0265 ευρώ ανά μετοχή) έναντι ζημιών 3,3 εκ. ευρώ (ζημιές 0,0269 ευρώ ανά μετοχή) το πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2014.

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου στις 31/3/2015 διαμορφώθηκε στα 160,4 εκ. ευρώ έναντι 107,7 εκ. ευρώ την 31/12/2014, κυρίως λόγω των αναγκών χρηματοδότησης της νέας μονάδας κατασκευής σωλήνων μεγάλης διαμέτρου, καθώς και των αυξημένων αναγκών σε κεφάλαια κίνησης για τις μεγάλες παραγγελίες που είναι υπό εκτέλεση. Τα ίδια Κεφάλαια του ομίλου διαμορφώθηκαν στις 31/3/2015 σε 140 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, για την τρέχουσα χρήση, ο όμιλος Σωληνουργεία Κορίνθου διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία η οποία απορρέει τόσο από το σημαντικό όγκο των υπό εκτέλεση παραγγελιών του, όσο και από την εξασθένηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου. Από την άλλη μεριά, η διατήρηση της τιμής του πετρελαίου σε χαμηλά επίπεδα, δύναται να επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση για προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα επενδυτικά προγράμματα της εταιρίας που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην κατασκευή μονάδας παραγωγής σωλήνων μεγάλης διαμέτρου με τη μέθοδο LSAW, καθώς και σωλήνων 24 μέτρων.
«Με την ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών, η οποία αναμένεται εντός του 2015, ο όμιλος θα διαθέτει ένα από τα πιο πλήρη χαρτοφυλάκια προϊόντων, γεγονός που θα του δώσει τη δυνατότητα για περαιτέρω επέκταση σε νέες αγορές υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών που στην παρούσα φάση παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τέτοιες αγορές είναι αυτές της Μεσογείου, του Κόλπου του Μεξικού, της Δυτικής / Ανατολικής Αφρικής της Βόρειας Θάλασσας και της Μέσης Ανατολής, δεδομένου ότι σε αυτές αναμένονται σημαντικά νέα ενεργειακά έργα και έργα υποδομής», αναφέρεται χαρακτηριστικά.