Σε μια δύσκολη εποχή για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και εν μέσω της ύφεσης το στρατηγείο του ΟΤΕ στο Μαρούσι αναλαμβάνει ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Μ. Τσαμάζ – με τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού Δημοσίου. Ο κ. Τσαμάζ – θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 3 Νοεμβρίου επελέγη για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η επιλογή αυτή εκφράζει την κοινή βούληση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ.

Ο κ. Τσαμάζ προτιμήθηκε και από τις δύο πλευρές όχι μόνο για την καλή πορεία της Cosmote εν μέσω της κρίσης, αλλά και για το προφίλ του «ανθρώπινου» τεχνοκράτη που έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια. Επίσης είναι στέλεχος εδώ και πολλά χρόνια του ομίλου ΟΤΕ, δεν εμπλέκεται σε περίεργες υποθέσεις και χαίρει της αποδοχής και των εργαζομένων.

Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος χθες στην τοποθέτηση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, σημείωσε ότι «ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ως κοινή επιλογή των βασικών μετόχων του Οργανισμού, θα ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και θα οδηγήσει τον ΟΤΕ στα επόμενα βήματά του».

«Η μεγάλη διεθνής εμπειρία του και οι αποδεδειγμένες ικανότητές του τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων στελεχών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όπως εξάλλου αποδεικνύει, πέρα από κάθε αμφιβολία, η πορεία της Cosmote» δήλωσε ο κ. Γκουίντο Κέρκοφ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Τelekom, υπεύθυνος για την Ευρώπη.

Ο κ. Τσαμάζ ευχαρίστησε τους μετόχους για την εμπιστοσύνη τους και τόνισε ότι ο εκσυγχρονισμός του ΟΤΕ πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε ο Οργανισμός να εξασφαλίσει την υγιή ανάπτυξή του, την ανάπτυξη των εργαζομένων του και την εύλογη οικονομική απόδοση στους μετόχους. Ο κ. Μ. Τσαμάζ είναι επικεφαλής της Cosmote από τον Σεπτέμβριο του 2007. Εντάχθηκε στον όμιλο ΟΤΕ το 2001, αναλαμβάνοντας σειρά θέσεων ευθύνης σε θυγατρικές εταιρείες του ΟΤΕ, όπως εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΟΤΕ Ιnternational, διευθύνων σύμβουλος της ΟΤΕ Ιnvestments και διευθύνων σύμβουλος της ΟΤΕ Globe.

Πριν από την ένταξή του στον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είχε αναλάβει διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις σε πολυεθνικές εταιρείες στους τομείς του Μarketing και των Πωλήσεων, αλλά και Γενικής Διεύθυνσης. Από το 1998 ως το 2001 εργάστηκε στη Vodafone Ελλάδας ως εμπορικός διευθυντής και αργότερα ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή Εμπορικών και Διοικητικών Υπηρεσιών. Ο κ. Τσαμάζ είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Νew Βrunswick στον Καναδά.